Молодь «Ювентуса»: неочевидне досягнення сезону

Цього сезону «Ювентус» як ніколи використовує молодь, і це помічають усі. Минулого туру Ілінг-джуніор став шостим гравцем «Юве», народженим після 2001 року, який у чемпіонаті вийшов з перших хвилин. До нього в основі виходили Фаджолі, Міретті, Суле, Барренечеа та Барб’єрі. Загалом усі вони зіграли 4810 хвилин і забили чотири голи (два у Фаджолі і по одному в Суле та Ілінга).

«Ілінг добре грає один в один, так само грає Аталанта, і він більш винахідливий, ніж Костіч», — так Аллегрі пояснив свій вибір на недільну гру. Гол Семюела став переможним. Він справді став якісним дублером Костіча: англієць не вперше розблоковує гру і відзначається на полі вибуховими якостями. На Чемпіонат світу U-20 він не їде — потрібен клубу.

Juventus up to second in Serie A with 2-0 win at Atalanta - Sportstar
Ілінг забив “Аталанті”

З одного боку, причина такого розвитку молоді в «Юве» може бути простою, мовляв, так зійшлися зірки. По-перше, підійшло справді талановите покоління в один момент. Якби цього не було, 18-20-річні юнаки і надалі грали б кілька хвилин у додатковий час наприкінці чемпіонату. По-друге, свою роль зіграли травми основного складу і невиправдані сподівання від нових гравців. У якийсь момент «Юве» справді потребував свіжого ресурсу і отримав його. Нещодавно Алессіо Таккінарді сказав, що «Ювентусу» потрібно 11 таких гравців, як Гатті. Можна ще додати — і щоб реагували на помилки з таким же хвилюванням, як Фаджолі. Реакція у випадку з пропущеним від «Сассуоло» голом багато про що говорить.

А ще дуже влучно сказав Маркізіо: «На жаль, великим клубам потрібна криза, щоб дати шанс молодим гравцям. Так було зі мною. Одягнувши футболку “Ювентуса” у важкий сезон, вони показали, що в них є характер, і це позитивний момент».

Але неможливо не відзначити роботу скаутів і проєкт другої командою. Того самого Ілінга забрали попри конкуренцію з боку «Боруссії Д», «Баварії», «Монако» і «ПСЖ». А «Next Gen» на відміну від Прімавери грає на дорослому рівні, має змогу швидше розвивати таланти і постачати їх до першої команди. Таких кандидатів там вистачає — Секулов, Їлдиз, Хюйсен тощо, і вони чекають свого часу.

Calciomercato, mezza Serie A bussa alla porta della Juve per il  centrocampista: i dettagli

«Мета в майбутньому — мати в “Ювентусі” 8—9 гравців з Next Gen. Щось на зразок того, що було в “МанЮнайтед”. Немає сенсу підвищувати вік гравців у Прімавері. Як можна грати у 20 років у Прімавері? У цьому віці ти вже дорослий. Є люди, які мають двох дітей...»

Це слова Массіміліано Аллегрі про призначення другої команди і реформу з віком гравців у чемпіонаті молодіжок. Можна скільки завгодно вважати його консервативним, але він розуміє значення молоді, і не зовсім коректно казати, що не вміє з нею працювати. Природа оцієї довіри в «Юве» до молоді має кілька складників, але не може вважатися несподіванкою або випадковістю, адже за цим все-таки стоїть планомірна робота — скаутинг, селекція... Це один зі складників розвитку клубу в перехідний період і, можливо, одне з неочевидних його досягнень у сезоні.

Телеграм-канал Зона трекварті

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Зона трекварті
Зона трекварті@trequarti_calcio

259Прочитань
9Автори
10Читачі
На Друкарні з 11 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається