Інвестування у землю: основні переваги

🌎З 1 го липня 2021 року українці на додачу до своєї улюбленої нерухомості отримали ще один інструмент інвестування - землю сільгосппризначення.

📍Земля традиційно вважається одним з найнадійніших об'єктів вкладання коштів. В Україні ж до цього активу інвестори поки що тільки звикають. Втім, в інвестиційній привабливості гектара та реальних перспективах росту його вартості не сумніваються навіть найзатятіші скептики. А тому тих, хто вирішує інвестувати в землю, стає дедалі більше.

Чому земля стала одним з найбільш популярних інструментів в портфелі українського інвестора?

✔️Земля — це вичерпний ресурс, на який завжди є і буде попит.

✔️Низький поріг входження в порівнянні навіть з найдешевшою нерухомістю: одна ділянка розміром 2 - Га може коштувати від 4500 доларів.

✔️Майже вся земля с/г призначення вже перебуває в оренді, а значить приносить дохід з першого дня придбання.

✔️Не потрібні витрати на ремонт і благоустрій.

✔️Ризики військових дій мінімальні: навіть при прямому влучанні, земля досить швидко відновлюється до придатного для обробки стану.

✔️Якість та родючість землі в Україні найкраща в Європі.

✔️Стабільний щорічний прибуток від оренди 4 - 7%

📈Зростання вартості активу: прогнози  зводяться до коридору 15-30% середньорічного приросту.

📌Стійкість до криз: попри війну українська земля не тільки не втратила у вартості, але в більшості регіонів зросла в середньому на 20% за останній рік. І це якщо брати в доларовому еквіваленті.

❗️Зараз інвестиції в землю мають низький поріг входу. Але не такою важливою є ціна на сьогодні, як її майбутня динаміка. Якщо провести аналогію з європейськими ринками, то земля за 10 років після відкриття ринку зростала навіть до понад 450%. А враховуючи вигідне географічне розташування України, сприятливий клімат і головне — родючі грунти, потенціал у нас значно вищий.

💡Тобто зараз в Україні вартість землі фактично «на дні», й інвестори можуть її придбати максимально дешево, щоб максимально заробити.

Якщо бажаєте дізнатись, які способи придбання землі існують, залишайте реакції до цього допису!

📈Розумійте ризики та знаходьте вигідні можливості разом із єІнвест! Підписуйтесь та будьте крок наперед у фінансовому світі

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
єІнвест
єІнвест@einvest

Розвиваємо фін грамотність

4.3KПрочитань
0Автори
49Читачі
На Друкарні з 2 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Я вважаю, що інвестування в надра - найкращий спосіб заробити гроші. Ніяких ризиків тут нема. Головне, справитися на початковому етапі зі всіма труднощами. Можу навіть порекомендувати компанію, яка допоможе вам у цій сфері <a href=”https://geogroup.com.ua/oczinka-vplyvu-na-dovkillya/”>https://geogroup.com.ua/oczinka-vplyvu-na-dovkillya/</a>

Вам також сподобається