Ключові моменти, які слід враховувати при торгівлі безпечними акціями

Найчастіше торгівля безпечними акціями використовується як захисний інструмент, щоб витримати економіку, що згасає, оскільки навіть захисні акції можуть не принести позитивного прибутку.

Повільні економічні умови дозволяють безпечним акціям перевершувати решту фондового ринку, однак це не перетворюється на прибуток. Існує кілька факторів, які слід враховувати під час визначення безпечних акцій та торгівлі ними:

1) Бета

Трейдери повинні розглянути бета-версію акцій перед тим, як інвестувати. Бета відноситься до кореляції між акцією та ринком. Бета-значення одиниці вказує на те, що ціна сильно корелює з ринком. Значення бета-версії більше одиниці вказує на те, що цінний папір є більш нестабільним, ніж ринок, тоді як низьке значення бета-версії (ближче до нуля) менше пов’язане з умовами ринку. Це дозволить трейдерам застрахуватися від підвищеної волатильності.

2) Дивіденди

Як правило, вважається, що акції з високою дивідендною прибутковістю (більше 6%) є чудовим варіантом для безпечних акцій. Ці компанії вважають, що вони зберігають свою вартість у нестабільні періоди. Дивіденди також є постійним джерелом доходу, який часто інвестується назад у компанію через плани реінвестування дивідендів.

3) Співвідношення P/E:

Акції Safe-Haven відомі тим, що вони недооцінені з точки зору співвідношення P/E. Коефіцієнт P/E – це відношення ціни акції компанії до прибутку компанії на акцію. Коефіцієнт використовується для оцінки компаній і визначення того, переоцінені вони чи недооцінені. Акції з нижчим співвідношенням P/E вважаються недооціненими або кращими порівняно з минулими рухами, що робить ці акції ідеальними кандидатами як безпечні акції.

4) Великі зареєстровані компанії:

Поважні компанії, які закріпилися на фондовому ринку, також є винятковими кандидатами на продукт безпечної гавані. Це пояснюється тим, що люди, як правило, дотримуються цих усталених брендів і довіряють компанії навіть у період падіння цін. Ці типи акцій зазвичай втрачають меншу вартість, ніж акції середньої або малої капіталізації під час рецесії.

Жоден фактор не є домінуючим над іншим. Трейдери повинні провести ретельні дослідження та аналіз, перш ніж вибрати надійні акції. Усі фактори, наведені вище, повинні бути ретельно розглянуті, щоб визначити акції, які найбільше підходять для ризик-апетиту портфеля.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Форекс Бокс
Форекс Бокс@forexbox

3.6KПрочитань
8Автори
10Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається