Міф про нескінченну живу силу: Середній вік російських солдатів наближається до 38 років

Оригінальна стаття Frontelligence Insight

Коли російські війська досягають успіхів на сході Україні, ці успіхи часто пояснюються такими факторами, як чисельна перевага в техніці, артилерії і живій силі, а також більш сприятливій ситуації з вербуванням в Росії порівняно з Україною. Це створює враження, що Україна бореться з дефіцитом людських ресурсів, а Росія має, здавалося б, нескінченні резерви живої сили. Однак наше дослідження виявило що проблеми з працевлаштуванням у Росії тільки зростають, що впливає як на кількість, так і на якість найманих працівників. Наші висновки вказують на те, що середній вік росіян, убитих в Україні, наближається до 38 років і продовжує зростати. Це може мати серйозні наслідки на полі бою та перебіг війни, про які ми говоримо у сьогоднішньому звіті.

https://istories.media/en/stories/2024/08/01/more-soldiers-at-all-costs/

Згідно з розслідуванням Conflict Intelligence Team та “Важных историй”, у 2023 році було сплачено 345 400 одноразових виплат за підписання контрактів з Міністерством оборони Росії. Це в середньому становить приблизно 28 783 виплати на місяць, що близько до 30 000 щомісячних рекрутів, про які повідомляє українське розвідувальне управління ГУР.

З 1 серпня російські контрактники почали отримувати майже подвоєні одноразові федеральні виплати в розмірі 400 000 рублів, а також додаткові виплати від регіональної влади. У деяких регіонах, наприклад, у Москві, загальна сума цих виплат може становити майже два мільйони рублів.

Постійне збільшення виплат, ймовірно, має на меті розв'язати проблеми з вербуванням і виконати заздалегідь визначені квоти. Раніше наша команда повідомляла про погіршення якості російських новобранців, хоча значна частина доказів ґрунтувалася на свідченнях військовополонених, захоплених на фронті. Щоб надати більше статистичних даних, ми проаналізували інформацію з відкритих джерел, насамперед з некрологів у російських соціальних мережах.

Середній вік загиблих військовослужбовців наближається до 38 років

Згідно з нашими даними, з лютого 2022 року по травень 2024 року середній вік російських солдатів, які загинули в бою, збільшився з 30,2 року на початку 2022 року до 37,8 року в липні 2024 року.

Графік віку солдат

Щоб отримати цю цифру, ми проаналізували набір даних, що складається з 23 548 записів з російських некрологів у соціальних мережах, які включають як дати народження, так і дати смерті. Середній вік людей, зазначених у некрологах, серйозно збільшився з початку війни, з помітним сплеском після другої половини 2022 року. Це корелює з періодом «часткової мобілізації» та масового використання полонених у Соледарській та Бахмутській операціях силами Вагнера.

Перш ніж оцінювати наслідки, необхідно розглянути поточну ситуацію в контекст інших війн. Для змістовного порівняння ми можемо звернутися до війни у В'єтнамі, враховуючи перевірені дані, доступні з того періоду.

Згідно з даними щодо втрат у зоні бойових дій які надає Асоціація пілотів гелікоптерів В'єтнаму, що базується на 58 148 записах про смерть, середній вік американського військовослужбовця, загиблого в бою під час війни у В'єтнамі, становив 23,11 року. Це майже 15-річна різниця у віці порівняно з середнім віком російських солдатів, загиблих в Україні.

Втрати у зоні бойових дій

Наслідки та висновки

Ця тенденція вказує на те, що з продовженням війни на фронт все частіше відправляють старших призовників, що свідчить про серйозні проблеми, які безпосередньо впливають на загальну боєздатність російських військ. Це ставить під сумнів стійкість російського підходу до рекрутингу і довгострокову життєздатність війни, якщо середній вік солдатів продовжує зростати.

Ключовим моментом є те, що особи, які підписують контракти, походять з цивільного населення, а не з кадрових військових, які могли б регулярно проходити перевірку фізичної підготовки. Хоча точних даних про загальну фізичну підготовку цих новобранців немає, Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляє, що довоєнна очікувана тривалість життя при народженні для російських чоловіків становила 65,6 років, а очікувана тривалість здорового життя - 58,2 років.

Це вказує на те, що російський уряд не лише змушений пропонувати значно вищі виплати для вербування людей, але й в кінцевому підсумку отримує рекрутів, які можуть бути менш придатними для виконання бойових завдань, частково або повністю.

Хоча представлені дані все ще можуть містити деякі неточності, помилки або потенційні дублікати, ця тенденція узгоджується з результатами інших розслідувань і показниками, про які повідомляли дослідницькі команди, а також з окремими спостереженнями, про які ми повідомляли раніше. Хоча українські демографічні показники аж ніяк не кращі за російські, надмірна увага до проблем української робочої сили сприяла поширенню думки, що Україна приречена через, здавалося б, нескінченні російські людські ресурси та високі показники вербування. Наше дослідження продемонструвало, що таке сприйняття є оманливим і вказує на те, що здатність Росії проводити широкомасштабні наступальні операції з територіальними здобутками, що ґрунтуються на перевазі в людських ресурсах, не є настільки стійкою, як здається в довгостроковій перспективі.

Дані, помилки та джерела

Оригінальний набір даних складається з майже 65 000 записів з проекту Poteru.net, який збирає некрологи з російської соціальної мережі VK.com. Набір даних є відкритим і доступний для завантаження та перевірки.

Ми виключили і почистили неповні дані, наприклад, записи, в яких відсутні дати народження, що заважало точному визначенню віку померлих, в результаті чого у нас залишилося 23 548 записів. Незважаючи на ці коригування, дані залишаються узгодженими, а тенденції не змінилися, навіть коли ми включили додаткові записи під час декількох спроб. Це свідчить про те, що навіть якщо помилки або дублікати складають 15% даних, вони навряд чи суттєво вплинуть на результати або висновки цього дослідження, оскільки тенденції продовжують демонструвати значне збільшення віку.

Ми також порівняли наш набір даних з даними дослідження «Медіазони», який є більш повним і включає 52 541 запис станом на 31 липня 2024 року.

Вікові групи втрат згідно з Медіазоною

Результати виявилися майже ідентичними, що свідчить про те, що, незважаючи на більш ніж удвічі більшу кількість записів, демографічна картина залишається незмінною.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Възхищавайте се българи
Възхищавайте се българи@ExitedBulgarian

775Прочитань
0Автори
7Читачі
На Друкарні з 1 липня

Більше від автора

  • Найбільша база зберігання артилерії росіян

    Мова йде про базу зберігання буксованої артилерії біля Планового або як її ще називають Щуче (в/н 58661-58). Бен вирішив розібрати, що ж таки зберігалося на цій базі зберігання.

    Теми цього довгочиту:

    Артилерія
  • Гра в цифри.

    Загалом цю публікацію я хотів зробити раніше, але життя бентежне тому буде як буде. Так навіть краще вийшло.

    Теми цього довгочиту:

    Війна В Україні

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається