Корекція, причини, куди підемо, що робити

На ринку нічого важливого поки що не відбувається, якихось особливо цікавих активностей теж не спостерігаю. Тому давайте проговоримо про те, що робити, коли все піде не за планом, і як до цього підготуватися.

Головне, що важливо розуміти, що постійного руху в один бік не буває. Зафіксуйте цей посил у себе в голові і ніколи не забувайте.

Я вже багато разів повторював, що зараз збираю USDT і чекаю в березні корекцію, можливо, березень ще проскочимо, а за квітень уже не впевнений. Причин для серйозної корекції вже предостатньо, перераховую:

1. Безвідкатне зростання, яке триває вже багато місяців;

2. Практично всі (97-98%) холдери Bitcoin у прибутку, а деякі просто в космічному. Ось я, наприклад, купував BTC по 16-17-18-20$к і вище, але основні покупки 16-18$k. Прикинули приблизний відсоток?;

3. Індекс страху жадібності на 88 пунктів, що свідчить про надмірну жадібність та ейфорію. Ринку необхідна корекція.

4. Купівлі фондів за такими цінами не можуть тривати вічно, та й кількість самого Bitcoin на ринку стає дедалі меншою і меншою, що призведе до дефіциту і зростання цін. Думаєте фондам потрібна така історія?

5. Передумови до корекції на фондовому ринку США, кореляцію з яким ми зараз спостерігаємо після появи спотових BTC-ETF.

6. Можна ще додати тиск регуляторів та іншої нечисті, які хочуть заробити (захопити, віджати, розвести, завдати шкоди через страх привабливості крипти, а не фіата).

7. З'явилися заголовки про Bitcoin по 1$ мільйону (не важливо коли така ціна буде, але про це почали говорити), а коли з кожного кута починають кричати про безвідкатне зростання до якихось безглуздих цифр, чекай біди.

Чого чекаю я?

Питання чи буде корекція, переді мною не стоїть. Питання тільки в тому - з якого рівня вона почнеться.

Я чекав її трохи раніше 53-55$k, зараз чекаю 73-75$k, можливо, навіть заберемося трохи вище 78-80$k, але потім однозначно соплі, біль і кров... І все може статися настільки швидко, що багато хто не зможе навіть змазати. )

Куди підемо?

Гнати ціну вниз будуть зацікавлені всі!

Фонди, які зараз закуповують, фонди, які увірували (когось примушують) у тренд і хочуть швидше зайти в тему (навіть пенсійні фонди просять SEC дати дозвіл на купівлю BTC), щоб не опинитися на задвірках історії, інші учасники, які розуміють, що крипта - це вже назавжди. А ще майнери, яких теж потрібно враховувати як окремих маніпуляторів.

І якщо з фондами зрозуміло, навіщо їм гнати ціну нижче, то за майнерів, проговорю логіку окремо.

У квітні відбудеться халвінг Bitcoin, за якого поточна річна інфляція BTC скоротиться з 1.7% до 0.8%. А вартість видобутку зросте з 26,5$k до 53$k, а згодом (завдяки зниженню витрат з видобутку), опуститься до 44$k.

Простими словами добувати монети стане дорожче і складніше.

Майнінг у 2024 році - це ціла екосистема, індустрія, можна називати як завгодно, а гравців дуже і дуже багато. Є ті, хто видобуває в промислових масштабах, а є багато середніх і дрібних (останні ще майнять на балконах).

Так от.

Через зростаючу конкуренцію і складність видобутку нових монет, великі будуть вбивати середніх і дрібних, а також воювати між собою. Такі війни можна виграти, тільки якщо у тебе є запас міцності, а щоб перевірити цей запас, потрібно опустити ціну BTC на такий рівень, щоб було невигідно добувати (майнити). А щоб остаточно задушити, протримати ціну на такому рівні якийсь час.

Який робимо висновок?

Великі фонди, корпорації, інвестори (вони ж кити), майнери - дуже зацікавлені опустити ціну, щоб купувати за більш комфортною і вигідною ціною. Тому вони лякатимуть, наганятимуть жаху, можливо, погрожуватимуть через різного роду регулюючі органи (SEC і тп). Загалом робити все те, що принесло їм статки.

Якщо взяти до уваги майнерів і подивитися на графік, то можна побачити, що велика проторговка була в районі 41-44$k, коли ухвалили спотовий BTC-ETF, а BlackRock почав закуповуватися як не в себе, то цей рівень можна позначити як потенційну зону, куди прийде ціна. А може навіть нижче.

Думаю буде так: Ми зараз зростаємо до 75$k (ну або вище), далі стрімке падіння, далі проторговка якийсь час, а далі ще одне падіння, ну а потім у гору до нових максимумів.

Що робити?

Нічого складного, якщо ви вже давно в ринку і у вас є гідний прибуток, потроху фіксувати. За багатьма монетами, які ми брали в портфель, є вже більше 100% прибутку, а це гідний результат, частину можна зафіксувати.

Якщо ви тільки заходите в тему, то купувати драбинкою постійно усереднюючи ціну.

Хочете купити Bitcoin, купіть трохи сьогодні, через тиждень ще, якщо ціна впаде, то ще і так далі. Піде вище - ви з позицією, піде нижче, ви з бюджетом, щоб докупити.

Якщо хочете купити альткоїн, то вибирайте недооцінений актив. Ось простий приклад:

Монета NEAR останнім часом дуже зросла, і під час корекції впаде сильніше за той самий MATIC, який, можна сказати, ще не ріс і не показав своїх іксів, він же і коригуватися буде не так сильно.

Головне не залітайте на хаях і тримайте себе в руках.

Начебто все.

Можливо, я не правий, але якщо почитати всі мої прогнози та аналітику за останній рік, то логіка в моїх словах присутня як мінімум.

Канал про крипту та ринки: https://t.me/+DQv22UwuR5kyYzg6

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес у рваних штанях
Бізнес у рваних штанях@bursh_ua

528Прочитань
0Автори
7Читачі
На Друкарні з 24 січня

Більше від автора

  • Як вирішити проблеми тестнетів

    Доволі часто користувачі, під час раллі за дропами, стикаються з різними проблемами і це нормально, тому що доводиться взаємодіяти з проектами на ранній стадії. Але для усього є рішення. І про них ми поговоримо у цьому випадку.

    Теми цього довгочиту:

    Криптовалюта
  • Трохи аналітики, та пару новин

    Глобально на ринку нічого не змінилося, локальне зниження на 50760$ швидко викупили, негативу особливого немає, але і позитиву поки теж не підвезли. Тому припускаю найближчим часом продовження проторговки з нижньою межею діапазону на 50100$. З подальшим виходом вгору.

    Теми цього довгочиту:

    Криптовалюта

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається