Квірні книжки: лесбійські та бісексуальні вайби

Sunburn - Chloe Michelle Howarth

Лесбійки, які раніше були католичками, бі лайк *важкі релігійні образи, зосереджені на поклонінні своєму партнеру, які зображують любов як гріх і спасіння, а близькість - як найтіснішу взаємодію з Богом*. Обіцяють красиву прозу про перше квірне кохання в дусі пісень хозієра.

The Price of Salt, or Carol - Patricia Highsmith

Лесбійський роман виданий ще у 1952 році. Похмура й атмосферна історія про кохання між жінками. На тлі післявоєнних репресій книжка розповідає про дев'ятнадцятирічну Терезу Белівет, яка покидає тихе життя продавчині заради роману зі старшою одруженою жінкою на ім’я Керол.

Paradise Rot - Jenny Hval

Будинок без стін, сусідка без кордонів і дім, який здається дедалі більш живим. Чутливість головної героїні Джо, як і всі її відчуття, стають дедалі більш загостреними і небезпечними, а межі між тілами і рослинами, сном і реальністю розмиваються і переплутуються. Дуже сапфічна, але без прямих фактів, книжка. Я її обожнюю.

Fingersmith - Sarah Waters

Лесбійський Діккенс! Це вікторіанська містика із вбивствами та лесбійками. Скоріше за все вам сподобається, але навіть якщо ні, навряд чи ви коли-небудь читали щось подібне.

Її тіло та інші сторони/In the dream house - Кармен Марія Мачадо

Майже будь-яка книжка Кармен Марії Мачадо - це дуже помітні квірні вайби, які задають тон і роблять її і так гострі на дотик історії ще гострішими. Рекомендую як видану у нас збірку “Її тіло..”, так і окремі журнальні оповідання, які доступні для публічного читання. In the dream house - це мемуари Кармен про токсичні стосунки із жінкою. Вона у мене в планах.

Notes of a Crocodile - Qiu Miaojin

Дія роману розгортається в Тайбеї кінця 1980-х років, коли було введено воєнний стан, і зображує дорослішання групи квірів-невдах, які відкривають для себе кохання, дружбу та мистецьку спорідненість, навчаючись у найпрестижнішому університеті Тайваню. Історія ведеться від імені анонімної оповідачки-лесбійки на прізвисько Лазі, - це постмодерністський роман із щоденників, нотаток, афоризмів та сатири, створений іконою контркультури.

Так програють війну часів - Амаль Ель-Мохтар, Макс Гледстоун

Історія розказана з перспективи двох мандрівниць у часі по обидва боки поля бою. Читачі пишуть, що це моторошна, лірична та абстрактна сапфічна історія кохання на віки.

The Locked Tomb - Tamsyn Muir

Авторка створила галактичну імперію, яка тримається на некромантії: Дев'ять домів, кожен з яких править своїм світом і спеціалізується на власній формі магії смерті, об'єднані Імператором, безсмертним Некролордом Праймом і його бандою надмогутніх, невмирущих "некросвятих". Обіцяють влучні діалоги, гарний гумор та звісно ж сапфічні вайби.

Night shift - Kiare Ladner

У "Нічній зміні" авторка змальовує сувору картину Лондона кінця 90-х років. Це один із найпохмуріших і найгрубіших лесбійських романів, які ви, ймовірно, коли-небудь читали.

Pizza Girl - Jean Kyoung Frazier

pizza girl

Це історія про дорослішання 18-річної вагітної кур'єрки на прізвисько Pizza Girl (її справжнє ім'я ніколи не називається), яка стає одержимою матір'ю-домогосподаркою на ім'я Дженні, якій вона доставляє піцу. Роман чудово досліджує теми ідентичності, материнства, одержимості, горя і втрати.

Boulder - Eva Baltasar

boulder eva baltasar

Каталонська поетеса Єва Балтасар написала просту і ніжну новелу про кохання і біль, і про те, як часто вони є одним і тим самим. Головна героїня зустрічає жінку, яку вона згодом покохає. Життя йде стабільним кроком аж поки Самса, партнерка головної героїні, не наполягає на тому, що вона хоче дитину, і це має статися зараз, поки не стало надто пізно. Все перевертається, і оповідь, схожа на щоденникові записи головної героїні, щемко відгукується читачу поки той йде до кінця цієї історії.

Biography of X - Catherine Lacey

biography of x

Коли Х - художниця та письменниця, - падає замертво у своєму кабінеті, її дружина, збожеволівши від горя і відкидаючи всі добрі поради, кидається писати біографію жінки, яку вона обожнювала. Це глибоке і болісне дослідження нарцисизму та його руйнівного впливу на життя інших людей на тлі похмурої антиутопії, яка збагачує сюжет і дає унікальний погляд на розвиток головної героїні.

The Colour Purple - Alice Walker

The Colour Purple Alice Walker

Наразі це єдиний твір про лесбійські стосунки, написаний жінкою, який отримав Пулітцерівську премію. Роман порушує питання раси, класу, ґендеру, сексуального насильства, домашнього насильства та релігії початку 1900-х років.

***

це все, радьте свої книжки ))

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
колючий светр
колючий светр@dimintsweater

пишу про книжки

378Прочитань
1Автори
19Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

  • Світогляд українського народу

    Рік-два назад молодий український художник у якості дипломної роботи підготував комплекс ілюстрацій до знакової роботи Івана Нечуя-Левицького «Світогляд українського народу» (воно ж «Ескіз української міфології»). Нарешті ця краса отримає матеріальне втілення.

    Теми цього довгочиту:

    Книги

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Світогляд українського народу

    Рік-два назад молодий український художник у якості дипломної роботи підготував комплекс ілюстрацій до знакової роботи Івана Нечуя-Левицького «Світогляд українського народу» (воно ж «Ескіз української міфології»). Нарешті ця краса отримає матеріальне втілення.

    Теми цього довгочиту:

    Книги