Поглинання Amazon iRobot буде заблоковано ЄС, - Dr.Kryvopust

Це удар по технологічному гіганту, який раніше отримав дозвіл на покупку урядової служби з питань конкуренції Великобританії.

Управління з питань конкуренції та ринків (CMA) виявило, що його місце на ринку Великобританії було «скромним» і що воно вже зіткнулося з кількома значними конкурентами.

Amazon відмовився від коментарів.

Інтернет-гігант купив iRobot, виробника очисника Roomba, у серпні 2022 року в рамках угоди про поглинання вартістю 1,7 мільярда доларів (1,4 мільярда фунтів стерлінгів).

Вона прагнула розширити свій слід на ринку розумної побутової техніки.

Але регулятори стурбовані тим, що зв’язок iRobot з Amazon може ускладнити конкуренцію іншим виробникам пилососів, особливо якщо Amazon надасть Roomba переваги над конкурентами на своєму сайті електронної комерції.

Європейська комісія (ЄК), яка виконує функції контролю за конкуренцією в ЄС, почала розслідування закупівлі в липні минулого року.

Європейська комісія має законний термін для прийняття рішення до 14 лютого, але 27 вищих політичних лідерів Комісії повинні досягти консенсусу щодо відхилення, перш ніж можна буде винести остаточне рішення.

Акції iRobot впали на 40% під час торгів після першого звіту про наміри ЄС у Wall Street Journal.

Поглинання Amazon вважалося благом для фірми, оскільки вона боролася з падінням продажів.

«Якщо метою є посилення конкуренції в секторі домашньої робототехніки, це не має сенсу», — сказав Метт Шруерс, президент технологічної лобістської групи Computer and Communications Industry Association.

«Блокування цієї угоди цілком може залишити споживачам менше варіантів, і регулятори не можуть замовчувати цей факт», — сказав Шруерс Reuters.

Моделі Roomba продаються в районі £1648 у Великобританії.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Служба Божа
Служба Божа@qPTJ8lRNYjunOFu

1.9KПрочитань
4Автори
3Читачі
На Друкарні з 30 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається