Костянтин Кривопуст: в Аргентині вперше зареєстрували компанію з криптовалютним статутним капіталом

Міністерство юстиції Аргентини схвалило реєстрацію першої в країні компанії з капіталом, внесеним у криптовалюті. Капітал компанії складається з 0,00457621 біткоїна вартістю та $194,99 у стейблкоїні USDC, що є першим подібним випадком у цій південноамериканській країні, а загальна сума внеску в криптовалюті оцінюється в $497,49.

Як зазначає CriptoNoticias, ця реєстрація стала можливою після того, як Генеральна інспекція юстиції Аргентини (IGJ) видала розпорядження, яке встановлює процедуру для внесення соціальних внесків у віртуальних активах та криптовалютах. У цьому розпорядженні IGJ визнала криптовалюти як цифрове представлення вартості, яке “можна комерціалізувати та/або передавати в цифровому вигляді та використовувати для платежів чи інвестицій”.

Для реєстрації компанії з капіталом у криптовалюті були використані гаманці, створені на місцевих криптовалютних біржах Lemon Cash та Ripio. Ці платформи знаходяться під регулюванням Національної комісії з цінних паперів Аргентини (CNV). Важливою умовою реєстрації була можливість конфіскації активів, що відповідає вимогам загального закону про компанії Аргентини.

Процедура реєстрації включала відкриття двох криптовалютних гаманців: особистого на платформі Lemon та корпоративного на Ripio. Після цього було здійснено переказ біткоїна та USDC. Обидві платформи надали своєрідні сертифікати оцінки криптовалют на момент реєстрації. У процесі реєстрації брали участь бухгалтер, який засвідчив вартість криптовалют, та нотаріус, який перевірив існування рахунку та самої транзакції.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Служба Божа
Служба Божа@qPTJ8lRNYjunOFu

1.9KПрочитань
4Автори
3Читачі
На Друкарні з 30 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається