Використання соди та розпушувача для тіста у випічці.

Бо незважаючи на типовість продуктів, часто ми не знаємо як ними користуватись правильно 🙈

Сода та розпушувач для тіста – це два різних інгредієнти, хоча обидва використовуються для того, щоб зробити вашу випічку більш пухкою та легкою.

Сода (або повна назва – гідрокарбонат натрію) – це алкалійна сіль, яка реагує з кислими інгредієнтами, такими як кефір, йогурт, сік з лимону або оцет, вивільняючи при цьому діоксид вуглецю. Цей газ в свою чергу створює бульбашки у тісті, що робить випічку пухкою.

Наприклад, якщо ви готуєте банановий хліб або шоколадні брауні, сода допоможе нейтралізувати кислотність і додасть пухкості.

Розпушувач для тіста (або пекарський порошок) – це суміш, яка вже містить кислу субстанцію (наприклад, крем-тартар, який ще називають винним каменем) і алкалійну субстанцію (соду). Він починає діяти, коли змішується з вологою, а потім знову, коли нагрівається. Отже, ви можете використовувати розпушувач для тіста, коли у вашому рецепті немає кислих інгредієнтів. Це може бути, наприклад, простий бісквіт або маффіни.

Важливо пам'ятати, що вони не взаємозамінні 1 до 1, оскільки мають різну силу розпушування. Якщо рецепт вимагає соди, а у вас є тільки розпушувач для тіста, вам потрібно буде використати в 3-4 рази більше розпушувача.

І найголовніше, експериментуйте та дивіться, що виходить! Це дозволить вам краще зрозуміти, як працюють різні інгредієнти, і зробити процес приготування їжі дійсно творчим ☺️

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Natalia Shpakova
Natalia Shpakova@chef_shpakova

Чесна, труша і жива

3.2KПрочитань
19Автори
16Читачі
На Друкарні з 26 квітня

Більше від автора

  • Романтика печеної картоплі зі шматочком сала (якого насправді немає)

    ...Тимоха розіклав багаття, намостив під боки сухого картоплиння і знову, як під сосною, ліг, упявшись очима в небо. З ярка воно, мов з ями, здавалося нижчим і куцішим, а сам ярок глибшим,

    Теми цього довгочиту:

    Гастрономія
  • Що було цього року на Різдвяному кураж-базарі?

    Скажу чесно, я на Куражі не була. Але я спілкувалася з багатьма людьми, які там були, саме на Різдвяному Куражі. І майже усі в один голос сказали, що то був найкращий базар за все існування Куражу.

    Теми цього довгочиту:

    Кураж
  • слухайте музику;)

    ще минулого понеділка хотіла написати про прослуховування музики але поки збиралася писати в мене з'явилася думка, що це надто банально якось і дуже очевидно про таке писати. тому я стрималась. але на днях в твітері я побачила твіт, де дівчинка писала, що вже дуже давно не

    Теми цього довгочиту:

    Музика

Вам також сподобається

Коментарі (2)

@O.Bureviy якщо додавати в оладки, то треба тісту дати відпочити хв 15-20. щоб сода вступила в реакцію з кислим середовищем. і лише тоді смажити. тоді оладки не будуть резиновими. і так, розпушувача робить випічку дещо сухішою

Вам також сподобається