Нове Середньовіччя

(в якому ми живемо)

1 Трамп, Джонсон, Орбан - популісти, авантюристи, пройдисвіти. Люди ніби збожеволіли. Вони перетворилися на неосвічену чернь. Повна відсутність відповідальності за що-небудь. Чим більш до примітивних речей закликає політик, тим він успішніший. Додамо сюди ідеальну можливість вивчивши великі дані з аккаунтів у соцмережах та гуглі налаштувати таргетинг та кожна цільова аудиторія отримує свій меседж. Це нове “хліба та видовищ”. Пиши маячню у твіттері або почни маленьку переможну війну відхопивши на радість старшому поколінню шматок непотрібної території плюс забезпеч свій народ пропагандою та уявною стабільністю і ти новий імператор.

2 Земля - пласка. Антиваксери. Заперечення фактів. Постправда. Це слово якогось вченого на ток шоу проти слова невігласа репера, який хоче хайпу і ось уже думки мільйонної аудиторії розділилися - половина вважає, що земля пласка і не вимагає доказів зворотнього. Адже це все змова і нам не кажуть правду. Дякуємо ТБ. Журналістські стандарти...

3 Нове переселення народів. Біженці.

4 Новий арабський халіфат. ДАЄШ. Веде до нових хрестових походів. Новій реконкісті. Можливо, мусульмани почнуть хрестові (півмісячні) походи. А Реконкіста - чисто європейське (відбивати захоплене).

5 Війни із захопленням територій.

6 Сепаратизм як середньовічна роздробленість. Руйнування Євросоюзу.

7 Розмивання демократії. Занадто багато її перетворюється на дискримінацію та авторитаризм. Ле Бон писав про це. Можливо, деяким групам людей і не варто було давати стільки прав. Можливо, вони їх не просто так не мали раніше?

8 Невігластво. Причина – у всіх є можливість висловлювань. Прогрес, розвиток комунікацій та демократія призводять до деградації. Більшість не може мати рацію через свою некомпетентність.

9 Захист прав віруючих. Втручання церкви у державу. Спроби запровадження релігійної освіти у школах.

10 Відкат до усного епосу від тексту. Текст не сприймається. Люди дивляться відео, де по суті, усне оповідання.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
deutsch_iel
deutsch_iel@deutsch_iel

178Прочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 31 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається