Notcoin не дасть заробити? Скам чи гем?

Якщо Ви натиснули на цей довгочит - Ви точно чули про Notcoin. Можливо, Ви навіть збираєте собі ці цифрові фантики в надії трошки підзаробити. Та чи варто сподіватись на це?

Для чого вигадали Notcoin?

Notcoin — це перший масштабний проект в екосистемі TON з прямою інтеграцією з Telegram.

Сам проект було представлено світу командою “Open Builders” на початку листопада 2023 року на конференції “The Gateway”, що проходила в Дубаї.

За їх словами, мета проекту полягає у поширенні позитивного досвіду взаємодії з WEB 3.0 та зниження порогу входу у цей самий WEB 3.0.

Telegram підходить для цього чи не найкраще. Адже його активна аудиторія складається із сотень мільйонів користувачів. Капіталізація TON, до якого засновник Telegram звичайно що “не має жодного відношення”, на момент написання статті складає 7.15$ млрд. Та і навчання у ігровій формі, реалізоване через бота, завжди приносить кращі результати ніж просте заучування незрозумілих слів і визначень.

Тож поки все добре, чи не так?

Знімаємо рожеві окуляри

Звичайно, можна вірити, що не маючи знань у цій сфері (а кому вони взагалі потрібні?), не докладаючи жодних зусиль, наклацавши фантиків у ігровому боті ти станеш мільйонером. Що всім хто бере участь у “тестуванні” Notcoin, розробники відгрузять тонну баксів. Та чи це розумно?

Криптовалютний ринок так не працює. Заробити тут можна лише потом, знаннями, досвідом, розрахунком та холодним, виваженим рішенням.

Мені сподобалося, як один хлопак порівняв Notcoin до снігу взимку. Його теж повно і можна безкоштовно збирати скільки заманеться. Але ж ніхто не намагається цього робити з метою подальшого продажу. Бо це нерозумно. І цей хлопак абсолютно правий.

Особисто я, коли вперше почув про Notcoin, автоматично засоціював його з VK Coin. Хто не знає, в далекому 2019 році (а це 5 років тому, на секундочку) то був першоквітневий жарт у самому VK. Там було все те саме. Гра у вигляді клікера для “майнингу” того самого VK Coin, змагальний елемент, мільйонна аудиторія популярної платформи та чутки про конвертацію фантиків у монету чи токен. Ну от самі порівняйте:

Інтерфейс та елементи “гри” Notcoin
Інтерфейс та елементи “гри” VK Coin

Сотні тисяч людей (можливо і мільйони) “майнили” циферки на екрані в надії отримати трохи вічнозелених. І що в результаті?

— Але ж то сніг і жарт, а це “криптовалютний проект”! - скажете Ви. І будете праві лише на якийсь відсоток.

Notcoin - це не криптовалюта (у широкому розумінні цього слова (не монета і не токен)). Принаймні поки що…

Цей проект дійсно підтримує спільнота TON, гра співпрацює з різними проектами у екосистемі цієї мережі і навіть сам Павло Дуров стверджує, що майнить ці багатьма обожнювані фантики. Та проект ще не належить до токенізованих активів. І чи буде належати - покаже час (адже розробники таку надію дають).

На що можна сподіватися?

Перше що хотілося б зазначити - відмінність від VK Coin. А то ж захейтете. Скажете, що я не об’єктивний і взагалі дурню отут друкую.

Та жартівлива тицялка не була предствлена на криптоконференції, на офіційному рівні не підтримувалася спільнотою відомого криптопроекту та й і до 1 квітня ще далековато…

З останніх інтерв’ю представників команди Notcoin можна зробити висновок, що вони планують зробити з NOT такий собі мемкоїн. Таких на ринку величезна купа. Ви точно чули про їх найбільшпопулярних представників - Dogecoin (DOGE) та Shiba Inu (SHIB). Чи вдасться? Побачимо. Та, на мою думку, є серйозні підстави вважати, що це цілком можливо.

Та тут є одне але. Навіть якщо ці фантики токенізують - не факт, що ті всі години тицяння у екран, безсонні ночі, пошук рефералів та виконання завдань Вам окупляться. Адже ніхто точно не знає кому роздадуть новенькі токени і чи роздадуть їх взагалі.

Припустімо, що команда розробників насипе токени всім гравцям. Адже ж всі такі молодці: популяризували проект та важко працювали, щоб назбирати циферки на екрані. Скільки в такому випадку може коштувати NOT?

Очевидно, що не сотню доларів, не десяток і навіть не долар. Уявіть, скільки людей грає в цю тицялку. Де взяти такі кошти, щоб підтримувати високу вартість монети? Адже ціна росте коли є попит. А ви сильно хочете купувати NOT? Абсолютна більшість гравців сплять і бачать як при першій же нагоді спихують свої “активи”.

Враховуючи розмах гри та кількість “намайнених монет”, якщо Notcoin роздаватимуть всім гравцям, наближений до реальності курс при конвертації фантиків в токени (варто зазначити що це лише прогнози, а не точна інформація) складатиме приблизно 0,00001$ за 1 NOT.

Тобто за 1 000 000 токенів є шанси отримати цілих 10$, але і вони примарні. Адже нагадаю, що не факт, що токени взагалі хоч комусь роздадуть.

Навіть якщо конвертація відбудеться і навіть якщо по курсу зазначеному вище - скоріше за все, продати по такій ціні токен Ви не зможете. Купа народу ломанеться на біржу в надії продати цей мемкоїн, заповнюючи стакан своїми пропозиціями. І хто ж то все діло буде купувати? А якщо попит слабкий, а пропозиції багато, що стається з ціною? Це ж основи економіки.

Звичайно, на мемкоїнах теж можна непогано заробити. Цьому є купа доказів з історії ринку. Та не думаю, що на лістингу (якщо він взагалі буде) токен будуть активно відкупляти. Можливо з часом токен хайпане і це станеться, та хто його зна…

Тож не будуйте собі замки з піску. Оцінюйте ситуацію об’єктивно.

Підсумки

На мою особисту думку, не варто витрачати багато часу на цю гру по причинам описаним вище. Або ж є і інший шлях - в надії на дроп покласти весь свій вільний час і прикопатися до кожного друга, щоб той приєднався до гри за твоїм реферальним посиланням. Якщо Ви встигнете назбирати сотні мільйонів фантиків, можливо Ваші зусилля окупляться і Ви заробите на морозивко.

Особисто я обираю перший варіант. Заходжу в гру лише щоб забрати “прибуток” який генерується роботом автоматично.

Чому я не скіпаю проект? Бо це ринок і відбутися тут може все що завгодно. Можливо я не правий і токен коштуватиме мільярд золотих дублонів. В такому випадку і я трішки піднаб’ю кишені. Це, так би мовити, план “Б” (в крипті без нього нікуди). Та напружуватися і ночами тицяти ту кнопку у мене бажання немає.

Що ж, дякую всім і кожному хто прочитав цю статтю. Якщо хоч одна людина дочитала аж сюди - я попрацював не марно.

Статтю підготував для Вас один з адмінів Telegram-каналу “Двоє в ринку” (ТИЦЬ). Підпишіться, будь ласка, на нього і на наш аккаунт в Друкарні, якщо вважаєте цю статтю корисною. Реакції нижче теж вітаються 😉

А для тих, хто все ж бажає поклацати Notcoin залишаю посилання на гру: https://t.me/notcoin_bot?start=r_574892_2919813

Всього Вам найкращого!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Двоє в ринку
Двоє в ринку@weincripto

2.7KПрочитань
0Автори
3Читачі
На Друкарні з 6 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

триндів триндів а між тим люди заробили по 200+ баксів на рівному місці.. а це значить шо нікому вірити не можна.. а саме отаким “експертам” які самі ніфіга не знають за те вивалюють свое имхо ..і вперто намагаются довести свою правоту.. а натомість показують свою тупість необізнаність та єго. мовчить автор ціеї байки.. бо шо мона сказати коли лишився дурнем і збив купу людей від можливості заробити з повітря на шару.. правильно шо запхав язик в сраку… мо за розумнішого зійдеш…

Вам також сподобається