На що варто звернути увагу при виборі кросівок

Якщо ви плануєте займатися регулярними пробіжками в парках, або вулицями міста, то вам необхідно правильно підібрати кросівки для бігу по асфальту, які допоможуть пом’якшити ударну навантаження і мінімізувати можливість отримання різного роду травм.

Кросівки повинні бути:

  • Зручними (не тиснути)

  • Стильними (надихати)

  • Відповідати загальним вимогам (хороша амортизація, правильна підошва, якісний матеріал)

Тому перед вибором кросівок, давайте визначимося на що варто звернути увагу:

Амортизація

При бігу по асфальту виникає циклічна ударне навантаження, яка може призвести до травм суглобів, тому потрібно її пом’якшити, особливо це важливо для початківців бігунів, у яких, як правило, “кульгає” техніка.

амортизація

При виготовленні підошви кросівок, виробники використовують різні вставки: гелеві, уретанові подушки з закаченным газом, спінений матеріал. Вибір ступеня амортизації залежить від темпу, з яким плануються пробіжки і ваги бігуна. Для новачків з низьким і середнім темпом бігу та/або спортсменів з надмірною вагою рекомендується вибирати максимальну амортизацію.

Пронація

Пронація

У кожної людини є свої фізіологічні особливості і стопи не є винятком. Розрізняють 3 види пронації: недостатня (гипопронация), нейтральна і надмірна (гиперпронация). Визначити свій тип можна намочивши ногу, залишити слід на аркуші паперу та порівняти з малюнком вище. Також є спеціалізовані тести, які проводять в деяких магазинах. Вибирайте кросівки для бігу зі своїм типом пронації!

Розмір

Кросівки не повинні бути впритул або тим паче малі! При пробіжках, особливо довготривалих, стопи можуть розпухати і відповідно розмір збільшується, що може призвести до натертостям, мозолів і синців під нігтьовими пластинами.

Визначити свій розмір досить просто: на аркуші паперу олівцем обведіть стопу і потім виміряйте максимальна відстань від п’яти до кінчиків пальців. Отримане значення в сантиметрах зіставте з розмірною сіткою на сайті продавця.

Сезонність

Існують різні моделі для літа (з поліпшеною вентиляцією), зими (з гнучкою підошвою і непромокаючої тканини Gore-tex). Також є універсальні кросівки, які підходять для цілорічних пробіжок.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
AA
Andrii Androshchuk@androshchuk

202Прочитань
0Автори
2Читачі
На Друкарні з 28 травня

Більше від автора

  • Найкращі веб-хостинги України

    Щоб виділитися серед конкурентів, важливо не тільки звертати увагу на якість свого продукту та наповнення сайту, але також на його надійну та стабільну роботу. Подумайте про ситуацію, коли ви хочете купити хостинг

    Теми цього довгочиту:

    Хостинг
  • Як вибрати веб-хостинг сайту

    Якщо ви всерйоз задавались питанням: “Як правильно вибрати веб-хостинг для сайту?”, то ця стаття саме для вас. В ній ви дізнаєтесь, як правильно вибрати веб-хостинг для свого сайту, так як до вибору веб-хостинг потрібно підійти досить зважено.

    Теми цього довгочиту:

    Блог
  • Огляд бігових локацій Вроцлава

    Однак, якщо ми придивимося до парків і вулиць Вроцлава, то зустрінемо сотні бігунів, яких пов’язує це місто, і десятки місць, де можна приємно провести час, займаючись черговим тренуванням. Ось короткий путівник бігових маршрутів, на яких ми найчастіше зуст

    Теми цього довгочиту:

    Біг

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається