Король напівфабрикатів. Як "Галя" з Луцька стала "балуваною" і вийшла на міжнародну арену

📍«Галя Балувана» - найбільша мережа магазинів напівфабрикатів в Україні. Перший магазин у Луцьку відкрили у лютому 2018-го, вклавши в бізнес близько 30 000 євро.

💡Фішкою цих закладів є можливість бачити, як роблять те, що купуєш: виробництво за склом безпосередньо в крамниці. Таким чином покупцеві продають фактично крафтовий продукт: зроблений вручну, та ще й на очах і з добре знайомим домашнім смаком.

💁‍♀️«Галя Балувана» – це жінка, яка хоче, щоб все було добре, проте сама багато працювати не бажає, а хоче більше часу приділити собі.

🧐Після відкриття п’ятого власного закладу власники компанії вирішили розширюватися не завдяки власним ресурсам, а шляхом реалізації права користування торговою маркою з можливістю використання рецептури. Тобто через франшизу.

📈Лише за перший рік за франшизою відкрилися близько 300 магазинів. Це був другий результат на ринку після франшизи "Нової пошти".

🧮За кілька років мережа покрила всю Україну. Вартість відкриття одного закладу з виробництвом за франшизою коштує близько 40 тис євро.

😱Термін окупності магазину, за словами співзасновника мережі, становить близько 12 місяців.

📌Зараз мережа має 250 партнерів, які за франшизою відкрили близько 700 закладів у всіх областях України. У 2022 році, після досягнення цієї позначки франшиз у країні більше не продають.

🌍Тепер фокус тільки на експансії. На експорт пропонується франшиза майстерні та магазину заморожених напівфабрикатів під маркою MultiCook.

📝Зараз мережа має понад 100 партнерів у 25 країнах, багато закладів – на різних стадіях відкриття. В основному, це країни ЄС, але є два партнери в США та чотири – у Канаді.

Абсолютний лідер за кількістю відкритих закладів – Польща, де є вже близько 50 партнерів.

💰Вартість франшизи за кордоном дешевша. В Україні вона коштувала 9 тис дол, за кордоном – 5 тис євро. Це так званий паушальний внесок, а за кожен наступний магазин партнер платить 1 тис євро. Щомісячне роялті – 100 євро (в Україні - 50 євро).

⚡️Прогнозована окупність закладів невеликого формату за кордоном – шість-вісім місяців. Це майже вдвічі швидше, ніж в Україні до війни. Це пов’язано з вищою купівельною спроможністю жителів ЄС.

📊Крім того, ніша замороженої їжі у світі показує щорічний приріст на 20-30%.

📌"Ми мріємо створити нашим партнерам такі умови, щоб вони могли організувати бізнес, масштабувати його, вийти з операційної діяльності та інвестувати з цього бізнесу в Україну після нашої перемоги", – каже засновник "Галі балуваної".

А яке ваше ставлення до мережі? Діліться в коментарях!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
єІнвест
єІнвест@einvest

Розвиваємо фін грамотність

3.4KПрочитань
0Автори
49Читачі
На Друкарні з 2 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається