Професійний розвиток – необхідна умова сьогодення

Ми в Комісії з питань юридичної освіти та обізнаності проводимо 02-03 червня 2023 року Школу професійного розвитку викладачів трудового права, у якій візьмуть участь 100 науково-педагогічних працівників з усієї України.

У теперішній час викладачам вкрай важливо постійно вдосконалювати свої професійні знання, навички та вміння, розвивати культуру навчання впродовж усього життя, адже вони, як відомо, відіграють ключову роль у формуванні молодого покоління.

Освітнє середовище, особливо в умовах війни, зазнало неабиякої трансформації, що змусило як студентів, так і викладачів підлаштовуватися під реалії сьогодення.

Видатні діячі протягом усієї історії підкреслювали важливість професійного розвитку. Зокрема, Альберт Ейнштейн зазначав: «Інтелектуальне зростання повинно починатися з народження і припинятися лише зі смертю». Ця думка перегукується з необхідністю безперервного розвитку в усіх аспектах життя, включаючи освіту.

Нельсон Мандела також зауважував: «Освіта – це найпотужніша зброя, яку можна використати, щоб змінити світ», чим підкреслював рушійну силу освіти та роль викладача.

Незважаючи на досить складні умови навчання та викладання, наразі в Україні існує безліч можливостей для того, щоб удосконалювати свої професійні навички та знання, бути в курсі останніх досліджень і найкращих практик.

Різноманітні воркшопи, конференції, семінари, онлайн-ресурси, вебінари та віртуальні навчальні спільноти ще більше розширюють доступ до можливостей професійного розвитку, дозволяючи викладачам самостійно навчатися та обмінюватися досвідом з професіоналами своєї справи.

Вивчаючи інструменти і платформи, сучасні мультимедійні ресурси та інструменти онлайн співпраці, викладачі можуть активніше залучати студентів до інтерактивного та персоналізованого навчання. Сучасний підхід до викладання, використання освітніх технологій не лише підвищить залученість учнів, а й підготує їх до цифрових умов сучасного світу.

Професійний розвиток є першим кроком для розвитку усієї системи сучасної освіти та повинен бути невід’ємною частиною життя кожного викладача.

По-перше, він надає можливість досліджувати і застосовувати інноваційні стратегії викладання, що сприятиме збільшенню рівня зацікавленості предметом у студентів. По-друге – надасть можливість створити динамічне навчальне середовище, яке призводить до розвитку критичного мислення, комунікаційних навичок та підвищує рівень креативності серед молодого покоління.

Вдосконалення своїх педагогічних підходів, вивчення нових викладацьких тенденцій, розширення власної бази знань та безперервне навчання безумовно матимуть позитивний вплив на розвиток усієї системи освіти.

Варто зауважити, що викладачі, зацікавлені у професійному зростанні, з легкістю надихають своїх студентів, стають для них взірцем та підвищують власний авторитет викладача, що, у свою чергу, позитивно впливає на загальні результати навчання. Окрім того, професійний розвиток сприяє ще й особистісному зростанню, досягненню поставлених перед собою цілей, що гарантовано призводить до підвищення рівня задоволеності роботою серед викладачів університетів.

Заклади вищої освіти повинні активно сприяти професійному розвитку свого викладацького складу, надаючи їм можливість вдосконалювати свої навички, сприяти підвищенню рівня обізнаності в останніх освітніх тенденціях та забезпечувати постійний особистісний і професійний розвиток співробітників.

Визнаючи виклики, використовуючи можливості та пожинаючи плоди власного професійного вдосконалення, ми сприяємо підвищенню рівня вищої освіти.

Прагнення викладачів до професійного росту та трансформації неодмінно призведе до покращення рівня їх власного життя, змінюючи при цьому життя незліченної кількості студентів, що у підсумку відкриє шлях до підвищення якості української освіти.

Саме тому, ми в Комісії з питань юридичної освіти та обізнаності приділяємо значну увагу професійному розвитку викладачів та проводимо 02-03 червня 2023 року Школу професійного розвитку викладачів трудового права, у якій візьмуть участь 100 науково-педагогічних працівників з усієї України. На цьому зупинятися не будемо та будемо масштабувати такі проекти.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Юлія Гришина
Юлія Гришина@juliagryshyna

235Прочитань
0Автори
10Читачі
На Друкарні з 17 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається