1

Платформи: Windows

Прайс: $1,5

Жанр: RPG/Adventure

Час: 4 години

Оцінка: 3/10


Не люблю ігри на RPGMaker. Я з тих людей, що колись давно переграли в сотні трешових ігор на РПГМейкері та намагалися зробити свою супер-гру мрії. Тож я знаю що це таке і знаю, в чому його проблеми. Ігри на РПГМейкері зазвичай криві, недороблені, з галімим сюжетом та діалогами, що писав школяр. З реюзнутими в 100 раз базовими ассетами, що криво змішані між собою. З нецікавою застарілою бойовкою та прокачкою.

Звісно, є і круті ігри, як Fear And Hunger, Undertale (який теж починали робити на мейкері), To The Moon та інші. Але це одиниці. І чомусь мені здалося, що Introvert Quest – це саме такий хіден гем серед купи РПГМейкеровського лайна. І він міг би їм бути, але… Тож натягаємо свою хікканську худі та йдемо вивчати, що не так з Introvert Quest.


Сюжет та світ

Всі події гри відбуваються на декількох локаціях сучасного міста. Чим далі просуваємося по грі – тим більше локацій і можливостей відкривається.  

Граємо за хіккана що цілими днями грає в відеоігри та сидить у мамки на шиї в віці 21 рік. Але корєш нашого померлого баті – психотерапевт. І він хоче нас витягнути з цього лайна і зробити з нас справжню людину. Тож починаємо курс інтенсивної терапії на 4 дні і виконуємо завдання доктора.

Наш психотерапевт
Наш психотерапевт

Поступово стаємо нормальним челіком, знаходимо нових друзів, допомагаємо людям навколо та виліковуємося. Хеппі енд? НІ! В другій частині гри сюжет різко змінюється та настає лютий піздець і гра прям дивує.

Шось пішло не так
Шось пішло не так

Сюжет в грі мені сподобався. В першій половині він дуже веселий, наратив непоганий, жарти смішні а рівень сюрреалістичності інколи зашкалює. А друга частина гри прям дуже сильна в сюжетному плані та зовсім неочікувана.


Бійки і прокачка

Вивчаємо скіл за півас
Вивчаємо скіл за півас

В грі майже нема бійок. Це скоріше адвенчура, бо бійки нечислені, прокачки та еквіпу майже нема. В цілому в нас є 2 типи битв:

  1. Бійки за головного героя. В основному з бандитами, чи крисами в каналізації.

  2. Бійки «покемонів». Б’ємося з ворожими покемонами 1 на 1. Все доволі простенько, юзаємо найсильніші скіли і перемагаємо. Після кожного бою покемон хілить ХП і МП.

Є невеличка механіка на реакцію: при виконанні спеціальних атак треба вчасно натиснути потрібні кнопки щоб зробити більше дамагу.

Бійка між “Покемонами“
Бійка між “Покемонами“

В цілому бойовий аспект гри дуже слабкий, займає мало ігрового часу, але не відразливий. Хоча качати «покемона» прикольно. Але є 1 факти, що робить бійки за ГГ мерзотними. НЕМА СПОСОБУ ВІДНОВИТИ МАНУ, жодним ітемом в грі. Тож 2 раз

и юзаємо скіл і все. До наступного ігрового дня можемо юзати тіки базову атаку.

Є бійка в камінь-ножиці-бумагу по квесту
Є бійка в камінь-ножиці-бумагу по квесту

Експлорінг

Основа гри – це саме експлорінг. Окрім основних завдання для просування по сюжету, в місті ми зустрінемо купу різних людей і диваків. Можемо брати всілякі сайдквести та потрапляти в неймовірні ситуації. Причому в кожен ігровий день діалоги і NPC змінюються, відкриваються нові квести і можливості на тих самих локаціях.

Класичні рептилоїди в банку. Нічого особливого
Класичні рептилоїди в банку. Нічого особливого

В підворотні нас може побити до полусмерті Санта-Клаус. Ми можемо купити сигарети маленькій дівчинці, допомогти челікам знайти уран та відправити бобра в космос, допомогти нудистам облаштувати їх лігво, знайти наркотики для жіночки, вивчити новий скіл в додзьо за цигарки і пиво… Коротше сайд контент прям дуже прикольний, цікавий і смішний.

Санта просто дасть нам пезди і відправить у лікарню
Санта просто дасть нам пезди і відправить у лікарню

Окремо хочу відмітити «ПОКЕМОНІВ». Напочатку гри нас знайомлять з грою в цифрові бійки монстрів, ми отримуємо свого монстра та б’ємося з різними тренерами по місту і виграємо гроші. А ще є 3 майстри, яких ми можемо перемогти та стати найкращим майстром «покемонів».

Челіки сидять в каналізації бо чекають на ядерку
Челіки сидять в каналізації бо чекають на ядерку

Доречі, в нас є лише 1 сейв, тож всі наші дії мають значення. Якщо зафейлили щось – то зафейлили. Крутий концепт, але насправді, хз на що це впливає глобально. На кінцівку – точно ні.

Знайти трошки урану? Не проблема!
Знайти трошки урану? Не проблема!

Тож гра – цікава, весела, прикольна та крута! Мені справді подобалося в неї грати десь перші півтори години. Але потім почався пездець.


Криворукі розробники

Гра багована допізди. Як людина, що колись намагалася зробити свою гру на РПГМейкері я не розумію, як можна було так накосячити. Пам’ятаєте купу цікавих сайдквестів, описаних вище? Так ось – як мінімум половину з них НЕМОЖЛИВО пройти. В лігві нудистів ТУПО НЕМАЄ ВИХОДУ бо розробники забули встановити івент виходу з локації.

Рішення з одним сейвом здається вже не таким крутим, враховуючи тону багів та софтлоків
Рішення з одним сейвом здається вже не таким крутим, враховуючи тону багів та софтлоків

Квест на майстра покемонів? ХАхаха, другий майстер просто по колу повторює що МИ ЩЕ НЕ ГОТОВІ, тобто десь зламаний івент продовження диалогу і стати майстром покемонів через це неможливо.

Відправити бобра в космос? Знов невдача, бо гра ламається і після видачі квесту скрипт починає повторюватись не з того моменту і квестгівер нас весь час виганяє з локації. Ну а ще софтлоки, тормози гри через деякий час що лікуються перезапуском, і ще купа маленьких косячків.

Зате можна дати цигарки дитині
Зате можна дати цигарки дитині

Гру можна пройти від початку і до кінця, якщо йти тупо по сюжету. Максимум спіймаєте декілька багів та перезапустите гру пару разів. Але весь шарм гри втрачається бо його левова частка – саме в сайдконтенту, який просто зламаний. І це дуже прикро.  


Вердикт

Стидоба, 3/10 за спробу зробити цікаву гру. Якщо б гра була безкоштовною, ще можна було б списати косяки. Але вона продається. За гроші, хоч і невеличкі. Це могла би бути дійсно прикольна гра. Хоч і не прям шедевр, але весела та незвична, на 7/10 так точно. Але баги просто руйнують експірієнс повністю. Купуйте на свій страх і ризик, якщо не боїтеся багів. Ще одне розчарування від грі на РПГМейкеру. Жаль, дуже жаль.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Кежулам вхід заборонено
Кежулам вхід заборонено@nocasuls

Найкращий канал про ігри

2.5KПрочитань
16Автори
70Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається