Майбутнє музичного бізнесу за інвестиційною біржею

Уявіть, якщо поряд з вашою улюбленою піснею стоять не лише тренди з інших пісень, але й акції таких гігантів, як Apple, Google, чи система Bitcoin. Це, здавалося б, фантастичне об'єднання мистецтва і фінансів, стає реальністю завдяки новому напрямку - відкритим інвестиціям в музику.

Музика як фінансовий інструмент

В умовному світі відкритих інвестицій в музику, ваша улюблена композиція може бути більше, ніж просто естетичним задоволенням. Це стає фінансовим інструментом, подібним до акцій, облігацій, депозиту, трейдингу на фондовому чи крипторинку. Інвестиція у музику дає можливість стати частиною її успіху та отримувати пасивний заробіток від її популярності.

Демократизація інвестицій

Я всім раджу відкривати краудфандинг на власні творчі проєкти, адже це допомога спільнокоштом реалізувати круту ідею. Концептуальний альбом, крутий відеокліп, який ще не бачив світ, або ж що стане цінним артефактом наших днів в історії. Я особисто реалізовував бізнес-ідеї з допомогою краудфандингу. До прикладу музичні простори MUZIKA HUB, що у Львові та Києві - результат допомоги багатьох людей, що повірили в цінність нашого задуму. А коли був артистом, то перший наш альбом також проспонсорували фани.

Але інвестиції куди цікавіше, як для аудиторії, так і для самого артиста! Відкриті інвестиції в музику демократизують процес інвестування, забезпечуючи можливість кожному фану внести свій внесок у кар'єру музичного проєкту. Ви більше не обмежені лише слуханням музики; тепер ви можете стати частиною її створення та розвитку. 

Нові можливості для інвесторів

Для інвесторів та підприємців, лейблів це відкриває нові можливості для диверсифікації їх портфеля, примноження заробітку. У світі швидких змін і великої конкуренції, інвестиції в музику можуть стати не тільки альтернативним видом інвестицій, але й засобом вираження індивідуального стилю та смаку. Хтось буде тішитися й ділитися в соцмережах про те, що конкретна пісня принесла йому +60$ пасивного доходу за останній тиждень, хтось робитиме аналіз й прогнозуватиме згідно з музичними новинами, що ж відбудеться з тією чи іншою піснею на наступний день, в яку потрібно вкладати тут і зараз. А хтось тихенько підтримуватиме своїх фаворитів, допомагаючи їм творити прекрасне.

Відкриті інвестиції та їх перспективи для України й світу

Якщо створити платформу, яка зможе відкрити двері у світ інвестицій у музику, відбудуться глибокі зміни в музичній індустрії та підходів до її фінансування. Це в прямому сенсі змінить "правила гри". Кошти, що обертатимуться всередині такого механізму, зможуть примножуватися, тим самим формуватиметься фонд на розвиток талантів, створення нових можливостей для ринку, нові концертні майданчики, підсилення рівня фестивалів. Навіть, якщо можна так виразитися, музичні ринки різних країн змішаються між собою й впливати на регуляцію їх буде країна-реалізатор подібної платформи. Якщо ж це буде Україна, то цікавість світового ринку до України зросте в момент. Інвестувати у творчість - стане нормою, а не забаганкою багатих, адже заробити на цьому зможуть всі, як і, звісно, прогоріти на невдалих вкладах. Це ж інвестиції.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Pasha Mentions
Pasha Mentions@pasha.mentions

Креативний підприємець

310Прочитань
1Автори
2Читачі
На Друкарні з 27 листопада

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається