Про Берестейку і пасажирський хаб

Хотів було написати про щось велике та абстрактне, але знов ударився об реальність. Тож напишу про неї.

А ще мені лінь кудись іти і фоткати, тому тут будуть скріни з гугл мапс і фото з вікіпедії.

Станція метро Берестейська, зупиночний пункт Рубежівський, де стає міська електричка, а також жменька автобусних, тролейбусних і трамвайних маршрутів. Все це могло б бути класним транспортним хабом. Місцем масивної транзитної пересадки з одного транспорту на інший. Одою Київській урбаністичній мрії. Але є одна проблема. Це все розмазане тонким шаром по колу, радіусом 600 метрів і з перепадом висот в кілька десятків метрів. І проблема не стільки в місці, скільки у його плануванні. Тому що перепади висот можна використати для будівництва кількорівневих зхрещень транспортних ліній із пологими переходами між ними, але для цього потрібно якось все згуртувати в один симпатичний шматочок тортику і прикрасити вишенькою зверху. Тож, почнемо.

З.п. Рубежівський. Його б посунути до мосту поближче. Серйозно, він же стоїть зараз посередині абсолютного нічого, куди сходяться всі стежки з округи, але ні звідки не зручно до нього йти. Всі оті дороги через чигирі та по напівобваленим бетонно-ґрунтових дорогах.

Якщо ж його “змістити” південніше на 200 метрів, вийде зробити наступне:

  • Вело-пішохідний міст із спуском на платформи від парку Нивки до м.Берестейська. Це дасть людям можливість потрапити на платформи із сторони проспекту без необхідності ламати ноги на необлаштованому і неінклюзивному спуску через парк.

  • В північній частині зв’язати платформи пологим підйомом із твердим покриттям до вул Георгія Дудника. Люди і так користуються ним, то чом би не зробити це зручнішим.

Сполучення Рубежівський - Берестейська

“Пробурити” тунель від платформи метро Берестейська до мосту. Це дасть пряму пересадку з метро на кільцеву електричку без необхідності намотувати гак через один єдиний вихід з метро. Також це дозволить пасажирам зі сторін вищезгаданої вул. Дудника швидше добиратись до метро. Економія складатиме близько 10-15 хв. Немало, скажу я вам.

Можливе планування. Червоним позначені платформи електрички, синім - пішохідні містки, зеленим - підземний прохід до метро

Автобусна і тролейбусна зупинки задалеко від цього імпровізованого хабу. Хоча можна перенести зупинку громадського транспорту (а краще зробити ще одну) що їде в сторону Нивок ближче до входу до станції метро. В ідеалі - перед початком мосту через залізницю. Це дасть змогу пасажирам виходити із автобусів/маршруток/тролейбусів і відразу ж пересідати на метро чи міську електричку, не здійснюючи кількасотметрову подорож. За казкового розвитку сценарію - зробити аналогічно на протилежному боці проспекту. Зупинка на з’їзді з мосту (де хтось втулив АЗС) і далі прокласти підземний перехід до платформ міської електрички чи метро і навпаки. Це також дасть економію часу та швидкість пересадки. Хоча я б тут поставив світлофор для переходу через проспект. Проспект і так стоїть. Подумаєш, постоїть на 2 хв довше.

Із поганого

Метро проходить надто низько і близько до залізничних колій. Можливо, вийде зробити зручний других вхід на станцію з рівня залізничної платформи. Але це вже треба дивитись по точному розташуванню станції. В мене, на жаль, ця інформація відсутня.

Залізничний портал і відразу метрополітен. А ще зверху є невелика площадка, по якій можна пустити пішоходного моста
Отак воно може виглядати. А ще, мені, мабуть, треба освоїти якийсь графічний редактор.

З трамвайною зупинкою це діло короткою дорогою не з’єднати. Хіба що кинути пішохідну естакаду з пологим підйомом над проспектом десь від скейтпарку до початку трамвайного мосту. Або психонути і завести трамвай третім (чи четвертим?) рівнем. Тоді без ліфтів вже не обійтись.

Ах, але як же чудово буде споглядати це божественне зхрещення відразу 3-х видів рейкового транспорту! От би ще на Київ-Пасажирському трамвай до центрального входу провели!!!

Кхм, вибачте, замріявся.

Власне, Берестейка - цікаве місце для будівництва такого хабу. Це як додасть легкості в користуванню наявним пасажирам, так і зможе привабити нових. Хтось перевідкриє для себе міську електричку, а комусь ця економія 5-10 хвилин часу дасть поштовх на пересідання з власного автомобіля на громадський транспорт. Та й жителям прилеглих районів буде трохи простіше добиратись до транспорту. Одні переваги і майже без недоліків. Цікаво, чи погодиться УЗ на перенесення зупинки а Київський метрополітен на облаштування ще одного виходу зі станції?

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Руслан
Руслан@r_adm

Автопішохід

244Прочитань
2Автори
3Читачі
На Друкарні з 11 серпня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається