Коротенька історія про “Ґодзілла мінус один“

3 травня в цифровий реліз виходить стрічка “Ґодзілла мінус один”, тому я вирішив написати невеличку історію пов’язану з VFX для цього фільму.

Є відео, де ВСЯ VFX-команда радіє своїй номінації на Оскар.

Так, в цілому там ВСЬОГО 35 людей, включаючи самого режисера. Тим часом над графікою в Оппенгеймері (якої, я нагадаю, по словам маркетологів, у кіно МІНІМУМ) працювало аж до 200 людей (половину з яких навіть в титрах забули вказати). Не дивлячись на те, що в назві фільму є слово "Ґодзілла", яке саме по собі повинно бути ознакою дуже дорогого блокбастеру - бюджет фільму склав всього $10 млн. В цілому, в кіно не так і багато графіки, всього 610 шотів. Наприклад, в другому Топ Гані їх було - 2400, а в Ґодзіллі 2014 року - 960. Якщо ви думаєте, що 35 людей це мало (а це мало), то ось вам "Everything Everywhere All at Once", де на графікою працювало всього лише 6 людей. Для порівняння, над "Месники: Фінал" працювало 1400, а над "Аватар 2" 1700 VFX-художників.

Найважливіше в цій історії зовсім інше - це перший фільм про Ґодзіллу, який потрапив в шорт-лист номінантів на Оскар і, також, це перший в історії Японії фільм, який номінували за кращі візуальні ефекти (VFX).

До речі, цей фільм і забрав цю статуетку собі додому, до Японії.

Режисер потім поділився ще такою інфою -

"Секрет успіху команди - відсутність перепрацювань і повноцінні вихідні. Команда з 35 осіб зробила 610 шотів за мізерну (за мірками Голлівуду) суму в $5 млн. А частину з цих грошей ми витратили на ремонт в офісі, будівництво кухні та найм суші-шефа."
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Кавун Миколаївський
Кавун Миколаївський@Kavun

Я норм

23Прочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 29 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається