Найцінніше, що є у гнома, це його дружина!

Прийшов час поговорити про найсвятіше, що є у гномів. Ні, не золото. І не діаманти. Це їхні сім"ї, дружини та діти. Почнемо з дварфів-жінок, це цікава тема, багато чого Толкін не розкрив, що ще більш розпалює цікавість до гендерних і не лише питань цієї раси, яка багато чим схожа на людей, але водночас сильно відрізняється.

Зі слів Професора відомо, що жінки серед гномів є, хоча їх значно менше, співвідношення в середньому 1 до 3, тобто на кожну жінку припадає по 2-3 мужчин. Це означає, що у дівчат з самого початку вибір є, і мати дружину престижно, бо з очевидних причин жінка дістанеться не кожному. Можливо, що про шлюб батьки часто домовляються заздалегіть, і при народженні дівчинки біля колиски уже шикується черга. Але це лише моє припущення.

У гномів явний патріархат, але жінки мають досить багато свободи. Толкін говорить про це в додатках до "Володаря перстенів". Незважаючи на дефіцит дівчат, заміж виходять не всі. Як правило тому, що їхні почуття не взаємні, або їхній обранець не може одружитись. Тому жінки з цієї або іншої причини можуть присвятити своє життя обраному ремеслу або мистецтву.

Щодо вибору професії, думаю, традиції роду мають велике значення. Тобто, якщо це рід цілителів, торгівців чи ювелірів, дівчина може навчатися "спадковим" професіям і присвятити їм частину свого життя, доки визначиться зі шлюбним партнером.

Думаю, що відмова від запропонованого старшими чоловіка, вибір незвичної для цього роду професії можуть викликати непорозуміння та навіть осуд. Але "ламати через коліно" жінку навряд чи будуть. Про свободу жінок-гномів говорить ще один канонічний факт. Гномки можуть спокійно мандрувати Середзем"ям, як правило, разом з іншими гномами. Причому, ніде не сказано, що лише з чоловіками чи батьками. Самі гномки настільки схожі на чоловіків за зовнішність, статурою та голосами, що їх просто не розрізняють. Це породило фантазії людей на тему того, що серед гномів жінок не має взагалі, а гноми самі по собі "виростають з каменя". Також на пам"ять приходять рольові анекдоти про ковадло як спосіб розмноження гномів, але дварфи радять сховати їх у найдальший куток вашої кузні. На цьому поки все. Чи згодні ви з моїми припущеннями? І чи хотіли би бути жінкою-дварфом?

На фото: образ жінки-дварфа від косплеєра i-am-meowana (tmblr).

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Vira Maliy
Vira Maliy@Vira_Maliy

Толкієніст мандрівник косплеєр

583Прочитань
16Автори
25Читачі
На Друкарні з 3 серпня

Більше від автора

  • Бард-лучник і відродження Дейлу

    Сьогодні хочу трохи поговорити про Барда, якому своїм відродженням завдячують два королівства та відновлений Есгарот.

    Теми цього довгочиту:

    Середзем'я
  • Гноми в Ереборі - початок історії

    А ви ніколи не цікавились, звідки в Ереборі взагалі взялись гноми? Бо гноми в горах Середзем”я - це часте явище, але не даність. Там ще можуть бути орки, дракони, назгули, істарі, що шукають пригод на свою голову, і т.д.

    Теми цього довгочиту:

    Серезем'я
  • Що всередині Еребору?

    Сьогодні я ділюся припущеннями моїх читачів про закриті для більшості відвідувачів "нутрощі" Еребору. Ідеї зібрані під час опитування у ФБ групі “Екскурсії Більбо Беггінса” і в результаті у нас вималювався солідний список.

    Теми цього довгочиту:

    Толкін

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається