Костянтин Кривопуст: “австралійські банки наступного року впровадять нову систему підтвердження отримувача платежу”

Платіжна компанія Australian Payments Plus (AP+) та Австралійська банківська асоціація (ABA) повідомили про завершення розробки ключових елементів дизайну нової системи “Підтвердження отримувача платежу” (Confirmation of Payee).

Як зазначається у релізі AP+, банківський сектор виділив A$100 млн на розробку цієї антишахрайської системи. Сервіс буде інтегрований з платформою швидких платежів New Payments Platform (NPP) та дозволить платникам підтверджувати правильність імені, BSB та номера рахунку отримувача перед здійсненням платежу.

Ця система є частиною Scam-Safe Accord, комплексу заходів банківського сектору, спрямованих на захист коштів австралійців від шахрайства.

Ключові особливості системи включають:

  • централізований сервіс зіставлення даних, що визначатиме збіг імен на основі даних рахунку, наданих фінансовою установою отримувача, порівнюючи їх з ім’ям рахунку, введеним платником;

  • відображення імені отримувача, якщо результат зіставлення імен показує збіг або близький збіг, а для рахунків з кількома власниками буде показано лише ім’я особи, вказаної платником, з позначкою про наявність інших власників (“та інші”);

  • відсутність централізованої бази даних, що залишатиме дані рахунків у відповідній фінансовій установі або постачальника послуг.

AP+ залучила понад 50 громадських груп для отримання відгуків щодо розробки системи. SWIFT також було залучено для створення та управління центральним сервісом зіставлення даних.

Впровадження сервісу планується поетапно, з поступовою розробкою та тестуванням централізованих можливостей протягом 2024 року. Очікується, що функція буде готова до впровадження австралійськими банками на початку 2025 року.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Служба Божа
Служба Божа@qPTJ8lRNYjunOFu

1.9KПрочитань
4Автори
3Читачі
На Друкарні з 30 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається