Огляд серіалу Експати / Expats

Цей серіал не потрапить до усіляких топів, рейтингів однак мені дуже хочеться, щоб ви його подивилися. Це дуже рядова, смілива та справжня історія, яка несе у собі гарні сенси. Серіал зроблений неймовірно якісно та підіймає купу тем, які щодня нас оточують.

Картина не завжди йде лінійно, тому зверніть увагу на деталі, щоб потім не збитися. Історія відбувається у 2014 році та розповідає про спільноту заможних іммігрантів зі Сполучених Штатів, які живуть у Гонконзі. Маргарет Ву, колись успішна ландшафтна дизайнерка з Нью-Йорка, оселилася в Китаї з чоловіком Кларком і трьома дітьми. Її близька подруга Гіларі Старр переживає подружню кризу через безпліддя і зраду чоловіка. А молода американка корейського походження Мерсі Чо, аспірантка Колумбійського університету, прагне дистанціюватися від своєї владної матері. Долі трьох жінок описується поступово та крутиться навколо теми зникнення дитини.

Автори постійно зміщають фокус історії з одної героїні на іншу, завдяки чому глядачу ніде відволікатися чи спати під час перегляду. Усі їх проблеми побутові та рядові, тому жінок дуже легко зрозуміти та прийняти. Але головне питання у тому, чи зможемо ми їм пробачити їх таємниці.

Автор проєкту Лулу Ванг вклала у цю роботу занадто багато, щоб не отримати нічого. Операторська робота та розкадровка сцен тут просто на найвищому рівні. Якщо дивитися цей серіал без звуку, то ви усе зрозумієте, а значить магія кінематографу працює. Деякі сюжетні ходи настільки життєві, що обов'язково нагадають ваші історії.

Життя у чужій культурі з роками лише поширюється, українці, які покинули дім заради безпеки, з перших кадрів зрозуміють про що ця історія та чому вона глибша, ніж здається на перший погляд. Тут просто неймовірна атмосфера та композиція кадру. Ця історія про справжнє велике кіно, якого з роками стає усе менше та якість якого падає.

Експати попри усю свою сумну історію виглядає гарною картиною про життя. Про справжнє, про те що станеться, про те що було та про те, яку усе це проходити. Вмикайте цю історію.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
СЕРІАЛЬНИЙ КЛУБ
СЕРІАЛЬНИЙ КЛУБ@serialsnewsua

усе про серіали

4.6KПрочитань
0Автори
13Читачі
На Друкарні з 28 жовтня

Більше від автора

  • Огляд серіалу Періш / Parish

    Типові історії з простим сюжетом, майже завжди мають легкий комерційний успіх. Але подібну тезу можна прикладати до великих фільмів у прокаті, де люди йдуть на харизматичного Стейтема чи Скалу Джонсона.

    Теми цього довгочиту:

    Серіал
  • Огляд серіалу Пальм Рояль / Palm Royale

    Раз у рік на якомусь сервісі точно виходить картина про заможних американок з минулого століття, які живуть своє найкраще життя і раптом до них підбирається хтось з низів та усе псує. Це вже стало класикою і наразі усе це виглядає як викидання грошей за вітром.

    Теми цього довгочиту:

    Серіал

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається