Повний список Наруто OVA, шляк би їх трафив!

Дванадцять років я злісно уникала “Наруто” з безлічі причин:

  • мені було 14, про нього всі і скрізь говорили, а бунтувати я прагнула з дитинства (який жах), тому звісно я мала цей тайтл ігнорувати і гейтити (благо, хоч мовчки). До слова, так було з кожним мною нині обожнюваним серіалом, як “Надприродне” чи “Доктор Хаус”, але якщо ігрове кіно ти можеш випадково увімкнути та не впізнати, щоб сісти дивитися і у висновку закохатися, а потім прийняти свою неправоту, присоромлено підібгавши хвоста, то з анімованим серіалом так не вийде, я завжди приходила зі школи і завжди впізнавала цих персонажів;

  • але говорити про нього не переставали, навпаки, з кожним роком лише більше, так само збільшувала і кількість мемів довкола, отже мені вже дійсно ставало цікаво, тому я декілька разів, з різницею в пару років, заходила на Вікі, бачила кількість серій, бачила, що воли лише росли, мов твої проблеми, які ти замість вирішення, надаєш перевагу уникати, помічала позначку “онґоінґ”, яка і не думала зникати, і просто в паніці та з жахом на обличчі, який неможливо передати словами, закривала вкладку, перехрещувала ПК та втікала під ковдру;

  • а тут брудно лаятися можна?, але добре, його ім’я - це вже синонім відбірного мату. Анкорд. Коли я вкотре здалася під тиском цікавості, прийняла, що швидше мої правнуки підуть в школу, ніж я додивлюся це аніме, я таки увімкнула першу серію (як я думала, а то були Ураганні Хроніки) і вимкнула, побігши розповідати до туалету черепашкам-нінджя (так, не ніндзя, але ви ще до цього не готові), що “Наруто” огидне та відбите аніме для бидла з почуттям гумору “ахаха, многочлен”. Хто ж знав, що відбита там була тільки озвучка з її автором. І аж через купу років я дізналася наскільки анкорд не лише споганив “Наруто”, а просто змінив його сюжет та характер персонажів, чим буквально перетворив у пародію по типу “Дуже смішне кіно”, хоча і останнє на декілька рівнів буде вище (і так, якщо ви бачили це аніме лише в цій озвучці, то ви не бачили це аніме, крапка), але весь цей час я була впевнена в тому, що гейт “Наруто” заслужений і просто забула про нього;

  • 2021 рік, TikTok переповнили відео про “Наруто”, я в тому фандомі була вже, як вдома, персонажі вже стали рідними (щоправда, враження про деяких, наприклад Какаші, було геть не правильним, але хіба фд винний, якщо споживав анкорда, де, в першу чергу, Какаші і злили?), отже час прийшов. Подумала я, увімкнула першу серію вже дійсно першого сезону (і благо, в мережі нарешті існував переклад Куй-ТБ) і вимкнула. Так, через три хвилини, а може і менше. Я просто зрозуміла, що вже все, переросла, не моє, варто відпустити, як радили Дін з Ельзою, але через місяця чотири я зловила короновірус, зжерла за тиждень Магічну Битву з Рибкою-Бананкою, та подумала, що ще варто дати, останній, шанс “Наруто” і ось я тут… пишу фанфіки, займаюся транслітерацією та розбираюся з хронологією Всесвіту Кішімото. Але головне, коли я таки пірнула в цей світ, то найважче було розібратися саме з тим, як дивитися дане аніме, скільки тих фільмів, ов, які філери варті уваги одразу, які не варті взагалі, адже на кожному сайті були часто різні дані, а українською так взагалі зась, тому цьому місту [укрфд] треба свій супергерой [душнила].

І можливо б варто було почати з повного переліку фільмів по “Наруто”, але я люблю біль, і я його дійсно пізнала, за час “спілкування” із Кішімото та його логікою.


Cr: official art.

Отже, весь список Наруто OVAs, враховуючи спеціальні випуски тощо:

  1. Знайти червону чотирилисту конюшину! (Find the Four-Leaf Red Clover!) OVA 1, 2002.

  2. Місія: Захистити Селище, Сховане у Водоспаді! (Mission: Protect the Waterfall Village!) OVA 2, 2003.

  3. Великий щорічний спортивний фестиваль Селища, Схованого у Листі! (Hidden Leaf Village Grand Sports Festival!) OVA 3, 2004.

  4. Нарешті! Змагання джьоонінів проти ґенінів!! Finally a clash! Jōnin vs. Genin!! Indiscriminate Grand Melee Tournament Meeting!! OVA 4, 2005.

  5. Пригоди Наруто!... О, і всіх іншіх також! / Один на один: кожен ґенін сам за себе! (The Adventures of Naruto!...Oh, and Everyone Else Too! / One on One: Every Genin For Themselves!) OVA, 2006. Спешл для Північної Америки, який включає в себе нарізку з іспиту на чюуніна.

  6. Наруто: Старша школа Листя! (Shippū! Konoha Gakuen Den!) OVA 5, 2008. Шкільне AU.

  7. Наруто: Перехрестя доріг (Naruto: The Cross Roads) OVA 6, 2009. Таймлайн до іспиту на чюуніна, хоч чомусь у Саске вже є перев’язка.

  8. Наруто, Джин і три бажання, повір! (Naruto, the Genie, and the Three Wishes, Believe It!) OVA 7, 2010. Доповнення до Naruto Shippūden the Movie: The Lost Tower, але дуже різні таймлайни.

  9. Іспит на чюуніна в повному розпалі! Наруто проти Конахамару! (Chūnin Exam on Fire! Naruto vs. Konohamaru!) OVA, 2011. Доповнення до Naruto the Movie: Blood Prison. Таймлайн після нападу Пейна, до відбуття на острів.

  10. Наруто x UT (Naruto x UT) OVA, 2011. Бонус-диск до, кхм, футболок.

  11. Наруто: Ураганні Хроніки. UNSG OVA Сенджю Хашірама проти Учіхи Мадари (Naruto Shippūden: Ultimate Ninja Storm Generations OVA Hashirama Senju vs Madara Uchiha) OVA 10, 2012. Доповнення до гри.

  12. Наруто: Ураганні Хроніки. UNSG (Naruto Shippūden: Ultimate Ninja Storm Generations), 2012. Гра, яка включає 11 різних категорій аніме-сцен, які можна дивитися, як одну годинну OVA.

    • Tale of Naruto Uzumaki (2 cutscenes — 1, 2): Narrated by Hiruzen Sarutobi;

    • Tale of Sasuke Uchiha (2 cutscenes — 3, 4): Narrated by Hiruzen Sarutobi.

    • Tale of young Naruto Uzumaki (2 cutscenes — 5, 6): Narrated by Hiruzen Sarutobi;

    • Tale of Jiraiya (2 cutscenes — 7, 8): Narrated by Jiraiya;

    • Tale of Itachi Uchiha (2 cutscenes — 9, 10): Narrated by Tobi;

    • Tale of Zabuza Momochi and Haku (2 cutscenes — 11, 12): Narrated by Kakashi Hatake;

    • Tale of Minato Namikaze (2 cutscenes — 13, 14): Narrated by Minato Namikaze;

    • Tale of Kakashi Hatake (2 cutscenes — 15, 16): Narrated by Kakashi Hatake;

    • Tale of Gaara (2 cutscenes — 17, 18): Narrated by Gaara;

    • Tale of Madara Uchiha (2 cutscenes — 19, 20): Narrated by Tobi;

    • Tale of Killer B (5 cutscenes — 21, 22, 23, 24, 25): Recited by Killer B.

  13. Нінджя. Екшон-фільм (Ninja Escapades), 2014. Доповнення до гри у вигляді трьох OVA:

    • The Far Reaches of Hope;

    • The Two Uchiha;

    • The Creation of the Akatsuki.

  14. Битва за яєшню (Sunny Side Battle!) OVA, 2014. Доповнення до гри.

  15. День, коли Наруто став Хокаґе (The Day Naruto Became Hokage) OVA, 2016. Доповнення до Boruto: Naruto the Movie.

  16. Боруто (Boruto) OVA, 2016

  17. Шлях Наруто (Road of Naruto) OVA, 2022. Нарізка пам’ятних сцен до двадцятиріччя “Наруто”.

За альтернативні назви я взяла саме англійські, для зручності пошуку, адже українською є лише основні сезони та фільми, а я японською я маю сумніви, що буде багато охочих переглянути.

Також, я не вказувала після якої серії серіалу варто дивитися OVA, бо тут це не грає ніякої ролі. Всі перші йдуть до того, як Саске пішов з Листя, останні і так очевидні, а середні, або знову до іспиту, або ні на що не впливають (наприклад, є сном), або не сильно дружать з каноном.

Звичайно, є ймовірність того, що я щось упустила, але я здивуюся, якщо ви зможете розширити перелік, хоч і буду рада допомозі.
І так, нехай зі списком фільмів все добре, але я все одно планую його додати заради розширення інформації українською, а ось щодо філерів жалкую, що мало робила нотаток, адже там дійсно є, що сказати і, можливо, колись я таки приведу до порядку і їх.


Фандомно-письменницький прихисток, де ми читаємо книги, манґу, дивимося кіно, в т.ч. аніме, проходимо Мун Чай, пишемо фанфіки чи оріджинали та транслітеруємо з японської в Телеґрам.

Фанфіки українською на AO3, Wattpad та ФУМ.

TikTok.

Переклади пісень з аніме українською на Ютуб та Телеґрам.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ніч | SakkaKage
Ніч | SakkaKage@nichkasan

255Прочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 11 травня

Вам також сподобається

  • Огляд серіалу Феррі (Під прикриттям) / Ferry: De Serie

    Як тільки ви зрозумієте, що в серіалі йдеться про наркотики, це, швидше за все, спонукатиме вас порівняти його з "Пуститися берега", оскільки він вже встановив для нас інші стандарти і навіть дозволяє легко передбачити сцени.

    Теми цього довгочиту:

    Серіал
  • Огляд серіалу "Чоловічий стриптиз" / The Full Monty

    Це знову історія рімейку, яка начебто повинна підкреслювати кризу свіжих ідей, але в цей раз не все так однозначно. Виявляється, що можна робити гарні історії майже без прив'язки до минулої оригінальної роботи, а просто перенести на екран улюблених героїв.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд

Коментарі (3)

Хм, виявляється статті на друкарні не шукаються через ґуґл… Це трішки забрало сенс публікації, але хоч душу відвела і для себе розібралася.

Вам також сподобається

  • Огляд серіалу Феррі (Під прикриттям) / Ferry: De Serie

    Як тільки ви зрозумієте, що в серіалі йдеться про наркотики, це, швидше за все, спонукатиме вас порівняти його з "Пуститися берега", оскільки він вже встановив для нас інші стандарти і навіть дозволяє легко передбачити сцени.

    Теми цього довгочиту:

    Серіал
  • Огляд серіалу "Чоловічий стриптиз" / The Full Monty

    Це знову історія рімейку, яка начебто повинна підкреслювати кризу свіжих ідей, але в цей раз не все так однозначно. Виявляється, що можна робити гарні історії майже без прив'язки до минулої оригінальної роботи, а просто перенести на екран улюблених героїв.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд