Гравюра Дюрера оживе в візуальній новелі від українця — грі Knight, Death and the Devil

Зміст

Велика кількість ігор, які з’являються в Україні це візуальні новели. INDIVID гадає, що це пов’язано з тим, що історично наша нація славиться своїми талантами, як у літературі, так і в малюванні. В цьому матеріалі ми ближче познайомимось з Марком, який у свої 21, самотужки розробляє гру Knight, Death and the Devil. Він розповів нам про натхнення середньовічними гравюрами, креативні підходи до реалізації своїх ідей та особливості його історії.

Це Ваш творчий дебют, чому вирішили/надихнулись займатись створенням ігор?

Я с дитинства цікавився цією індустрією, але саме натхнення на повноцінну гру надали інші інді ігри, такі як FAITH: The Unholy Trinity, OMORI. Мене дуже вразило, як такі невеликі проєкти, зроблені однією людиною, можуть подарувати стільки емоцій.

Цікаво дізнатись, як 21 річний хлопець з України (не Австрії, чи Німеччини) надихнувся саме таким монументальним автором, як Альбрехт Дюрер?

Мені завжди подобалися старі гравюри, картини, фрески, наприклад такі, як «Створення Адама» Мікеланджело, роботи Гюстава Доре, перелічити можна безліч, але про «Лицар, смерть і диявол» я взнав випадково вже під час розробки гри про старого лицаря, мені дуже сподобалась композиція, яка дуже підходила під мою історію, так я взяв цю гравюру за натхнення.

Гравюра про яку йде мова

Ви власноруч працювали над всім в грі, і розумію що над візуальним стилем теж? В описі окремо вказано і про музику її теж створювали?

Бюджет практично відсутній, тільки різноманітні ліцензії купую, доводиться викручуватися. Всі обличчя згенеровані нейромережею generated.photos, багато що сам малюю в Krita, але, наприклад вежа — це моя модель в Blender, а ось священник на промо — це я себе знімав, для всіх кат-сцен себе записую с зеленим рушником замість хромакея :).

Потім це все обробляю під Dithering ефект, який робить зображення піксельним. З музикою трохи інша ситуація, її пишу не тільки я, а ще одна людина вже з музичною освітою.

Так розумію, що ідея подачі історії саме у вигляді візуальної новели це через «роблю що хочу, з того що маю»? Чи це має і геймдизайнерську потребу через розгалуженість історії та переплетіння різних виборів героя?

Гра має багато кінцівок, так що така подача замислювалася з самого початку. Потім вже були ідеї розширити геймплей, але зважаючи на мої ресурси, швидко від цих ідей відмовився.

Візуальна новела Knight, Death and the Devil

Башта про яку йде мова

Що буде з історією після проходження? Розумію, що світ буде глибокий і давати можливість поринути в нього, тож чи може згодом в ньому буде створена Вами нова історія?

Справді цікаве питання, але я не планую після розробки гри якось розвивати саме цей світ. У гри є початок і є повноцінна кінцівка, яка дасть гравцеві почуття завершення. Якщо в мене буде можливість розробити нову гру, то це буде зовсім інша історія та інший світ, не менш дивовижний.

Розумію, що це вже ще не скоро буде, але цікаво, над грою в якому жанрі чи сеттингу Вам було б приємно попрацювати в майбутньому і чи це теж буде соло-проєкт?

Думаю, що це неможливо спрогнозувати, але я маю історії, які я хочу розповісти, наприклад у сеттингу кіберпанк. Також разом з опановуванням навичок у процесі розробки, я буду розвивати геймплей та візуал в наступній грі. Поки що я концентрую всю увагу на своїй першій грі.

Чому вирішили додавати російську до своєї гри?

Оригінал гри — українська. Я думаю, що російська дасть людям, які переходять на українську мову, можливість ознайомитися з грою та згодом перейти на українську. Взагалі мені дуже подобається тенденція локалізацій на нашу мову, наприклад такі ігри, як Meet Your Maker, або ж майбутня Hades II.

Зараз зазначені мови, які я можу перекласти власноруч та не є остаточними, а так я в пошуках перекладачів на інші мови.

А гру можна буде придбати з росії?

Якщо чесно, я поки що не замислювався про використання технічного обмеження в цьому регіоні. Зараз я думаю лише про саму розробку, але я розумію, чому це хвилює людей вже зараз. Якщо під час випуску гри, рішення по регіонах прийматиму все ще тільки я, то моя відповідь — ні, гру Knight, Death and the Devil не можна буде придбати в росії.

Вже зараз можна підтримати Knight, Death and the Devil додавши до бажаного в Steam. Це дасть можливість першим дізнатись  про вихід гри. Та нарешті поринути в цю темну та повну неочікуваних пригод у містичному середньовіччі гру. Саме такі прості кроки дають розробникам, таким як Марк, зрозуміти: так, нам потрібно більше цікавих українських інді ігор, що зможуть гарно представляти український gamedev у світі!

Матеріал предоставлено автором каналу INDIVID

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Kirill
Kirill@kirill_y

Блогер-журналіст, криворучко

703Прочитань
23Автори
25Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Огляд Wolfenstein 3D – Дід всіх FPS!

    Гра, яку називають першим у світі FPS та взагалі першим 3D шутером. Як грається в ретро шутер в 2023 році.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри
  • Ігровий подкаст — потрапив до півфіналу премії «Слушно»

    В цьому році до фіналу національної премії для творців подкастів «Слушно» від MEGOGO в номінації «Розважальний подкаст» вперше потрапив ігровий.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри
  • Епоха перекладів! — Новий переклад гри від СТОЯТИ Team

    Усе більше ігор отримує українську локалізацію, якісь на релізі завдяки розробникові та видавцям, а якісь саме завдяки волонтерам перекладачам.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри

Вам також сподобається

Коментарі (4)

Цікаво, давно шукаю гарні візуальні новели, тож цю гру чекатиму з нетерпінням :)

Вам також сподобається