І полями, і річками… Або як люди з окупації виїджали

Деякі люди виїзд з окупації уявляють як похід в магазин: ну взяв собі і виїхав. А ця історія буде про шалений варіант виїзду, на який ми так і не наважилися. Сідайте зручніше, я починаю.

Коротко: окупація, відсутність світла, газу та будь-якого зв’язку, обстріли щогодинні. Виїзд на підконтрольну Україні територію - заборонений.

І ось: “вчора Назаренки виїхати змогли, вже в Кривому Розі”. ОГО, ТАК! Це наш шанс. Ага, шанс, якби. План виїзду такий:

Крок 1. Під час комендантської години виїхати в сусіднє окуповане село. Варіанта є два.

перший: вас вивозить чоловік, який самостійно домовляється з окупантами. плюси: ти гарантовано виїдеш з села і тебе не застрелять одразу. мінуси: максимум він може вивезти за раз 3 людини, а нас було 10.

другий: ви виїджаєте на своєму авто. плюси: вас не обмежують в кількості людей. мінуси: вас можуть пристрелити ще на виїзді, машину доведеться лишити в чужому селі, треба десь взяти машину.

Крок 2. Ви добираєтесь до села і пересідаєте на трактор місцевого жителя (щось типу такого) і він полями везе вас до річки.

Трактор т16мгУ1.
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/traktor-t16mgu1-IDLWX6g.html раптом вам трактор сподобався

трішки уточнень: починаючи з кроку 2 ви маєте оминати окупантів.

Крок 3. Надувним човном місцевий житель переправляє вас на інший берег, де вас зустрічає ЗСУ. Але якщо вас засічуть окупанти, то GAME OVER, по вас почнуть шмаляти з автоматів.

Ризиковано? Йобаний, звичайно. Чи хочеться на волю? Однозначно. Тож ми ходили, звішували всі ЗА та ПРОТИ, міркували, де нікому не потрібну машину можна взяти… Але поки ми наважувалися (приблизно 1,5 дні) так виїджати, про цей шлях виїзду дізналися і його прикрили.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
тихенька льона
тихенька льона@tykhenkaa

12Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 11 травня

Вам також сподобається

Коментарі (1)

В кожного своя історія. Ми з дружиною виходили під артилерійську канонаду. Йшли пішки поки нас не “підхопив” якийсь хлопець на машині. Навіть від грошей відмовився. Транспорт вже не ходив. Дорога майже пуста була…

У місто вони прорвалися наступного дня, але дякувати Богу закріпитися не змогли…

Вам також сподобається