Гноми в Ереборі - початок історії

А ви ніколи не цікавились, звідки в Ереборі взагалі взялись гноми? Бо гноми в горах Середзем”я - це часте явище, але не даність. Там ще можуть бути орки, дракони, назгули, істарі, що шукають пригод на свою голову, і т.д.

Справа в тому. що дварфи ведуть досить активну, щоб не сказати агресивну політику захоплення нових територій. В принципі, логічно. Якщо якась локація вже зайнята, влада і ресурси поділені, то для молодих та амбіційних гномів переселення на нові під-землі - це реальний шанс самореалізуватися. Окрім того, гномів часто виганяють з насиджених місць орки чи дракони. Тоді вони просто мусять шукати новий дім. Так сталося з гномами Морії, коли їх “попросив” звідти балрог (1982 Т.Е.). Пій час війни з балрогом загинув король гномів Наїн І. Для гномів загибель короля, до речі, свого роду символічний знак поразки. Це відбувається нечасто, але після того вони або лишають битву (якщо це військовий союз), або залишають локацію супернику.

Саме після поразки в Морії гноми переселилися в Еребор, і справи у них пішли досить добре. Але частина дварфів помандрувала далі, у Сірі гори. Схоже, верхівка Еребору щось не поділила.

У Сірих горах знов-таки все було непогано, але територіально це вже зовсім під боком у драконів, тому скінчилося все традиційно - чергова поразка, смерть короля на порозі власного палацу і переселення. Частина гномів повернулась в Еребор, інші - у Залізні пагорби. Після того починається затишшя, під час якого Еребор став потужним королівством. Навколо нього було безпечно, з гори йшов потік якісної зброї та інших товарів. З часом туди підтягуються люди і з”являється Дейл. Еребор та Дейл ведуть торгівлю по багатьом напраямкам: Дорвініон і землі біля озера Нурн. Мірквуд, Гондор, південні землі і т.д. Так би і тривала ця ідилія. якби не симпатичне червоно-золоте дряконятко на ім”я Смауг. Але то вже інша частина історії.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Vira Maliy
Vira Maliy@Vira_Maliy

Толкієніст мандрівник косплеєр

583Прочитань
16Автори
25Читачі
На Друкарні з 3 серпня

Більше від автора

  • Бард-лучник і відродження Дейлу

    Сьогодні хочу трохи поговорити про Барда, якому своїм відродженням завдячують два королівства та відновлений Есгарот.

    Теми цього довгочиту:

    Середзем'я
  • Що всередині Еребору?

    Сьогодні я ділюся припущеннями моїх читачів про закриті для більшості відвідувачів "нутрощі" Еребору. Ідеї зібрані під час опитування у ФБ групі “Екскурсії Більбо Беггінса” і в результаті у нас вималювався солідний список.

    Теми цього довгочиту:

    Толкін

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається