Міграція, як найбільша проблема Європи

Вже декілька десятиріч Європа стає домівкою для все більшого числа мігрантів, що їдуть сюди з країн Африки та близького сходу. Частіше за все причиною міграції стає військовий конфлікт в їх країні та їм доводиться залишати свою домівку.

За даними 2022 року в Європи емігрували 5.1 мільйон людей. Частина з людей виїжджає, як біженці й живуть в Європі на виплатах.  На середину 2023 року кількість біженців у Європі перебільшує 36 мільйонів. Після початку повномасштабного вторгнення росії 6 мільйонів українців також були вимушені залишити свою домівку та поїхати до Європи, як біженці. Звісно для нашої країни це стало великою перешкодою у воєнний час, створивши економічні та демографічні проблеми.  А наслідки цієї міграції будуть мати вплив на  нашу країну в майбутньому і ще декільком поколінням доведеться з ними боротись. Проте в чому ж проблема країн Європи, що приймають біженців та мігрантів? За останні десятиріччя міграція стала нормою для Європейського суспільства.  Самі по собі процеси міграцій існують вже багато років і почались півтори тисячі років тому з Великого переселення народів, тож чимось новим ми не можемо її назвати. Але масштабна міграція у країни Європи почалась не так давно, десь з середини 20-х сторіччя. Після другої світової війни багато людей з колишніх колоній імперії поїхали у Європи шукати нові можливості. А процеси Холодної Війни принесли в Європу перших біженців, які втікали від локальних конфліктів у своїх рідних країнах. І з того моменту Європа змінилась назавжди, зараз навіть можна сказати, що Європа стала дуже схожою на Америку через кількість національностей, яка живе в одній країні. І маю зауважити, що міграція має і гарну сторону, таку, як, наприклад обмін культурами та можливості в розвитку, навчанні для людей з малорозвинутих країн або Європейські країни стають новим домом для біженців. Але так само міграція несе за собою проблеми.  

Офіційна статистика ЄС щодо міграції у Європу

І найосновніше з них - це не бажання адаптації та асиміляції людей з інших країн у Європі. Європа дає людям фінансову підтримку та можливість для розвитку, але люди чим не користуються і займають ту позицію при якій вони поколіннями живуть в Європі, як біженці на податки корінних громадян.  Дуже часто люди, які приїхали з країн з ісламською релігією поводять себе достатньо агресивно до людей інших релігій і формують свої закритті товариства, які не хочуть контактувати з корінним населенням та їх культурою.  Є купа прикладів терактів вчиненими радикальними представниками ісламської релігії, на приклад у 2020 це був теракт у Відні або у 2015 в Парижі.   Також ісламська спільнота вчиняє великий тиск на жінок та часто відіймає в них базові права та свободи, такі, як, наприклад навчатись в школі. Після початку військового конфлікту між Ізраїлем та Палестиною багато людей саме арабського походження, цієї родини емігрували в Європу виходять на мітинги з підтримкою Палестини. Такі мітинги часто можна зустріти у столицях великих держав, таких, як Лондон, Берлін, Париж та Рим. Таким чином мігранти та біженці призводять Європу до економічної та політичної кризи. І цьому доказом є Європейська міграційна криза 2015 року, коли країни Африки та Близького сходу охопила війни за 7 місяців до Європи прибуло понад 3000000 мігрантів. Через це ситуація вийшла з під контролю і не одна країна не змогла зробити прозорі умови прийняття та переміщення, що призвело до численних жертв, які так і не змогли дістатись країн ЄС.  Європа не в змозі забезпечити продовольче таку кількість людей, які не працюють і не асимілюються. І питання часу коли працездатне корінне населення Європи просто не зможе більше утримувати мігрантів, бо його кількісно буде менше. Через це наразі деякі держави приймають достатньо радикальні рішення щодо обмеження кількості мігрантів, як, наприклад Англії на початку 2024 року чи Франція та все більше говорять про концепцію Австралії, при якій в країну приймають тільки тих емігрантів, які можуть бути чимось корисними країні.

Хочу наголосити, що міграція це нормальний природний процес, який відбувається у світі багато сторіч та навпаки повинен нести розвиток та обмін новими культурами, але наразі він стає нерегульованим через кількість мігрантів. Тож прийшов час вирішувати це питання Краще: «розв'язувати це питання» розв'язувати це питання Ігнорувати в цій перевірці або готуватись до наслідків.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ксенія Алєксєєнко
Ксенія Алєксєєнко@Ksenikooo

Мій голос почують...

65Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 18 червня

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається