Побудова бренду: скільки часу потрібно і чому

Експерти стверджують, що мінімальний термін побудови бренду становить три роки. За цей час ідея закарбовується у свідомості людей, а потім знаходить своє відображення у зростанні продажу

Чому так довго і чи варте воно того? Потрібно глибоко розуміти три речі.

1. Бренд — це феномен, пов’язаний із вірою людини, — відповідно, його неможливо побудувати відразу, як за помахом чарівної палички. Як явище бренд існує тому, що кожний з нас хоче комусь довіряти, у щось вірити. І щоб досягти цього, потрібно щонайменше три-п’ять років.

2. Бренд — це обіцянка, яку потрібно виконувати. Якість такого-то рівня, такий-то продукт за такою-то ціною… І не має значання, яка криза вирує навколо. Ви мусите якомога послідовніше виконувати обіцянку, яку заклали в бренд для свого покупця. Якщо ж вона порушується, тоді продаж стрімко котиться вниз.

3. Якщо ви будуватимете бренд послідовно та правильно, то напевне матимете серйозну конкурентну перевагу. Чому Procter & Gamble купила Gala, а PepciCo — Sandora? Тому що це були надпотужні бренди на своїх ринках — яким довіряли люди, тому купували їх автоматично.

Системність і структурованість процесу та готовність потягом кількох років вкладати в справу час, енергію та кошти, — такими є базові передумови побудови бренду. І повірте, воно того варте.

Більше корисного — в нашому телеграмі «Український Бізнесмен».

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Український Бізнесмен
Український Бізнесмен@ukr_businessman

847Прочитань
1Автори
25Читачі
На Друкарні з 17 травня

Більше від автора

  • 15 ресурсів для пошуку трендів та інсайтів

    Знаючи тренди та тенденції ринку, ви можете приймати більш обґрунтовані рішення. Чим більше інформації має компанія, тим ширше її можливості.  Де шукати тренди, щоб не проґавити зміни на своєму ринку?

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • Три неординарних бізнес-стратегії, завдяки яким компанії підкорили ринок

    Щоб стати компанією, яку знають в усьому світі, потрібно мати сміливість та нестандартне мислення. Ось компанії, приклад яких показує, як це працює.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • 10 трендів інтернет-маркетингу 2024 року

    Щоб залишатися конкурентоспроможним брендом на ринку, лідером в ніші та успішним бізнесом, важливо слідкувати за прийдешніми тенденціями, актуальними змінами та напрямками. Ось топ трендів digital-маркетингу на 2024 рік, які варто взяти на замітку українському бізнесу.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається