★ Книжки жанру фентезі: Що варто почитати? ★

Дисклеймер

У цій статті буде написано про деякі із доступних фентезі, що були прочитаними автором ( зазвичай це книжки з буктоку/буктубу і так далі)†

★ Й першим , що відкриває наш список - трилогія “Повітряний народ” або “Народ Повітря”.

У ній розповідається про головну персонажку Джуд, що живе у світі фейрі. Вона жадає стати лицаркою, так як доволі добре навчалась мистецтву війни під наглядом Отчима. Та , через деякі обставини, вона поринає в інтриги, заколоти й труднощі, наслідки яких тільки-но постають в усій красі. Ах так, зовсім забула про Кардана, що є жорстоким фейрі з королівською кров'ю. Тут описано тільки-но про першу книжку з цикла, щоб не напхати багатецько спойлерів. Послідовність читання: “Жорстокий принц”, “Лихий король”, “Королева порожнечі” і додаток “Як король Ельфгейму зненавидів оповідки”. Цикл є закінченим та повністю перекладеним українською мовою.

★ Й другим за списком є *звук барабана* “Шістка Воронів”.

Цей цикл є одною з історій всесвіту “Grishaverse” , тож при початку читання може викликати деякий дисонанс.

У циклі розповідається про Шістку підлітків(їхній вік вагається від 16 до 18), що прийняли завдання пов'язане з наркотиком , що може вплинути на долю всього світу. Та й задача не з легких - треба викрасти людину , що знаходиться під строгою охороною. Та чи вдасться їм створити план й ідеально його притриматись? Допоки це залишиться таємницею, яку ви взнаєте, як зазирнете у цей всесвіт. Також повністю написаний та перекладений українською .

Послідовність читання : “Шістка Воронів” та “Королівство Шахраїв”.

★ Третім серед фентезі циклів є Трон зі Скла .

Оповідається про адарленську асасинку, що наразі перебуває у соляних копалинах. Селена здобувала свою славу за свої убивства й через одну із невдач потрапила до Ендовіру. Та , одного дня, її повели кудись. Допоки вона не опинилась перед ним. Й тепер, її визволяють на деякий час й за цей тривалий термін вона повинна виконати місію, щоб й надалі здобувати свою свободу. А потім поїхати кудись, де буде вільною. Та, надалі постають нові труднощі з загадками.

Цикл завершений, та не є повністю перекладеним українською (2 з 8 книжок є доступними, а третя виходитиме цього року). Послідовність читання: “Трон зі скла”, “Корона опівночі”, “Спадкоємиця вогню”, “Королева тіней”, “Імперія бур” ,”Вежа світанку”, “Клинок убивці”, “Право на помсту”.

На цьому й закінчується стаття. Можливо, буду іще статті пов'язані із фентезі,як автор візьметься за інші придбані книжки.

Дякую вам за читання й бажаю вам натхнення і наснаги. Слава Україні!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
A
Ainesk@ainesk

57Прочитань
1Автори
1Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Вам також сподобається

Коментарі (3)

читала усі ці книги і якраз саме з них я почала свій читацький шлях. думаю, для того щоб «влитися» у світ фентезі - це пречудові книги💗

Вам також сподобається