Невже дизайн Друкарні вкрадений?

Недавно я шукав ресурси для вивчення Загальної Теорії Відносности Альберта Айнштайна, і натрапив на одну статтю, однак зацікавила мене на сама стаття, а те, що сайт має дизайн, і деякі рішення дуже схожі на ті, що ми можемо побачити тут, на Друкарні. Ось самі подивіться:

Головна сторінка сайту medium.com
Головна сторінка Друкарні

Як ми бачимо, вельме схоже виглядає, однакові елементи, й дизайнерські рішення, та й ще обидва сайти мають досить унікальну функцію - скільки часу займає прочитання статті.

Стаття на medium.com
Стаття на Друкарні

Тут ми так само бачимо досить схожі елементи інтерфейсу, й так само унікальний елемент оплесків замість вподобайок.

Отже що сталося?

Як ви самі можете переконатися, виглядає все дуже схоже, однак хто в кого вкрав, і чи вкрали взагалі?

Я продивився всі соц. мережі Друкарні, однак ніде не знайшов жодної згадки цього сайту, навіть як джерела надхнення, тож я припускаю, що розробники Друкарні свідомо, чи несвідомо, запозичили багато ідей звідти, і це цілком можна назваии плагіатом, однак на мою думку, це не проблема.

По-перше, сайт, який я знайшов - західний, і його цільова авдиторія не дуже зібгається з цільовою авдиторією Друкарні(вестернери не знть української, далеко не всі українці вільно пишуть і читають англійською), тому це не шкодить його власникам. По-друге, це не створює конфліктів в українському інфопросторі, значить не заважає(якби було вкрадено з іншого українського проєкту, було би гірше). По-третє, така платформа дійсно допомогає нашому вітчизняному контенту, оскільки платформа ствоє гарний платцдарм для розповсюдження україномовного контенту, і ми все менше стикатимемося з проблемою відсутности україномовних результатів в ґуґлі, а значить навіть якщо тут є копіювання дизайну, платформа приносить велику користь на “інформаційному фронті”, а отже можна розробникам це пробачити.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Зелдон
Зелдон@integral3865

179Прочитань
5Автори
4Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Українська латинка / Ukrajins’ka latynka

    В цій статті я приведу та розберу арґументи як на користь так і проти української латинки та покажу мою версію неї

    Теми цього довгочиту:

    Українська

Вам також сподобається

Коментарі (6)

абсолютно нормально щось запозичувати, головне не копіювати

Вам також сподобається