Хронологія світу Гри Престолів (частина перша)

Укладання угоди між дітьми лісу і Першими Людьми

Джордж Мартін створив один з найцікавіших фентезі світів у своїй сазі “Пісня Льоду і Полум'я”. Особливе місце автор приділив хронології яка майже ідентично проте з деякими відомостями у серіалі “Game of Thrones”від HBO. Оскільки в світі Гри Престолів є два континенти — Вестерос і Ессос на яких відбуваються події книги то будемо говорити саме про них.

Світанкова епоха

Вестерос до приходу людей населяли дві раси — Діти Лісу та гіганти(велетні). Діти Лісу — “Вох Дек Нег Грен” або “Люди Білки” як їх звали велетні. Самі ж себе цей народ звав тими хто “співає пісню землі”.

Саме так виглядали Діти Лісу, що жили до приходу Перших Людей
Листочок — одне з Дітей Лісу яких зустрічають Бран і його друзі в печері Трьох Окого Ворона.

Діти Лісу говорили на мові яка була схожа на звуки природи. З Браном і його супутниками на загальній(андалській) могла спілкуватися лише одна представниця цієї раси — Листочок. Особливо відзначити варто пісні дітей лісу які були ніжними та чистими. Від цієї музики люди могли заплакати навіть не розуміючи слова. Самі ж діти Лісу були росту з людську дитину й мали чотири пальця на лапах з гострими кігтиками. Носять вони одяг з листя і кори дерева, а жінки раси прикрашають голову польовими квітами. Діти Лісу є тісно пов'язані з природою і шанують її. Саме Діти Лісу вирізали лики на чардеревах.

Серцедерева з ликом — їх вирізали діти Лісу й у них цю традицію перейняли Перші люди (в книзі Джон відвідуючи табір Вільного Народу під Стіною, після поразки тих від Станіса і переходу на його сторону, помічав дерева з вирізаними ликами)

Лики на чардеревах були очима їх богів. В Дітей Лісу була анімістична віра, в те що душі деревовидців їх народу,магів і них самих стануть одним цілим з природою. Таку саму посмертну інтерпретацію сповідував і Вільний Народ. Діти Лісу користувались обсидіаном і луками з чардерева. Займалися полюванням та збиранням. Їхні маги вміли переселятися у тварин, а деревовидці бачити минули, сьогоднішнє і можливо й майбутнє, а за словами мейстра Лювіна саме вони вирізали лики на чардеревах для охорони лісу. Магія дітей лісу базувалася на чардеревах і силі самої природи. Щоб добитися ефекту від заклинань діти Лісу приносили жертви Старим Богам, цю практику перейняли Перші люди. Магія дітей лісу була як на Стіні яка була зроблена на магії, так і на Штормовому Уділі. Жили діти Лісу у будиночках які вони сплітали з гілок дерев або жили в печерах. Жили вони довго проте плодились погано.

Діти Лісу і Перші люди

Близько 12 тис. років до Завоювання Ейгона з Ессосу в Вестерос прийшли племена людей. В історію Вестеросу вони увійшли під назвою — Перших Людей. Цей народ був схожий в деякій мірі на Вільний Народ що живе за Стіною. Вони не знали заліза зате мали бронзу і коней. Я можу з великою імовірністю припустити що Перші люди не були якимось однорідним монолітним утворенням, а скоріше конгломерат різних племен. Ці племена за легендами Простору очолював Гард Гарденер (Зелена Рука). Ця людина по легендам була харизматичним і розумним лідером. Одягався він у зелене, а де ступав то все зеленіло й проростало. На голові носив вінок з квітів, й володів магією. Деякі легенди говорили що він був Богом, що допоміг Першим людям у нових землях. За легендами цей персонаж прожив 300 літ і мав до 40 синів і дочок. За легендами він володів силою здатною все навколо цвісти і рости. Він ходив по Вестеросу з мішком насіння й там де він ішов з'явилися сади,фрукти і поля. Крім того згідно з легенд він був символом “чоловічої сили” й по суті займався тим що робили здичавілі — крав дівчат і робив їх своїми жінками. Мейстри схиляються до того що якщо існував такий персонаж то він був вождем чи королем Перших Людей який дійсно провів їх через руку Дорна.

Так за легендами виглядає Гарт Зелена Рука

Перші Люди вступивши в Вестерос вступили у конфлікт з Дітьми Лісу. Війна була тяжкою для двох сторін. Люди рубали чардерева, а діти Лісу убивали тих. Щоб спинити Перших Людей Діти Лісу кинули на Руку Дорна закляття Молот Вод. Деревовидці що були магами Дітей Лісу завдяки жертвопренесенню вчинили катаклізм що розділив Вестерос і Ессос. Крім того подібну річ зробили Діти Лісу і на Перешийку, але їм не вдалося його потопити. Схоже ці сильні магічні заклинання спустошили й так малочисельних Дітей Лісу. Болотяні жителі Перешийку наприклад мали хороші стосунки з Дітьми Лісу, проте не відомо чи ці стосунки були одразу чи після Договору. Обидві сторони скоро зрозуміли що конфлікт зайшов у глухий кут й треба домовлятися. На острові Ликів була укладена угода. Від людей її укладали вожді, мудреці та герої, а з боку Дітей Лісу — деревовидці та лісові танцюристи(захисники лісів і мисливці з Дітей Лісу). За умовами договору Діти Лісу залишали за собою ліси, а люди діставали поля, луки, болота та горби. Заборонялось піднімати сокиру на чардерево. В честь цього Діти Лісу вирізали на острові Ликів на чардеревах лиця, щоб боги були свідками цього договору.

Договір на о.Ликів

Цей договір започаткував мир між двома расами і підйом Перших Людей який згодом назвали — Вік Героїв.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Король за Стіною
Король за Стіною@rGRN6MZy4trT6va

Пишу про фентезі світи.

150Прочитань
2Автори
0Читачі
На Друкарні з 7 серпня

Більше від автора

  • Вільні міста Ессосу та їх вплив на політику Семи Королівств

    Вільні міста — назва ряду міст-держав, що утворилась унаслідок катастрофи Валірії. Кожне з цих міст в час розквіту Валірійської імперії було її колонією. Найсильнішими містами-державами були Волантіс, Браавос, Квахор та Норвос. Винятком є Браавос який заснували раби-втікачі.

    Теми цього довгочиту:

    Game Of Thrones

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається