Костянтин Кривопуст: країни ЄС підтримали законопроект щодо регулювання цифрових активів

Рада Євросоюзу, до якої входить 27 країн, одноголосно схвалила законопроект щодо регулювання ринку криптоактивів (MiCA). Держави-члени також затвердили нові заходи щодо боротьби з відмиванням грошей. 

Ухвалений 20 квітня законопроект щодо комплексного регулювання криптоіндустрії вимагає від компаній отримання ліцензії на роботу в блоці країн, а від емітентів стейблкоінів — наявності резервного забезпечення.

«Сьогодні ми виконуємо свою обіцянку розпочати регулювання сектору криптовалюту. Нещодавні події підтвердили необхідність запровадження правил, які захистять європейців, які інвестували в цифрові активи, і запобігають неправомірному використанню технології з метою відмивання грошей та фінансування тероризму», — йдеться у заяві глави міністерства фінансів Швеції Елізабет Свантесон.

Крім MiCA, Рада ЄС погодила законопроект про податкову звітність для криптофірм. Документ зобов’язує компанії надавати державним органам інформацію про баланс своїх клієнтів. Ініціатива поки не стала офіційним законом — для цього потрібне схвалення Європарламенту. 

Віце-президент з економіки Євросоюзу Валдіс Домбровскіс заявив, що пропозиція допоможе «ефективніше збирати податки і йти в ногу з технологіями, що розвиваються».

“Криптоактиви та електронні гроші мають великий потенціал для стимулювання економіки та інновацій, але вони також несуть ризики зниження прозорості та ухилення від сплати податків або шахрайства”, – додав він. 
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
UA2DAY
UA2DAY@ua2day

892Прочитань
0Автори
3Читачі
На Друкарні з 1 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається