Сьогодні розповім вам про Реюньйон

21го листопада 2019го року я лазив по гугл картах, бо було нудно. Дивився на острови в океані і наткнувся на Реюньйон. Хвилин 20-30 я розглядав цей острів, і там реально гарно.
Давайте для початку поділюся тим, що я собі зберіг для поста, але так і за довгий час не дійшов до нього.

  1. LANOS — тут я помітив ланос, і відразу питання.. а що він там робить? Кому спало на думку переправити туди цю консервну банку?

  2. Дивні ДоДо — зліва намальовані ДоДо на якихось будинках, і вони по всьому острів, а за будинками видно океан. Подивися направо, так багато зелені, красивий будиночок, ех я аж заздрю тим мешканцям.

  3. Краса — просто подивися як тут красиво. Шикарні будиночки, дороги, праворуч видно пагорби. Хоч куди подивишся всюди око радіє.

Коротка історія

Швидше за все, першим, хто випадково відкрив острів Реюньон, були арабські торговці. У давні часи арабські мореплавці називали цей затишний острів Діна Морґабін (Західний острів). Коли на початку XVI століття португальські моряки (перші європейці, які відвідали острів) відкрили цей не заселений людьми острів в 1513, та назвали його Санта Аполлонія. У 1642 році француз Жак Проні заслав на Санта Аполлонію 12 заколотників з Мадагаскару і оголосив її володінням Франції за рішенням Людовика XIII.

У 1649 році його перейменували в острів Бурбон, в честь французької королівської династії. Під час Французької революції 1793 його перейменували в острів Реюньон, ознаменувавши цим об'єднання паризької національної гвардії з революціонерами Марселя. 1801 острів перейменували в честь Наполеона Бонапарта - Île Bonaparte. Англійці, які окупували острів 1810 року, взяли стару назву - Бурбон. Повернуто Франції за рішенням Віденського конгресу, острів залишився з цим ім'ям до остаточного повалення Бурбонів 1848 року, та він знову почав називатися Реюньон.

На початку 60-х років XVII століття Франція тут заснувала колонію. На острові почали насаджувати кавові і цукрові плантації, де працювали раби, привезені кораблями зі Східної Африки. Після того як в 1848 році скасували рабство, уряд Франції відправляв сюди найманих працівників, в основному з Індії і Південно-Східної Азії. «Різнокольорове» населення сучасного острова відбувається в значній мірі від цих людей. З XIX століття виробництво кави повільно занепало, і звідси стали експортували цукрову тростину. Острів став заморським департаментом Франції в 1946 році, заморської областю в 1972.

Честно, особисто мені було цікаво, сподіваюся і вам також.
Раджу і вам іноді шукати цікаві міста, бодай через google мапу.

Добра, честі та миру 🇺🇦

   Україна обов’язково переможе 😉

✖️Завод✖️Контенту✖️

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Завод Контенту
Завод Контенту@ZavodKontentu

327Прочитань
0Автори
2Читачі
На Друкарні з 27 грудня

Більше від автора

  • Руйнація (Demolition)

    "Руйнація" — яка ж вдала назва, адже це слово про буквальне та метафоричне. Руйнація навколишнього та внутрішнього.

    Теми цього довгочиту:

    Руйнація
  • Krampusnacht, або різдвяний Dungeon-Synth

    Відкрийте для себе Krampusnacht, Dungeon-Synth, що переосмислює традиційні мелодії. Від моторошного дебюту до останньої версії Krampusferatu, відчуйте злиття давніх мелодій та сучасних бітів. Приєднуйтесь до темної сторони Святвечора.

    Теми цього довгочиту:

    Dungeon Synth
  • 🎧 Lo-Fi і цікаві трансляції

    Lo-Fi — це, без сумніву, відмінний спосіб створити приємну атмосферу. Вона, як чарівна підкладка, може перетворити будь-яке середовище, додаючи йому неповторний шар звуку та сприяючи зняттю стресу.

    Теми цього довгочиту:

    Lo-fi

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається