Google додає штучний інтелект в адресний рядок Chrome, щоб надавати кращі рекомендації

Адресний рядок у браузері Chrome отримав велике оновлення. Google заявляє, що це має допомогти надавати кращі рекомендації щодо вебсторінок, які є більш точними та релевантними, ніж раніше. Про це повідомляє Android Authority.

У своєму блозі компанія з Маунтін-В’ю оголосила, що остання версія Chrome (M124) значно покращить адресний рядок, також відомий як омнібокс. Зокрема, Google інтегрувала в омнібокс моделі машинного навчання (ML), які надаватимуть пропозиції, що більш точно відповідатимуть тому, що ви шукаєте.

Як пояснює компанія, раніше інструмент покладався на створені та налаштовані вручну формули, щоб пропонувати запропоновані URL-адреси. Проблема, однак, полягала в тому, що ці формули не були достатньо гнучкими, щоб їх можна було вдосконалити або адаптувати до різних ситуацій. Google заявляє, що з цими новими моделями ML він може збирати свіжіші сигнали, перенавчати, оцінювати й розгортати нові моделі з часом. Оскільки ці формули залишалися практично недоторканими роками, це оновлення має велике значення.

Моделі ML зможуть враховувати час, з якого ви востаннє відвідували URL-адресу, перш ніж запропонувати вебсторінку. Наприклад, якщо ви перейшли зі сторінки в останні кілька секунд або хвилин, модель дасть цій URL-адресі нижчий бал релевантності, оскільки це, швидше за все, не той сайт, який ви шукали.

У майбутньому технологічний гігант заявляє, що планує дослідити навчальні спеціалізовані версії моделі для конкретних середовищ: наприклад, для мобільних, корпоративних або академічних користувачів, або, можливо, для різних місцевостей.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Rodion Shkurko
Rodion Shkurko@rodion_shkurko

11KПрочитань
14Автори
83Читачі
На Друкарні з 23 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається