Релігія на махновщині

Махновщина була переважно атеїстичним рухом. Анатолій Зайцев, один з провідників Махновщини, заявив, що "боротьба з релігією - це одна з великих мет цілей нашої революції". Проте, у махновців була певна толерантність до релігії, яка була пов'язана з їхніми ідеями волі та індивідуальної свободи.

У Махновщині не було офіційної релігії, і релігійні обряди не були практиковані в рамках їхніх організацій. Проте, окремі махновці можуть бути були віруючими та практикували свою релігію в особистих справах.

Також важливо відзначити, що Махновщина була широко підтримана українським селянством, яке переважно було православним. У боротьбі за визволення від австро-угорської та більшовицької влади, Махновщина співпрацювала з різними групами, включаючи релігійні організації, такі як українські православні та греко-католицькі церкви.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Нікіта Федорченко
Нікіта Федорченко@Lyashko

4.2KПрочитань
4Автори
5Читачі
На Друкарні з 3 травня

Більше від автора

  • Історія Австралії

    Історія Австралії налічує понад 60 тисяч років. Перші люди потрапили на континент з Південно-Східної Азії через Індонезійський архіпелаг. Вони розселилися на більшій частині материка і проникли на острів Тасманія.

    Теми цього довгочиту:

    Історія
  • Історія Запоріжжя

    Запоріжжя: Від Козацьких Січей до Сучасності

    Теми цього довгочиту:

    Історія

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається