Про вишиту жилетку і віру в себе

Готова жилетка
Вишита жилетка

Опанувавши декілька технік традиційної української вишивки я страшенно захотіла вишити для себе якийсь одяг. До вишитої сорочки я ментально не була готова, дуже багато роботи і страшно напартачити. Тому пішла на секонд у пошуках готової речі, яку не шкода буде зіпсувати своїми пробами пера. Так мені потрапила на очі жилетка, образ відразу склався в голові і, заплативши за неї 20 грн, я побігла додому мудрувати🏃‍♀️

Першим ділом на Pinterest знайшла візерунок:

Фото рушника зі Східного Поділля

Довго малювала-перемальовувала схему для вишивання і підбирала матеріали. Жилетка у мене чорна, тому схему зробила червоно-синю, щоб вишивка не зливалась з фоном.

Схема для вишивки

Так як техніки вишивання я обрала рахункові (качалочки і двобічна штапівка), а матеріал жилетки – безнадійно синтетичний без видимих переплетінь ниток, довелось використати канву для висмикування. На наступному фото бачимо перший етап – я порахувала нитки канви, щоб розуміти якого розміру вийде візерунок, позначила верх і низ візерунку маркером і якомога симетричніше приметала канву до самої жилетки.

Підготовка до вишивки

Далі почався сам процес вишивання і це був складний етап. Тканина цупка, голка і нитка товсті, заробила мозолі та, якщо чесно, навіть не розуміла чи з того щось вийде. Але, першу половинку таки вишила, повисмикувала канву і страшенно стішилась. Виглядало все так, як я собі в голові намалювала. Тож друга половина вишивалась набагато швидше, на страшенному ентузіазмі.

Щаслива майстриня

На попередньому фото жилетка вже повністю готова. Результатом я задоволена на 200%))) Регулярно отримую компліменти, коли її одягаю💛

Трішки віри у себе та велике бажання творять дива💫 Якщо я вас надихнула на створення власного виробу – буду щаслива відповісти на всі запитання)

Матеріали:

  • канва для висмикування Zweigart №18

  • нитки YarnArt VIOLET 4915 (сині), 5020 (червоні)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Анастасія Ситар
Анастасія Ситар@anastasiia.sytar

21Прочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 8 травня

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається