Косметика та макіяж для раси гномів.

Я думаю, ці речі притамання всім жінкам всіх народів і всесвітів. Стосовно Арди - не сумніваюсь, що такі засоби існували для всіх рас, включно з орками. Але що обирали для себе саме гномки?

Головним аспектом тут буде патріархальність їхнього суспільства, в якому, зазвичай, цінується природність. Тому макіяж якщо і існував як явище, то був мінімальним, такий собі нюд, максимально близкий до натуральних кольорів їх шкіри. Думаю, що гномки використовували помаду чи блиск для губ, тіні, рум”яна, можливо підмальовували брови та вії, але в мінімальній кількості, просто, щоб підкреслити їх натуральниій відтінок.

А от щодо прикрас - тут вони себе не обмежували, це був шанс підкреслити не лише природну красу, а й показати заможність родини. Шпильки, намистини для кіс, обідочки, гребені, діадеми - вибір був великий. В цю концепцію добре вписується придумані командою Пітера Джексона підвісні декоративні “борідки” з золота та дорогоцінних каменів - суто гномська прикраса, дуже логічна в цьому контексті. Від себе запропонує ще дві ідеї - золочення нігтів, для заможніх, звісно, та мініатюрні вставки з дорогоцінного каміння між зубами.

Зрозуміло, що щедро прикрашали одяг (хто міг собі це дозволити), носили прикрашені і вишити золотими нитками пояси, робили гарні пряжки для взуття і чобіт.

І ще припущу, що і чоловікі, і жінки робили тату. Тільки дівчата набагато рідше і в місцях, де їх легко приховував одяг. Для жінок тату мало інтимний характер і було символом особливої близькості зі своїм обранцем, який міг бути єдиним, хто про нього знав і міг бачити.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Vira Maliy
Vira Maliy@Vira_Maliy

Толкієніст мандрівник косплеєр

584Прочитань
16Автори
25Читачі
На Друкарні з 3 серпня

Більше від автора

  • Бард-лучник і відродження Дейлу

    Сьогодні хочу трохи поговорити про Барда, якому своїм відродженням завдячують два королівства та відновлений Есгарот.

    Теми цього довгочиту:

    Середзем'я
  • Гноми в Ереборі - початок історії

    А ви ніколи не цікавились, звідки в Ереборі взагалі взялись гноми? Бо гноми в горах Середзем”я - це часте явище, але не даність. Там ще можуть бути орки, дракони, назгули, істарі, що шукають пригод на свою голову, і т.д.

    Теми цього довгочиту:

    Серезем'я
  • Що всередині Еребору?

    Сьогодні я ділюся припущеннями моїх читачів про закриті для більшості відвідувачів "нутрощі" Еребору. Ідеї зібрані під час опитування у ФБ групі “Екскурсії Більбо Беггінса” і в результаті у нас вималювався солідний список.

    Теми цього довгочиту:

    Толкін

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається