Кондитерська, випічка та солодощі: 16 найпопулярніших бізнес-ідей із продажу солодощів

У цій калорійній добірці ви знайдете 16 бізнес-ідей для ласунів та короткі інструкції щодо запуску цих стартапів, які актуальні у 2023 році.

Підписуйтесь на телеграм-канал

1. Торт на замовлення

Торт - улюблені солодощі величезної кількості людей. Випічка тортів - хобі, яке може перерости не тільки в додаткове джерело доходів, а й у свій невеликий бізнес. Для такого стартапу у форматі "домашня випічка" навіть за повної відсутності обладнання для готування вистачить 15 тис. гривень. Однак простим тортом на кшталт "Наполеона" сьогодні мало кого здивуєш, тому треба як слід подумати над ідеями оформлення своїх тортів. Чудовим варіантом реклами солодощів буде розміщення фотографій тортів у соцмережах.

2. Пироги

Актуальним напрямком громадського харчування в останні роки стали пироги. Ця бізнес-ідея приваблює досить низькою конкуренцією і простим технологічним процесом випічки пирогів. Для відкриття кафе, що продає пироги, яке вміщає 36 відвідувачів, знадобиться 624 тис грн., які окупляться приблизно за 7 місяців роботи.

3. Йогурт

Йогурт-бар - це невелика точка острівного формату в ТЦ, яка продає солодощі, зокрема заморожені йогурти з різними наповнювачами. Для відкриття такого острівця на площі 4-6 кв. метрів знадобиться близько 355 тис. грн. Чистий прибуток йогурт-бару на місяць може становити близько 50 тис. грн. Меню може доповнюватися сендвічами та напоями.

4. Смузі-бар

Для відкриття свого смузі-бару у форматі острівця 5-6 кв. метрів у торговельному центрі буде потрібно близько 265 тис. грн. і приносити він зможе близько 40-50 тис. грн. на місяць. До переваг смузі-барів можна віднести відносно вільну нішу, невеликі вкладення, простоту технології приготування напоїв і моду на смузі. Рентабельність смузі-барів сягає 80%.

5. Булочна

Пекарня - це один із найпопулярніших напрямів у малому бізнесі. Випічка - це продукт щоденного попиту. Вкладення у відкриття своєї булочної невеликі, а в разі зміни смаків споживачів можна моментально перебудуватися під нові тенденції. Відкрити свою міні-булочну можна за наявності 485 тис. грн., які можна окупити протягом 7 місяців роботи.

6. Морозиво

Продаж морозива - це бізнес, який сьогодні можна розцінювати не тільки як варіант для сезонного заробітку, а й як постійний бізнес. Відкритися у форматі стаціонарних позасезонних торгових точок за франшизою пропонують великі роздрібні мережі. Форматів бізнесу є безліч - повноцінний магазин, стійка, прилавок або острівець у ТЦ, візок, мікрофургон і навіть... бутик.

7. Кондитерська

Кондитерська у форматі кафе - це класичний бізнес на солодощах, який можливий у різних форматах і масштабах. Щоб відкрити свою кондитерську на 100 кв. метрах із гостьовим залом на 20 місць, знадобиться 1 млн гривень. Заклад зможе приносити близько 400 тис. гривень на місяць, з яких чистий прибуток становитиме 85 тис. грн.

8. Млинцева

Млинці - це продукт простий у приготуванні, але надзвичайно перспективний за своїми можливостями. Наповнити млинець можна чим завгодно, і це залишає широкий простір для кулінарної творчості. Свій бізнес із продажу млинців привабливий невисокими вкладеннями в обладнання і можливістю встановлення націнки до 300%. Для відкриття кафе-млинцевої на площі 100 кв. метрів знадобиться близько 525 тис. грн.

9. Солодка вата

Такий товар як солодка вата має надзвичайно апетитну націнку - понад 4000%. Якщо продавати її в комплекті зі свіжовичавленими соками і снеками, можна зробити високоприбутковий бізнес-проект. Найуспішнішою буде бізнес-ідея відкриття кількох торгових точок із продажу солодкої вати в популярних міських парках.

10. Вафлі

Вафлі незвичних сортів і видів - це тренд у бізнесі на громадському харчуванні. Це і гонконзькі пухирчасті вафлі з начинками, і добре відомі, але "прокачані" бельгійські вафлі, прикрашені зверху кремом, фруктами, морозивом, йогуртом і всілякими топінгами та багато іншого. Здебільшого вафельні стартапи своїми острівцями "штурмують" торгові центри. Поріг входу в бізнес - 150 тис. гривень.

11. Пончики

Продаж пончиків - це чудовий варіант для міні-кафетерію або відділу у фудкорті торгового центру. Націнка на ці вироби без особливого збитку для попиту може досягати 1000%. Технологія випікання пончиків досить проста, а на ринку існує безліч як ручних агрегатів, так і автоматизованих систем, здатних підвищувати продуктивність.

12. Карамелізовані фрукти

Карамельні фрукти на паличках - це солодощі, популярні за кордоном, постійні гості святкових і міських ярмарків. Найпоширенішими ласощами можна назвати карамелізовані яблука і банани в шоколаді, але в принципі простір для фантазії в цьому бізнесі не обмежений. Апарат для карамелізації коштує від 5 до 15 тис. гривень, а для старту у форматі сезонної вуличної точки вистачить 40 тис. гривень.

13. Фігурний шоколад

Шоколад - це чудовий варіант заробітку не тільки для великих підприємців, а й для шоколатьє-початківців, готових запропонувати покупцеві ексклюзивний продукт ручної роботи. Технологію виробництва handmade-шоколаду можна освоїти за відеозаписами майстер-класів на YouTube. Також можна відкрити магазин фігурного шоколаду, який займається тільки продажами готової продукції. Для відкриття такого магазину знадобиться близько 200 тис. грн., а чистий прибуток становитиме 40-100 тис. грн.

14. Арахісова паста

Арахісова паста - це один із символів Америки і одночасно повністю вільна ніша на українському ринку. Перевагами цієї бізнес-ідеї можна назвати простоту технології виробництва, а недоліком - слабку "впізнаваність" продукту, що вимагатиме від підприємця активного просування продукту на міських ярмарках і постійного виходу "в народ".

15. Східні солодощі

Східні солодощі, що стали традиційними, такі як пахлава, халва, кята, шакер, виготовляють багато кондитерських, їх часто можна зустріти в продуктових магазинах, але на цих виробах солодкі багатства сходу далеко не вичерпуються. Привабливим форматом для свого бізнесу, в якому у вас точно не буде конкурентів, буде відкриття спеціалізованого магазину-кондитерської східних солодощів.

16. Мармелад

Найпопулярнішим форматом продажу мармеладу є торговий острівець у ТЦ площею до 5 кв. метрів, що торгує мармеладом на вагу. Вартість відкриття такої точки з урахуванням вітрин і обладнання становитиме не більше 200 тис. гривень. Націнка на ці ласощі становить близько 100%. Відкриття ж свого виробництва мармеладу з мінімальними обсягами виробництва потребуватиме від 500 тис. гривень.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

782.2KПрочитань
11Автори
600Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається