Мій спортивний інтерес #005, AEW Double or Nothing 2023.

Зміст

Не тільки одним WWE живе мейнстрім-рестлінг. Оглядаємо найбільше шоу у другого за потужністю рестлінг-промоушену.

How to watch 2023 AEW Double or Nothing | Digital Trends
Постер шоу Double or Nothing 2023.

All Elite Wrestling, незважаючи на купу проблем, які приховує в собі будь-який промоушн, котрий намагається конкурувати з WWE, має багато і переваг для перегляду. По-перше: у боротьбі за глядача, AEW може дозволити більше у плані розважального рестлінг-контенту, ніж це може собі дозволити WWE. Це не завжди виходить добре, а іноді і взагалі переростає у якісь дивні сюжети між рестлерами, але певні ходи у другого за рейтингами та силою промоушеном мені дійсно подобаються.

І після перегляду головного шоу сезону, одразу можу сказати: воно, як entertainment, вдалось на відмінно. А що ж щодо сюжетів та розвитку рестлерів? Давайте розглядати!

УВАГА: лонгрід містить спойлери спортивної події. Якщо Ви не знаєте результатів — раджу не читати далі.

На Double or Nothing 2023, нас очікує цілих 11 матчів. Більшість із них — за титули. Одразу скажу, що матчі у плані рестлінгу зроблені на рівні вище середнього. Не всі, звичайно. Але те, що я бачу, як звичайний середньостатистичний глядач, який хоче захоплюючого видовища і дивиться рестлінг, як серіал (не в останню чергу, сприймати це видовище потрібно, як серіал) — це приносить мені задоволення.

Pre-Show 6-Person Tag: Hook & The Hardy Boyz (Jeff & Matt Hardy) vs. Ethan Page & The Gunns (Austin & Colten Gunn)

Той випадок, коли сумно бачити колишню легенду…

the Hardys & Hook vs Ethan Page & The Gunns AEW Double or Nothing 2023
Хук та Брати Харді проти Ітана Пейджа та Ганнів

Як же я був радий спостерігати за поверненням Джеффа до AEW! Відверто: я вже не вірив у те, що після купи проблем, пов’язаних з алкоголізмом, наркотиками, порушеннями закону, Енігмі вдасться повернуться знову до рестлінгу. Як я вже і казав, і скажу ще сотню разів: молодший Харді для мене — цілий загублений потенціал суперзірки. Він точно увійде у Зал Слави і WWE, і AEW… але вже не буде ніколи на перших ролях.

Хоча… якщо після відкриття нового шоу Collision, Джеффа зведуть з Панком, щоб закрити незведені рахунки…

Як для безкоштовного матчу перед відкриттям основного шоу — хороший командник. На жаль, сам Енігма у ньому виглядав так жахливо, що фіналом цієї історії став відверто заботчений прийом з канатів (якщо чесно, навіть незрозуміло, чому все так трапилось).

Джефф на рівному місті падає з канатів.

До речі, дивно, що не прописали умови і сюжет матчу хоча б у якості затравки. Дрейт у своєму коментарі (так-так, я дивлюсь все з перекладом від Wrestling Ukraine) сказав, що перемога Хука та Братів Харді означатиме, що Метт Харді буде володіти контрактом Ітана Пейджа. І на передостанньому перед великим шоу щотижневику Rampage, щоб спонукати Братів Хардів прийняти виклик, Ітан Пейдж поставив умову, що він віддасть свій контракт у руки Метта, якщо вони програють матч. Взагалі, замість Хука у цьому матчі мав брати участь Айзея Кесседі, але він (чи то сюжетно, чи то по-справжньому) отримав травму шиї (де й виходить він з бондажем на шиї).

Хук замикає у задушливий захват Сліппер Ітана Пейджа

Перемогу, після все ж таки виконанної Бомби Лебедя (Swanton Bomb) від молодшого Харді, купи Поворотів Долі (Twist of Fate) від обох братів та замкненого задушливиого захвату Сліппер від Хука отримала бригада Хука та Братів Харді. Для старту — добре.

Взагалі, дуже іронічно, що батько Ганнів потрапив у основне шоу, а самі хлопці — ні.

Перемога: Хук та Брати Харді після підкорення Хуком Ітана Пейджа.
Моя оцінка: ⭐️⭐️⭐️ (з 5)
Оцінка Дейва Мельтцера (найвідоміший світовий рестлінг-оглядач): відсутня

21-Man Battle Royale for AEW International Championship: Orange Cassidy (c) vs. Ari Daivari vs. Bandido vs. Big Bill vs. Brian Cage vs. Chuck Taylor vs. Dustin Rhodes vs. Jay White vs. Juice Robinson vs. Keith Lee vs. Kip Sabian vs. Komander vs. Lee Moriarty vs. Penta El Zero Miedo vs. Rey Fenix vs. Ricky Starks vs. Swerve Strickland vs. The Blade vs. The Butcher vs. Tony Nese vs. Trent Beretta

Топова Королівська Битва, хоча й з деякими дивними моментами.

Blackjack Battle Royal AEW Double or Nothing 2023
Королівська Битва за титул AEW International Championship

Насправді, для матчу-відкриття все склалось дуже чудово! По-перше, замінили повністю дуже дивний і незручний концепт з колодами та мастями, коли мали заходити у Королівську Битву по 5 різних рестлерів кожен проміжок часу. По-друге, всі, хто міг і мав себе проявити — зробили це на повну! По-третє — бій від першої до останньої секунди дуже динамічний і захоплюючий.

На початку ледь діючого чемпіона, Оранджа Кесседі (який вже й битий-побитий, і ледь дихає на ладан, і вже у своїх постійних захистах титулів тримається з останніх сил) майже викинув за межі рингу Кіп Сейбіан. Ключове слово: майже.

Правда, вже одразу почались певні дивні моменти у поєдинку. По-перше: а з якого це милого стрибок з третього канату Командера не зараховується тепер, як виліт із КБ?

Неймовірний гвинт-сальто від Командера

Повірте, я нічого проти не маю і цей спот дійсно був одним з найкращих (Лучадори взагалі себе показали на вищому рівні в цьому матчі). Але ж — де логіка?

А от те, що діючий чемпіон Кесседі, як мінімум, залишиться у кінці, стало зрозуміло, після того, як його кращий дружаня (в прямому і переносному — Best Friends же!) сенсі цього слова, Трент Баррета, пожертвував собою і своїми шансами на титул, заслонивши володаря титула від Великого Білла, щоб Орандж продовжував боротьбу. Справжня дружба!

Трент Баррета підставляє себе замість Кесседі під біг бут Великого Білла

А фінал! Який фінал! Пєсня, а не фінал. Кесседі разом зі Свервом Стріклендом залишились один на один і не просто залишились, а вирішили остаточно з’ясувати усі питання… на апроні (невеличкий простір рингу за канатами). Дивовижний обмін ударами з неймовірно лютою відсічкою після стрибку Сверва закінчився…

Та сама відсічка Кесседі

…перемогою Кесседі після звичайного відриву руки Сверва від канатів! Більше 230 днів продовжує утримувати всіма силами свій титул чемпіон!

На мою думку: п’ять зірок. Одна з найкращих, якщо не краща Королівська Битва в AEW. Все, що можна було продемонструвати — продемонстрували.

Перемога: ВСЕ ЩЕ Інтернаціональний чемпіон Орандж Кесседі
Моя оцінка: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (з 5)
Оцінка Дейва Мельтцера (найвідоміший світовий рестлінг-оглядач): відсутня

Unsanctioned Match: Adam Cole vs. Chris Jericho (Special Enforcer — Sabu)

Добротний бій і сюжет між легендою та одним із найкращих інді-рестлерів нового покоління. Але до чого тут Сабу?

Chris Jericho vs Adam Cole AEW Double or Nothing 2023
Адам Коул проти Кріса Джеріко

Дуже міцний і по-своєму цікавий бій за несанкціонованими правилами (вважайте, ще одна вулична бійка/Street Fight Match). Джеріко, хоча й потроху починає вже здавати (вік не переможеш), але все ще на високому рівні підтримує бої з хорошими інді-виконавцями.

Правда, для початку, було незрозуміло це:

Сабу із Джеріко намагаються битися стільцями

І це.

Сабу стрибає на Паркера і Гарсію, які на початку поєдинку були біля Джеріко

Сабу — легенда ECW. І неймовірний екстрім-рестлер 90-их. І навіть у 2006, під час реопенінгу ECW під WWE, він робив неймовірні речі. Але… але до чого він тут? Просто розбавити бій легендою і згадати класні часи? Та вже пожалійте Терренса, чоловіку наступного року 60, а він все ще ламає своїм тілом столи!

Зрештою, все йшло непогано (і навіть вогнегасник, який трапився на шляху, вдалось заюзати досить органічно під стать матчу) до певного часу. Поки не почалось втручання Брітт Бейкер (навіщо?)

Брітт Бейкер атакує Джеріко

А потім ще й Сарайя намагалась допомогти вже Джеріко, але невдало.

Сарайя мчить на допомогу Джеріко

Як з’ясувалось, це було промо до майбутнього мікс-тім матчу Сарайї та Джеріко проти Бейкер та Коула. Незрозуміло, правда, чому це робилось за рахунок матчу на PPV, але нехайа буде.

Ну а кінцівка і загалом була просто хардкорна. Бій зупинили через те, що Джеріко постійно та методично отримував по пиці і не міг вже нічим відповісти. На цьому все і закінчилось.

Коул добиває у кінці Джеріко

Наче скажений, після бою, Джеріко попросив поєдинку на Динаміті у парі з Сарайєю. Що ж, подивимось, як вдасться у парі відігратись за дуже болючу поразку і сором на PPV у Кріса=)

Перемога: Адам Коул після зупинки поєдинку
Моя оцінка: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (з 5)
Оцінка Дейва Мельтцера (найвідоміший світовий рестлінг-оглядач): відсутня

AEW Tag Team Championship: FTR (Cash Wheeler & Dax Harwood) (c) vs. Jay Lethal & Jeff Jarrett (Special Referee — Mark Briscoe)

Дуже сильний командник з легендою рестлінгу. На диво!

FTR vs Jay Lethal & JEff Jarrett AEW Double or Nothing 2023
ФТР проти Джея Літала та Джеффа Джаррета

Тут багато що нема писати. На диво, 55-тирічний Джаррет провів справді сильний матч. Літал, як давно вже не рестлер для мідкардових матчів (привіт Х-Дівізіону TNA), витягнув свого партнера на справді непоганий командник. ФТР, без коментарів — провели свій стабільно хороший поєдинок, хоча й не без відвертих симпатій запрошеного рефері Марка Бріско…

Марк аж занадто часто допомагав ФТР у цьому матчі

Загалом, сам поєдинок аж дуже добре віддав WCW кінця 90-их. Тут не обійшлось і без хороших старих добрих захватів “четвірочок”, і канонічні суплекси з канатів, ба більше, навіть Джаретт не погребував гітаркою для Марка Бріско (назначалась для Дакса Харвуда)…

Марк Бріско отримує гітарою по голові (с) Дрейт

А коли, щоб замінити вирубленого в ауті Бріско, прибігла Обрі Едвардс (одна з найголовніших рефері у AEW), дружина Джарретта, Карен, не погребувала гітарки і для неї…

І навіть Обрі дістається

Зрештою, FTR знаходять дійсно якісь неймовірні резерви, щоб забрати таки цей бій, а загалом і захистити титули. Фантастичний матч за накалом пристрастей!

Перемога: ВСЕ ЩЕ Командні Чемпіони AEW FTR після утримання
Моя оцінка: ⭐️⭐️⭐️⭐️¼ (з 5)
Оцінка Дейва Мельтцера (найвідоміший світовий рестлінг-оглядач): відсутня

Ladder Match for AEW TNT Championship: Wardlow (c) vs. Christian Cage

Ну, давайте будемо чесні, аж зовсім не Ladder…

Wardlow vs Christian Cage AEW Double or Nothing 2023
Вордлоу проти Крістіана Кейджа

Ну… Чесно, якщо вже нема жодних ідей щодо того, як навантажити цей поєдинок, то вже ж і не називайте його Ladder Match. Насправді, це TLC (Tables, Ladders & Chairs) Match, бо в ньому засвітились усі найкращі три кити екстрім-рестлінгу. Чи хоча б Street Fight, чи хоча б No Holds Barred, все що завгодно.

На жаль, Крістіан, одна з найкрутіших легенд 00-их, власник бомбезного сюжету з Ренді Ортоном у 2011, вже потроху закінчує свою кар’єру. І на фоні всього цього, у матчах AEW, йому доводиться ставати у пару з дуже непоганими рестлерами та ще й вводити якісь спеціальні умови, щоб ці матчі хоча б якось були сприйняті аудиторією. Кейдж вже давно не тягне та й старі травми змушують його потроху просідати фізіологічно.

І все ж таки, вийшов насправді досить симпатичний поєдинок, хоча й здебільшого першою скрипкою тут був чемпіон Вордлоу + давайте будемо відверті, у найкращому споті в цьому матчі навіть не брав участь сам претендент. За нього це зробив його охоронець Лучазарус. Тому таке собі. А спот сам — в дусі 00-их. Свантон Бомб із 6-тиметрової (?) драбини.

Лучазарусом проламують стіл після шаленої Бомби Лебедя

Зрештою, було зрозуміло, що захист титул неминучий.

Перемога: ВСЕ ЩЕ Чемпіон TNT Вордлоу
Моя оцінка: ⭐️⭐️⭐️½ (з 5)
Оцінка Дейва Мельтцера (найвідоміший світовий рестлінг-оглядач): відсутня

AEW Women's Championship: Toni Storm vs. Jamie Hayer (c)

Коли нема адекватного таймлайну на матч, виходить діч…

Jamie Hayter vs Toni Storm AEW Double or Nothing 2023
Джеймі Хейтер проти Тоні Шторм

Я не дуже люблю такі моменти. Шторм була тимчасовою чемпіонкою серед жінок у AEW. Джеймі — власне, володіє справжнім титулом. Ну якщо вже не вистачає для розподілу часу для жіночого титулу, то може, на інший платник? Чи й навіть на Динаміті?

Тоні Шторм у якості чемпіонки серед жінок

Формація Вигнанок (Сарайя та Рубі Сохо) одразу напала під час виходу на Джеймі і побила її дуже сильно, чим, звичайно, допомогли Шторм. Потім і зовсім пішло щось дивне: прибігла на допомогу Бейкер бити Сарайю, прибігла Хікару Шида бити Рубі Сохо, остання намагалась повністю розібрати захист на тернбаклах (кутах рингу).

Це було все що завгодно, але не поєдинок. Через що, дійсно, трохи сумно.

Зрештою, якщо не вистачало часу, то чому би просто не засквошити Хейтер, та й по всьому (вже ж побили добряче Сарайя та Сохо її перед початком)? Бо для розвитку сюжету між Вигнанками та Бейкер, Хейтер і Шідою, цей епізод (навіть не матч!) виглядав аж занадто метушливо і незрозуміло.

Перемога: НОВА Чемпіонка серед жінок AEW Тоні Шторм
Моя оцінка: 0 (з 5)
Оцінка Дейва Мельтцера (найвідоміший світовий рестлінг-оглядач): відсутня

Open House Rules Match for AEW World Trios Championship: House of Black (Malakai Black, Buddy Mathews & Brody King) (c) vs. The Acclaimed (Max Caster & Anthony Bowens) & Daddy Ass (Billy Gunn)

Це було непогано, але дуже смішно.

House of Black AEW Double or Nothing 2023
Дім Темряви у відкритому виклику за правилами Дома Темряви

Для початку, варто би пояснити, що ж то за правила, які Дім Темряви поставив для ще одного відкритого виклику за титул чемпіонів тріо. Отже:

  • Відліки рахуються до 20 (у звичайному матчі — до 10). Як пояснює Дім Темряви це правило: “Оскільки ви не будете в безпеці поза рингом, ви не зможете втікти, коли стане непереливки… Ми змусимо вас викладатись ще більше або змусимо вас зламатись під тиском”.

  • Підкорення не переривається після торкання до канатів (у звичайних правилах — розривається). Що ж: “Справжня природа людини вимірюється у її здатності протистояти болю… Легких шляхів не буде. Ви або боротимитесь, або підкоритесь”.

  • Ви все ще можете бути дискваліфікованими. Цікаве пояснення у Дому Темряви щодо цього правила: “Порушуючи традиції, ви втратите свій шанс. Весь світ спостерігатиме за тим, як ви визнаєте, що самостійно ви не здатні перемогти без підручних засобів. І вам з цим потрібно буде жити усе життя…”.

  • Кожен може створити своє тріо;

  • Претендент все ще може додати свої умови: “Чому? Тому що це справедливо. Зрештою, баланс — це все, що у нас є у житті”.

Насправді, я навіть сам, читаючи зараз ці правила, розумію, наскільки цікавим і досить інтригуючим в плані сюжету є цей концепт. Дім Темряви — це сильна, домінуюча команда. Ви хочете виграти? Будь ласка, приймайте виклик і змагайтесь з нами, але… за нашими правилами. Якщо не хочете — вставайте в чергу за претендентами на титул.

Все це було би цікаво, якби претендентами не стали Макс Кастер та Ентоні Боуенс у складі Знаменитих та Біллі Ганн під іменем Daddy Ass. Чорт забирай, цей дивний реп-баттл під час виходу і відверто сюрреалістичний хід подій, коли батько Ганн знаходиться у третій годині найбільшого шоу AEW і бореться за титул тріо, а сини… навіть не в шоу. Weird.

Вже на початку стало зрозуміло, що все це претенденство дуже смішне і абсолютно буде дивно, якщо The Acclaimed заберуть разом із Біллі Ганном титули. Насправді, матч вийшов непоганим, навіть незважаючи на те, що більшість поєдинку провів на ногах у другій команді Ентоні Боуенс.

Ентоні Боуенс після чергового сабмішену “Четвірки” від Малакая Блека

Зрештою, для цього бою відвели аж занадто багато часу, я би сказав, дуже багато. Але вийшло знову ж непогано, але не більше. Ну, і Дім Темряви зі своїми титулами, як то й мало бути. Цей виклик був приречений з самого виходу.

Перемога: ВСЕ ЩЕ Чемпіони AEW серед тріо Дім Темряви
Моя оцінка: ⭐️⭐️⭐️½ (з 5)
Оцінка Дейва Мельтцера (найвідоміший світовий рестлінг-оглядач): відсутня

AEW TBS Women’s Championship: Jade Cargill (c) vs. Taya Valkyrie

І хоча матч за другорядний жіночий титул вийшов непоганим, але так сталось, що усі жіночі титульні матчі на цьому шоу дуже сильно засрали поганими розв’язками.

Jade Cargill vs Taya Valkyrie AEW Double or Nothing 2023
Джейд Каргілл проти Таї Велкері

Все йшло чи мало йти добре. Джейд Каргілл, непереможна чемпіонка TBS, 59 захистів титулу. Стрік 59-0. На Double or Nothing залишалась лише одна опонентка — Тая Велкері.

До речі, вихід Каргілл прям був епічним під хіп-хоп.

Матч, як для його досить обрізаного таймлайну, виглядав неймовірно чудово. І Каргілл, і Велкері відпрацювали кожну секунду цього поєдинку, різнобарвність прийомів, селлінг, усе було відпрацьовано так, як і мало би бути.

І от — кульмінація. Тая проводить свою Дорогу на Вальхаллу…

Тая Велкері проводить свій фінішер — Дорога на Вальхаллу

…з якої чемпіонка виривається! Оце так епізод. Після цього, Джейд проводить свій фінішер і перемагає! 60-0. Рівне число, Каргілл перемагає усі своїх суперниць, більше нікого не залишилось. Але…

…на ринг для відкритого поєдинку виходить Кріс Стетлендер!

Кріс Стетлендер виходить на поєдинок за титул

Припустімо. Каргілл, хоч і отримала Дорогу на Вальхаллу, але все ще досить нормально тримається для хоча б ще одного такого ж самого поєдинку. Але… але що? Стетлендер менш ніж за хвилину знищує непереможну чемпіонку, яка володіла титулом 500+ днів і стає новою володаркою жіночого титулу TBS!

Чухаю голову і нічого не розумію. Стетлендер без оголошення виходить на відкритий бій, на платнику, і за хвилину знищує чемпіонку, яка тримала титул 1,5 роки і заробила 60 фрагів. Якщо чесно — дуже дивно. Так титули не відбираються. Але якщо закрити очі на цей фарс після бою з Валькірією — сам перший титульник абсолютно дивибельний.

Перемога: Нова Чемпіонка TBS серед жінок Кріс Стетлендер
Моя оцінка: ⭐️⭐️⭐️½ (з 5)
Оцінка Дейва Мельтцера (найвідоміший світовий рестлінг-оглядач): відсутня

Fatal 4-Way Match for AEW World Championship: MJF (c) vs. Sammy Guevara vs. Darby Allin vs. “Jungle Boy” Jack Perry

Чим не мейн-івент?

MJF vs Jungle Boy vs Darby Allin vs Sammy Guevara AEW Double or Nothing 2023
М.Джей.Ф проти Джека Перрі проти Дарбі Аллена проти Семмі Гевари

Вау. Я приємно здивований. Це поєдинок не те, що на 5 зірок, це поєдинок на залізні 5 зірок.

Відверто — ну не вірив я в те, що титул змінить свого власника. Вся трійка претендентів — хороші рестлери, молоде покоління, майбутні чемпіони. Але Максвелл… Максвелл зараз виглядає набагато солідніше з чемпіонським титулом. Чистий хілл, з неймовірно зашкаленою егоїстичною поведінкою, з дуже брудним стилем гри, але з неймовірним рівнем витримки, харизмою та вмінням вчепитись за своє у вирішальний момент. Інстинкт вбивці.

Бій, до речі, справжній чотирьохсторонній. Знову ж, кому цікаво дивитись дивні 4-хсторонники, де двох відразу вибивають за межі рингу, поки інші між собою розбираються? А тут всі проти всіх та ще й з багатьма цікавими задумками.

Спочатку всі накинулись на MJF’a. Це зрозуміло — аж відверто Максвелл всіх затрахав останнім часом своїми витівками і поведінкою. А потім… потім кожен сам за себе. Хоч яким би ти не був товаришем — найголовніший титул серед чоловіків, нагорода солодша у цьому матчі.

На споти та на прийоми поєдинок порадує усіх: від фанатів хай-флайінгу до класичного рестлінгу. Семмі — неймовірний талант, який прогресує з кожним роком і хотілось би його, звичайно, у майбутньому бачити однією з ключових фігур компаній. Те, що він робив у цьому матчі — заслуговує позитивних відгуків.

Трійця Аллен-Перрі-Гевара робить суплекс з канатів, який змітає налетівшего на них MJF’a

Скомбінований суплекс з канатів на MJF’a — ще одна родзинка усієї цієї важкої боротьби проти одного важливого суперника і, на жаль, боротьби невдалої.

Динаміка була абсолютно рівною і насиченою протягом усього поєдинку. Це ключовий епізод: недарма матч назвали матчем 4 стовпів! І дійсно, усі четверо учасників матчу за головний титул — це рестлери, які були з першого дня разом з AEW!

Також, в поєдинку є цікавий момент, який, насправді, і в трансляції, і, здається, в коментарях абсолютно був випущений. У середині матчу, кожен із рестлерів зробив прийом свого наставника іншому рестлеру: так от Дарбі Аллен зробив Скорпіон Дез Дроп Стінга на MJF’і, Семмі Гевара робить Кодбрейкер свого наставника Кріса Джеріко на Дарбі Аллені, Кіллсвітч провів Джек Перрі на Геварі, так як Крістіан був наставником Джангл Боя, ну, а MJF не забув свого колишнього дружаню і наставника Коді Роудса і зробив Кроссроадс на Перрі.

А потім ще й повторилось усе у якості сабмішенів: Гевара зафіксував Джеріковські Стіни Йєрихону на MJF’і, а Дарбі Аллен — Скорпіон Дезлок Стінга на Перрі.

Подвійний сабмішн Аллена та Гевари на Перрі та Максвеллі

Але перед цим був ще цікавий епізод. Перед початком поєдинку, Семмі вийшов зі своєю нареченою Тей Мело і оголосив, що вони чекають первістка. Чим скористався Максвелл, взявши паузу у поєдинку і запропонувши угоду Геварі: він дає йому можливість без проблем і перешкод забрати титул, а Максвелл забезпечує усім молоду родину. Гевара погодився, щоби… звичайно, надурити Макса!

Та, як на мене, кульмінацією усього цього фантастичного поєдинку були фіксації одне на одному задушливих та больових прийомів — вийшло феноменально! Було би епічно, якби ще й хтось постукав, але цього не помітив рефері, який бігав серед усієї цієї купи мали, щоб зрозуміти, хто ж таки здався.

Фіксація больових та задушливих захватів на всіх

Бій продовжувався трохи менше півгодини, а здавалось, йшла ціла вічність… Вже під завершення почалась справжня психологічна драма від Джека Перрі та Дарбі Аллена. Перший мав шанс закінчити поєдинок після того, як MJF’у не вдалось скористатись титулом, щоб пробити ним в чиюсь голову. Цей шанс був у Перрі.

Джек Перрі у роздумах, чи дійсно йому варто так забирати цей титул

Звичайно, як справжній фейс та добрий чувак, їм Перрі не скористався, чим собі підписав остаточний вирок у цьому матчі.

Дарбі Аллен міг закінчити цей поєдинок. Міг стати чемпіоном. Міг зробити те, що мріяв увесь цей час…

Дарбі Аллен стрибає, не знаючи, що він вже теж програв цей поєдинок

…але геній Максвелла остаточно знищує чиїсь шанси на цю перемогу. Що зробив злий геній MJF? Та просто поклав на тіло Перрі свій титул! Аллен спиною врізається в метал і дає можливість Максвеллу захистити чемпіонство!

Як не крути, а як же шикарно у MJF’а при всьому йому паскудстві обігрується логіка і тяма.

Перемога: ВСЕ ЩЕ світовий чемпіон AEW MJF
Моя оцінка: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (з 5)
Оцінка Дейва Мельтцера (найвідоміший світовий рестлінг-оглядач): відсутня

Anarchy in the Arena Match: The Elite (Adam Page & Kenny Omega & Matt Jackson & Nick Jackson) vs. Blackpool Combat Club (Bryan Danielson & Claudio Castagnoli & Jon Moxley & Wheeler YUTA)

Я навіть не знаю, як ще можна закінчити таке шоу…

The Elite vs Blackpool Combat Club AEW Double or Nothing 2023
Еліта проти Блекпул Комбат Клабу

Одразу: дарма на виході БКК сконцентрували увагу на гурті, де на вокалісті був блекфейс. Абсолютно дивний і незрозумілий, а головне — некоректний момент, який ніяк не обігрує назву БКК. А навпаки, ще й задає багато питань, навіщо це все було.

Отже, що таке Анархія на Арені? Забудьте про психологію, про хитрощі та шахове читання матчів, забудьте про командну роботу, забудьте про скілли, забудьте про нескілли, забудьте про атлетизм, забудьте про цей весь звичайний рестлінг зі звичайними правилами і навіть звичайною їх відсутністю. Анархія на Арені — це чисте рубілово. Де завгодно і з чим завгодно. Це не про сюжетні ходи, це про чистий фан для фанів. І тому, таким поєдинком закінчити шоу, сам Бог велів.

Гурт все ще продовжив грати свій хард-рочок, а на арені, посеред глядачів, які купили свій квиток на шоу і жують свій попкорн у очікуванні хліба та видовищ, починається справжня заруба. Тут нема вилучень і нема дискваліфікацій. Що знайшов, тим і бийся. Де прокинувся, там і продовжуєш міситись з опонентом. А тому, вже на початку поєдинку, я не здивований був побачити Джона Мокслі, найулюбленішого сучасного хардкорщика, вже з порізаним лобом, який аж юшить кров’ю і з дивним блиском в очах — кого би ще довбануть?

Камери перемикають одну за одною. Кастаньйолі когось б’є з братів Джексонів. Вілер Юта зчепився з Хенгманом Адамом Пейджом. Деніелсон б’є іншого брата Джексона. Ну, і звичайно, вишенька на торті, класика усіх AEW-хардкорних і не дуже матчів — Джон Мокслі намагається знову прибити Кенні Омегу десь у текстурах з фішками (антураж вегасівського шоу же!).

То тут, то там. На ринзі вже після 10 хвилин матчу повний срач. Сміттєві баки, стільці, шнури, викрутки. О мама мія…

Увесь склад Еліти в крові вже на середині матчу. Джексонам так набридли ця хард-рокерська діч, що зрештою, просто летить хайкік у голову фронтмену гурту. Нєфіг пєть…

Кастаньйолі не втрачає часу і переміщається з кимось із братів Джексонів за межами арени. Там останній отримує пайлдрайвер головою об причеп пікапу!

Все це — данина старому доброму WCW 90-их. Де пофігу на правила, їх нема. Пофігу на те, що комусь там щось треба втримати чи підкорити, чи якийсь титул забрати. Навіщо? Адже можна просто наваляти на арені та за її межами своїм суперникам!

А в якийсь момент після суперкіку Ніка Джексона в голову Джона Мокслі і взагалі стався вибух на рингу!

І незрозуміло, чия ж то голова вибухнула!

Вся ця вакханалія відбувалась акурат доки не прийшов на арену Дон Калліс, який нещодавно встромив ножа у спину (не в буквальному сенсі) Кенні Омезі та який, аж точно не налаштований допомагати Еліті… Але тут ще й у масці з’явився якийсь рестлер, який просто зарядив коліном в обличчя Кенні… Коноске Такесіта, який вже й подумував стати на сторону БКК, але не прийняв рішення, вирішив таким чином допомогти своїм “союзникам”. І на цьому бій завершився — Еліта програла поєдинок…

Раджу цей поєдинок дивитись просто по фану. Адже все у ньому для цього фану і присутнє.

Перемога: Блекпул Комбат Клаб утриманням
Моя оцінка: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (з 5)
Оцінка Дейва Мельтцера (найвідоміший світовий рестлінг-оглядач): відсутня

Підсумок AEW Double or Nothing 2023: фан для фанатів. І цей фан виправданий. Більшість поєдинків на стабільну 4-ку, а всі інші на задовільному рівні. Ну, а три поєдинки, на мою думку, отримали найвищі оцінки — як для пересічного глядача, їх би я рекомендував дивитись усім, хто не цікавиться навіть рестлінгом, але хоче провести час із задоволенням і вбити його за переглядом театралізованих поєдинків!

Друзі, велике прохання: підпишіться і підтримайте ком’юніті Wrestling Ukraine, завдяки якому рестлінг українською мовою продовжує існувати і завдяки яким всі фанати цього спортивного шоу мають можливість дивитись випуски WWE та AEW, а також багато фільмів та серіалів про рестлінг українською мовою! Адже саме з їх підтримкою, ми підтримуємо український контент!

Telegram: https://t.me/wweDre
Youtube
: https://www.youtube.com/@wrestlingukraineua/

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Eugene Bondarev
Eugene Bondarev@Vigilante1834

2.3KПрочитань
4Автори
24Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається