🤔 Notcoin - це NFT чи монета? У чому різниця?

Команда Open Builders (розробники Notcoin) славиться своїм нестандартним підходом до звичних речей. Спочатку вони винайшли заново клікер у 2024 році, потім зробили дошку завдань з нагородами, а тепер ще й випустили ваучери на Notcoin.

🎨 Однак багато користувачів GetGems виявилися збентеженими. Не кожного дня доводиться торгувати коїнами на NFT-маркеплейсі або гадати, чому у предметів тепер дві ціни - за 1M і за 10M.

У цьому пості поговоримо про те, чим відрізняються NFT від жетонів. Чим корисні одні та інші. І найголовніше - що з них дає більше іксів на TONі?

🚀 Почнемо з жетонів. На TONe існує стандарт jetton за аналогією, як в ефірі ERC-20. Всі токени випущені за цим рецептом мають однакову цінність і є взаємозамінними. Жетони можна переводити в будь-якій кількості (наприклад, 12.3456789).

Все з тієї причини, що кожен окремий жетон не володіє окремим контрактом. Це лише запис того, скільки тобі монет дали в результаті переказу від когось. Ключовим тут є контракт гаманця, в якому зберігається запис, що є різницею кількості жетона, переведеного тобі з інших гаманців, і кількості жетона, яку ти сам перевів комусь.

🏜 Найкращим сервісом для обміну жетонів є децентралізована біржа DeDust.io, на якій за TON можна придбати всі популярні жетони. У тому числі й Notcoin, коли він буде випущений.

NFT навпаки ж є невзаємозамінними і являють собою окремі жетони.

NFT навпаки ж є невзаємозамінними і являють собою окремий контракт, у якого в сховищі є інформація, що власником контракту є ось цей гаманець. Ти не можеш разом перевести кілька нфт одній людині. Тобі треба відправити на адресу кожного NFT спеціальну транзакцію, яка повідомляє адресу нового власника.

💰Таким чином, NFT-ваучери на Notcoin у теперішньому світі можна порівняти з бондами на золото, які можна гарантовано обміняти на якусь кількість золота. Ви можете купити бонд і будете власником певної кількості золота.

📊 Жетони на відміну від NFT простіше обмінювати на інші токени (тому що вони взаємозамінні). Отже, більше угод можна з ними провести і зробити більше іксів. У NFT є рідкістю зростання мінімальної ціни (флора) в десятки разів, коли жетони часто стикаються з подібним зростанням. І загалом, у колекціях кожен окремий NFT має унікальний малюнок або властивості, тому не можна так просто обміняти будь-який NFT на інший токен (хіба що можна спиратися на флор, який необ'єктивний).

І водночас ваучери на Notcoin є чимось унікальним, бо в параметрах міститься значення, скільки там жетонів. Додає ефекту взаємозамінності, обсягів і шансів на ікси. Таким чином, Notcoin Pre-Market обігнав цього тижня за обсягами всі NFT-колекції на TON (навіть колекції від Telegram залишилися позаду).


🔥Майнінг HOT NEAR🔥

🚀Майнінг TapSwap Solana🚀

🌚Майнінг Harvest MOON🌚 (запуск очікується)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Криптобатько
Криптобатько@Cryptobatko

Чиназес🌚

109.2KПрочитань
30Автори
58Читачі
На Друкарні з 9 січня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається