Республіканці в Сенаті заблокують угоду про кордон, залишивши Україну в підвішеному стані

Автор: Александр Болтон для The Hill

Республіканці в Сенаті під сильним тиском колишнього президента Трампа заблокують процедурну пропозицію розпочати дебати щодо двопартійної угоди про безпеку кордонів цього тижня, залишивши фінансування війни в Україні в невизначеному стані на найближче майбутнє.

Якщо цього тижня не вдасться просунути угоду про безпеку кордонів, це означатиме, що законопроєкт навряд чи пройде через Сенат без суттєвих змін. А будь-які перегляди реформ у сфері притулку та безпеки кордонів, узгоджені з Білим домом і демократами в Сенаті, можуть перекреслити всю угоду.

Партійний організатор республіканців у Сенаті Джон Тьюн (штат Південна Дакота), чиї співробітники ознайомили сенаторів-республіканців та їхні офіси з деталями масштабного пакету законів про безпеку кордонів, заявив у вівторок, що пропозиція припинити дебати і перейти до розгляду законопроєкту не отримає значної, якщо взагалі отримає, підтримки республіканців.

Відповідаючи у вівторок вранці на запитання, чи проголосують республіканці в Сенаті за прийняття законопроєкту, Тьюн сказав, що це «малоймовірно», оскільки члени його конференції хочуть мати більше часу для вивчення складного пакету.

«Я думаю, що це малоймовірно, тому що я просто думаю, що наші члени все ще - вони хочуть більше часу, щоб оцінити його», - сказав він, коли його запитали про перспективу голосування сенаторів-республіканців за продовження роботи над законопроектом.

Він сказав, що рішення лідера сенатської більшості Чака Шумера (демократ, штат Нью-Йорк) призначити голосування на середу, щоб дозволити продовжити роботу над законопроєктом, є «поспішним».

Раніше Тьюн переконував колег-республіканців по Сенату, що вони мають рідкісний шанс ухвалити значущі реформи у сфері безпеки кордонів у розділеному Конгресі, попереджаючи, що у демократів не буде стимулу вести переговори, якщо республіканці отримають контроль над Білим домом і Сенатом на цьогорічних виборах. Але у вівторок вранці він заявив, що проголосує разом зі своїми колегами, щоб заблокувати просування двопартійної угоди щодо кордону.

«Я маю намір, принаймні щодо пропозиції про продовження, проголосувати так, як, на мою думку,вчинить більшість нашої конференції, а це - «ні», - сказав він.

Навіть сенатор Джеймс Ленкфорд (штат Оклахома), провідний переговірник від республіканців, який працював над пакетом законів про безпеку кордонів протягом останніх чотирьох місяців, заявив у понеділок ввечері, що не знає, чи буде він голосувати за перехід до розгляду законопроєкту в середу.

У понеділок Шумер подав клопотання про те, щоб у середині тижня відбулося голосування щодо припинення затяжних дебатів з приводу пропозиції про перехід до розгляду законопроєкту.

Але у вівторок лідер демократів визнав, що законопроєкт не буде просунутий цього тижня, назвавши перспективи у Сенаті «похмурими».

«Після місяців добросовісних переговорів, після місяців надання республіканцям багато з того, що вони просили, [лідер сенатської меншості Мітч] Макконнелл і республіканська конференція готові вбити додатковий пакет з питань національної безпеки, навіть з положеннями про кордон, яких вони так палко вимагали», - заявив Шумер у Сенаті.

Шумер заявив, що готовий відкласти перше процедурне голосування по пакету до четверга, але висловив сумнів, що це матиме якесь значення для отримання достатньої кількості голосів для початку дебатів і внесення поправок до нього.

«Ми навіть запропонуємо відкласти це голосування до четверга, щоб дати сенаторам ще більше часу для прийняття рішення. Але я підозрюю, що вони не приймуть навіть цю пропозицію, тому що їм насправді не потрібен додатковий час. Вони просто використовують його як привід», - сказав він.

Деякі республіканці, які планують голосувати проти просування законопроєкту, кажуть, що це не означає, що вони обов'язково виступають проти його суті.

Сенатор Ліндсі Грем (республіканець, штат Південна Кароліна), провідний республіканець з питань імміграції та національної безпеки, заявив у понеділок, що він «з нетерпінням чекає на процес внесення поправок, щоб спробувати поліпшити законопроект».

Сенатор Майк Раундс (від штату Південна Дакота), важливий республіканський голос, запропонував відкласти голосування щодо безпеки кордонів та пакету зовнішньої допомоги на наступний тиждень, щоб сенатори мали більше часу на дебати та голосування щодо поправок.

Він сказав, що проголосує «проти» переходу до розгляду законопроєкту в середу.

«Я думаю, що процес внесення поправок дуже важливий. Особисто мені подобається те, що стосується оборони. І я думаю, що низка пунктів для кордону, безумовно, покращить ситуацію на кордоні. Питання в тому, чи зможемо ми отримати достатньо поступок, щоб фактично закрити кордон. Ми дуже хочемо це зробити», - сказав він. «Ви не зробите це за три дні ... Особисто я б зараз проголосував «проти», але це не означає, що я не продовжу працювати над самим законопроектом».

Починаючи з суботи, Сенат йде на двотижневі канікули, а це означає, що якщо республіканці заблокують пакет законів про безпеку кордонів і фінансування України на цьому тижні, вони не матимуть шансу повернутися до законопроєкту до 26 лютого.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Mortis Æterna
Mortis Æterna@mortisaeterna

248.7KПрочитань
23Автори
590Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається