“Прострелити коліна”, “зачистка ухилянтів” та “воювати без зарплат”. Чому люди ухиляються

Поговоримо про стимули йти до війська чи ні та як останні заяви деяких людей їх знищують.

Сьогодні я побачив три відео, які дуже сильно шкодять стимулам. На одному з них експерт - Віталій Портніков - казав, що через проблеми з західною фінансовою допомогою зарплати військовим можуть перестати платити (у що я не вірю). На інших двох були командир та екс-командир.

Перший заявив, що при відмові проханню ТЦК вийти з машини, треба “прострілювати коліна”, інший, — що почне “зачистку ухилянтів”.

Багато років тому я вивчав в університеті принципи комунікації, і, відверто кажучи, подібні заяви — це те, що забороняють робити навчальні посібники.

Для розуміння, що зараз коїться у голові звичайного військовозобов’язаного запасу. Він має роботу, дім, сім’ю і що найцінніше — здоров’я та життя. Під час дії воєнного стану на нього накладені жорсткі санкції, які обмежують його свободу. Враховуючи те, що він, після двох років повномасштабного вторгнення Росії, досі залишається цивільним, значить добровільно йти воювати він не бажає. А обрав сидіти вдова і “переховуватися” від “людоловів”.

Одна з головних проблем фронту — нестача людей. І тому перед військовим керівництвом стоїть задача збільшення числа військових, які у майбутньому замінять тих, хто вже задовго перебуває в окопах. Крім того, планується поповнити нестачу людської сили у військових підрозділах.

Зрозуміло, що добровольців, які мали ідеалістичні стимули захисту своєї країни, не вистачає, тому й ми бачимо наміри про електронні повістки та блокування рахунків. Але Міноборони з Генштабом вже доволі багато часу займаються і покращенням стимулів йти до війська добровільно. До цього можна віднести “вакансії” у деяких військових підрозділах на сайтах пошуку роботи.

В найкращому випадку, результатом роботи МО та Генштабу повинно бути збільшення стимулів йти до лав ЗСУ добровільно, а при примусовій мобілізації — зменшити негативний вплив, щоб мати вмотивованого воїна.

Тому, коли стоїть питання “йти чи не йти” військовозобов’язаний запасу міркує, що він може отримати, якщо піде на ризик втратити кілька років з сім’єю, роботу, кінцівки та, врешті-решт, життя. Для когось (як для добровольців перших часів великої війни) — це були захист своєї країни від російського мороку. Для когось — це не стимул, а стимулом є велике грошове забезпечення. Для когось переважають “цивільні” стимули й він “ухиляється”.

Так от заяви про “прострелити коліна” чи “зачистку ухилянтів” будь-які стимули знищують вщент. Знищують з двох причин. Перша, — це те, що мотивація страхом не діє ніколи. Друга, — це те, що у голові військовозобов’язаного виникає антипод, який підказує, що він, скоріш за все, попаде під керівництво командирів, які виказують подібні речі, що теж мотивації не додає, а навпаки мотивує ухилятися.

Крім того, найближчим часом керівництву нашої країни доведеться вирішувати ризики зменшення або затримки зарплат військовим. Тут методів багато, щонайменше, скоротити кількасот тисяч бюджетників і гроші з них перевести до ЗСУ.

Якщо стоїть питання залучення чоловіків до армії, то треба обирати якісь інші методи комунікації. Більш конструктивні.

KRZHN

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
KRZHNY
KRZHNY@KRZHNY

Anti-Communist action

498Прочитань
2Автори
7Читачі
На Друкарні з 3 вересня

Більше від автора

  • Український ВПК недофінансований. Що робити?

    Міністр стратегічних галузей промисловості Камишін заявив, що бюджет на закупівлю озброєння України цьогоріч складає 6 мільярдів доларів (мова йде про закупівлю у вітчизняних виробників). Він додав, що ця сума втричі менша, ніж виробничі можливості України. Як це виправити?

    Теми цього довгочиту:

    Війна В Україні
  • Що сталося з ІЛ-76. Найбільш можливий варіант

    При оцінці будь-яких подій слід пам'ятати те, що абсолютно все, що стверджує російська сторона, завжди є брехнею. Винятків не буває. Ситуація з ІЛ-76 не виняток.

    Теми цього довгочиту:

    Війна
  • Електронні повістки вже тут. Що робити?

    Електронні повістки лякають нас своєю можливою появою вже доволі тривалий час і здається, що ми отримали остаточну відповідь чи будуть вони. Так, електронні повістки будуть.

    Теми цього довгочиту:

    Війна В Україні

Вам також сподобається

Коментарі (8)

В котре вже бачу, як вирвали з контексту слова Дикого.

”Зачистку ухилянтів.”

Там казалося не про всіх ухилянтів.

Ті що сидять дома, переховуються, у нього (Як і у багатьох військових), поваги не визивають, але зачищати, то не до них.

А до тих, що групуються з “Лідерами”, які вже не хочуть просто переховуватись.

Як сказав той же Дикий (Типу цитата), такі люди зібравшись до 80 вже можуть й “Вкусити”.

Й якщо держава про це не потурбується, на рівні спец служб і законів.

То прийдеться військовим, “добровільно” цим зайнятись.

Що він ПРИЗНАЄ, є НЕ правовим рішенням.

Про це, кожен може дізнатися у посиланні на відео, по тайм-коду.

Бажано, звісно, все подивитися. Й зробити власні висновки.

Ні, не фанатик, але не люблю виривання з контексту.

https://youtu.be/xqrmYMcZgjg?si=cHdsECqu_CE7Bd8Z&t=3193

Вам також сподобається