РОЗСЕЛЕННЯ ЛЮДЕЙ ПО СВІТУ

Ян Січень 12, 2023 (Публікація в тг каналі). Липень 03, 2023

Єдиний розумний вид що проживає на планеті Земля (лол, ні)) вважає, що він єдиний х̶т̶о̶ ̶з̶м̶і̶г̶ ̶о̶б̶є̶д̶є̶н̶і̶т̶ь̶ ̶л̶ю̶д̶е̶й̶ розумний вид що проживає на планеті Земля. Так є, було і типу.. завжди буде(?) Але якби не так. Так, по-перше, ніхуя не було, точніше було, але не так); по-друге, так і не є, бо давайте чесно, треба розібратися ще з тим, що таке "рОзУмНиЙ вИд" (він був не один); а по-третє, хто знає як воно буде, навіть карти таро вам не скажуть нічого точного з приводу майбутнього, а всі інтерпретації розкладів ви робите самі. Навіть Буданов ва... ой, ладно, коротше. Давайте до суті!

340 000 років тому нібито люди почали заселяти планету, так? (звідки я знаю, думаєте ви ахах), ноуп. У XXI сторіччі вчені досвідченим шляхом докумекали що ≈ 80 000 р.т., і точно 50 000 р.т. на планеті вже жили мінімум 6 розумних видів, один з яких, звісно, ми, люди сучасного типу, homo sapiens. А, до речі, найдавніші люди в українських землях з'явилися вже 40 000 років тому. Деревляни, так би мовити xD. Насправді це були Пітекантропи (так звана, людина ходяча, - синантроп, атлантроп, олдувайська людина, гейдельберзька людина, людина-мавпа - це вам прикольні інші назви пітека, аби ви могли орать, кєкать, вєрєщать, тягнути рофла, тащітся, угарати, гнати біса та обзивати людину яка нещадно тупа і дегроїдна, не дякуйте), (від грец. píthikos — мавпа і ánthropos людина, "яванська людина").

Що ж, соколіки, далі я буду використовувати карту зі шкалою часу.
На той момент наші предки - homo sapiens жили в Африці. Там і з'явилися перші люди. Вік перших хоуміс 300 000 років.

Африка - континент появи перших людей - Homo sapiens(приблизне розташування 50 000 р.т.)
Африка - континент появи перших людей - Homo sapiens (приблизне розташування 50 000 р.т.)

Неандертальці (Homo neanderthalensis) з'явилися десь в Євразії.
Вік 230 000 років. Паралельно з ними в Азії проживали Денисівці (Homo denisovensis). Вік появи 200 000 років тому. Були ще деякі інші види, наприклад Homo erectus и Homo naledi, але нас цікавлять ці три стародавні делбіки. Чому?

Місце появи Неандертальців та Денисівців

Тому що ці три види показали схожий рівень розвитку. Постає питання: Чому так нахуй? Ми існуємо по сьогодення, а Неандертальці й Денисовці прямих потомків не мають. Так, Неандертальці залишили 2-3% генів в європеоїдах і монголоїдах, а Денисовці 3-5% генів в більшості азіатів. Більше того, базові хомуси, так би мовити, з заводськими налаштуваннями без неандертальської і денисовської домішок все ще існують в Африці. А базових неандеров і деніков ніде вже немає. Очевидно, люди їх п̶е̶р̶е̶є̶б̶о̶ш̶и̶л̶и̶ витіснили. Менш очевидно чому і як це трапилось.

Після знахідки першого черепа неандера деякі вчені заявили що він належить якомусь дегану з якоюсь дивною формою голови. ЭрНсТ ГеКкЕлЬ запропонував назвати новий вид homo stupidos, що означає людина-дебілоїдна)0, однак, ближче до кінця XIX сторіччя безліч знахідок різко скоригували цей погляд і дурбеликом виявився вже сам Геккель. Лол. Вчені виявили що більш ніж 100 000 років тому "людина деган" вже їла варену кашку з ячменю дикорослого. А ті з них, що страждали від зубного болю вгамовували біль саліциловою кислотою. Тоді її отримували з кори деревини, сьогодні вона входить в склад Аспірину. Та ще жувалькали пеніцилінову плісняву що стримує розмноження бактерій. Виходить, вони застосовували антибіотики, хай і природного походження, ще за 10 000 років до того, я̶к̶ ̶ц̶е̶ ̶с̶т̶а̶л̶о̶ ̶м̶е̶й̶н̶с̶т̶р̶і̶м̶о̶м̶ як перший такий випадок був зафіксований серед нас. Люди винайшли пеніцилін лише в 1955 році.

Череп Неандертальця (нібито ступідос)
Череп Неандертальця (нібито ступідос)

Також вони робили шкіряні вироби. Це звісно були не сумки Hermes чи Louis Vuitton, але ну, все починається з малого. Принаймні в них не було цього дикого пафосного престижу, а вони робили суто практичні штуки. Раніше за "людей" вони робили наскельні малюнки та видобували легкі природні фарбники. Схожа картина відбувалася і з Денисівцями. Наприклад в їх печері були знайдені перші вироби які були зроблені з поміччю свердління. Все було ніштячково. Але чому вони тоді зникли?

Найближчий родич хоуміс це шимпанзе. Вони воюють між собою з давніх-давен. І тут доречним буде:

Цікавий факт: У 1974 році дві групи шимпанзе в національному парку у Танзанії систематично влаштовували раптові напади один на одного.
Схема протиборств мавп - 1
Схема протиборств мавп - 1
Конфлікт завершився лиш тоді, коли друга група втратила всіх самців і половину самок, а друга половина самок була полонена і силою приведена в першу групу.
Схема протиборств мавп - 2
Схема протиборств мавп - 2
Перша група зайняла територію другою, поки третя група не прийшла і не в̶и̶п̶і̶з̶д̶у̶в̶а̶л̶а̶ вигнала звідки першу🤡
Схема протиборств мавп - 3
Схема протиборств мавп - 3

Так само як і шимпанзе воюють з представниками свого виду, homo sapiens воювали з представниками інших видів.

Справа в тому, що наш вид просто не міг конкурувати з сильнішими та розумнішими на той час неадерами. Ми декілька разів робили спроби з'їбатися з Африки, але кожного разу отримували прочуханки. Окрім того, у той час, як хижі тварини та різноманітні види ссавців охоче подорожували від Північної Америки до Африки та від Африки до Східної Азії (і ще задовго до "людей"), наші предки, особливо homo були лютєйшими домосєдами (тепер ти знаєш чому тебе харить виходити і взагалі ти не дуже соціальний/на, насправді з тобою все окей), та не полишали Африку до останнього моменту, доки не залишилося умовного комфортного простору та доки не заїбали остаточно неандери, що полюбляли кошмарити протолюдей та деніків. До тих власне пір, доки "люди" не винайшли найпродвинутішу технологію дистанційного вбивства на планеті (те, про що я згадував в попередній статі), лук.

На перший погляд, можна подумати що лук був створений для полювання, але, пфф), ні. Знахідка в Кенії, у печері Натарук свідчить про те, що лук був створений для вбивства людини. В цій печері були знайдені сліди PvP яке сталося 10к років тому. Мікролітичні наконечники стріл залишили чіткі хедшоти на черепах, поряд з якими знайшли й самі наконечники. Це найдавніші свідоцтва враження живого створіння луком. І, ну, еее.. символічно що цим живим створінням виявилась людина)

Знахідка масового вбивства військовополонених у Кенії, печера Натарук (10 000 р.т.)
Знахідка масового вбивства військовополонених у Кенії, печера Натарук (10 000 р.т.)

85 000 р.т. винайшовши нову зброю люди дохуя в себе повірили й почалася міграція. Одна частина людей йдучи вздовж Ніла потрапляє в Аравію. Усе сучасне поза африканське суспільство пішло саме від цієї групи людей.
Швидкість їх поширення була внатурі йобнута, дорвалися до нового світу, так би мовити. Дійшовши до Шрі-Ланки ці несамовиті протодурбелики продовжили подорож вздовж узбережжя Індійського океану до Східної Індонезії, котра у той відверто скажений час становила єдиний континентальний масив з Азією. Далі вони, все ще чимчикуючи вздовж узбережжя, перемістилися через Борнео, до Південного Китаю.

Карта переміщень 1
Карта переміщень 1

Приблизно 75к р.т. відбулося супермегахуєнське виверження вулкана Тоба, в Індонезії, який викликав 6-тирічну зиму. Іііі.. ГЛОБАЛЬНИЙ ЛЬОДОВИКОВИЙ ПЕРІОД НА ТИСЯЧУ РОКІВ!!!... Вулканічний попіл повністю закрив тоді сучасні Індію та Пакистан. Люди трошки зрозуміли як воно було динозаврам!

Карта переміщень 2
Карта переміщень 2

Це, звісно, призвело до демографічної кризи. Через деякий час, звісно, "Індія" була заселена знову. Ми ж знаємо цих людей.. А 65к р.т. вихідці з Африки вже дісталися Австралії по дорозі заселивши Андаманські острови. З собою вони несли мікроліти та, звичайно ж, лук, винищуючи к хуям собачим інші види розумних істот. Як я і сказав, ми ж знаємо цих людей. Та й зараз такі теж є, залишились ще, ви знаєте де, не мені вам розповідати. На Північ вони не лізли, там було надто холодно.

Карта переміщень 3
Карта переміщень 3

50 000 р.т. клімат став м'якішим. Це дозволило групі переселенців просунутися на Північ через родючий півмісяць у сторону сучасної Туреччини.

45к р.т. хоуміси вриваються вже у Європу, батьківщину неадера (яких вони до цього захуярили луками, я нагадаю..(які - неандери тобто - до цього хуярили та ЖРАЛИ ЖИВЦЕМ (так, були й такі знахідки у братських могилах) хоумісів і мали ніхуйові притензії на території хоуміс та деників), я нагадаю 2). В азіатській частині інша група переселенців зі східноазіатського узбережжя рушила на Захід через центральноазіатські степи до Північної Азії. Так, розумію шо складно, компаса Капітана Джека Горобця у вас немає я̶к̶щ̶о̶ ̶у̶ ̶в̶а̶с̶ ̶й̶о̶г̶о̶ ̶з̶в̶і̶с̶н̶о̶ ̶р̶е̶а̶л̶ь̶н̶о̶ ̶н̶е̶ ̶є̶, тому просто дивіться на гарні пунктирні стрілочки на карті (для кого я старався? (звісно, більшою мірою для себе, тому що все що ви робите, ви робите для себе, соколіки (якщо це звісно не донат на ЗСУ, це для ЗСУ!), пам'ятайте)).

Карта переміщень 4
Карта переміщень 4

Через Пакистан люди пройшли у Центральну Азію. А з Індокитаю через Тібет на Тибетське плато, винищуючи або асимілюючи Денисівців що там проживали. Водночас була заселена "Японія". Через низький рівень океану туди можна було пройти пішки.

Настільки швидкої колонізації агрохуйних просторів з зовсім різним кліматом і природними умовами до тих пір історія людства не бачила. Схоже що лук та стріли насправді влаштували колосальні непереливки настільки просунутим Неандертальцям і Денисівцям.

Карта переміщень 5
Карта переміщень 5

25к р.т. льодяники суттєво зійшли. Жителі Центральної Азії рушили на Захід у Східну Європу. А також на Північ у Заполяр'я, де доєдналися до мігрантів з Західної Азії. До цього періоду відносять появу наскельних малюнків у печері Шове, сучасна Франція. Предки корінних американців - індійці перейшли пішки нинішню Берингову протоку, що з'єднувала Сибір з Аляскою діставшись сучасного Нью-Йорка. А̶ ̶з̶а̶р̶а̶з̶ ̶ї̶м̶ ̶п̶л̶а̶т̶я̶т̶ь̶ ̶з̶а̶ ̶т̶е̶,̶ ̶щ̶о̶ ̶в̶о̶н̶и̶ ̶і̶с̶н̶у̶ю̶т̶ь̶.

Цікавий факт: У цей період - 30-20 000 р.т. вже є свідоцтва переміщення предметів між людьми на великі відстані між собою. Тобто умовна мама повернувшись з "відпустки" у "Франції" привозила (ну, тоді, звісно, приносила, бо всі ці простори "люди" долали пішки) до "Італії" сувеніри. Як то було на прикладі печери Арена Кандиди де була знайдена могила підлітка, котра була прикрашена мушлею Каурі, підвіскою з бивня мамонта, а також "жезлами" які робилися у "Франції". Всі ці речі не могли існувати у той час на території Північної Італії, де жив цей хлопчик, а сам він фізично не міг подолати такі простори. Тож, очевидно, що це все подгони. Шо за тіп був цей хлопець, страшно уявити...
Карта переміщень 6
Карта переміщень 6

18к р.т. відбувся черговий льодяниковий період. Населення Північної Європи, Азії та Північної Америки повиздихало звісно що, блять. Проте там все ще залишались невеличкі ізольовані групи, які намагалася вижити у таких умовах. Бо ці відчайдухи жили у Frostpunk ще до того, як ця гра з'явилася у steam.
Американські переселенці продовжують рухатися на Південь далі від льодів.
Якраз у цей час падає Вавилонська башта через гнів Божий, КАРУ НЕБЕСНУ БО ЛЮД.. ладно, з'являється різновидність мов, культур та генотипів. В той самий час в Австралії виникає наскельна творчість.

Карта переміщень 7
Карта переміщень 7

10 000 р.т. льодяниковий період вже втіхамірілся і відбувся завершальний його етап. Етап відтавання криги ознаменувався розквітом сільського господарства. Пустеля Сахара у той період була квітучою землею. Це собсна підтверджують петрогліфи у Нігерії, Західній Африці зі зображенням жирафки у натуральну величину🦒

Дабусські жирафи в Нігерії
Дабусські жирафи в Нігерії
Карта переміщень 8
Карта переміщень 8
Цікавий факт: є знахідки палеонтологів які свідчать про те, що перші спроби міграції предків сапієнсів були задовго до початку повноцінного заселення. Наприклад, на території США була знайдена стоянка "людей" з їх знаряддями, вік котрих оцінюється у ≈ 200 000 років. Неандертальці також десь 200 000 - 100 000 р.т. намагалися дістатися заполярного кола, але заселенням це не закінчилося тоді. Вони вирішили бикануть на хоуміс, і ви знаєте, чим це закінчилось.

З остаточним таненням льодовика починається повторне заселення територій сучасних країни-спонсорки тероризму, Британії та Скандинавії. А вже через 5к років у Месопотамії з'являються перші розвинені держави - Шумер, Аккад (Ассирія) - (про них у попередній статті) та Єгипет (наступна стаття). З'являється архітектура та писемність, винаходять колесо і т.д. Через 4 000 років слов'яни будують Київ 🇺🇦

Цікавий факт: Ця стаття рекомендується дев'ятьма з десяти укробандеро мавп!
А Донбас, А 8 лєт!! А Крьім чєєй!?(9 з 10 укробандеро мавп рекомендують цю статтю)
А Донбас, А 8 лєт!! А Крьім чєєй!? (9 з 10 укробандеро мавп рекомендують цю статтю)

———————————————————

Дякую за перегляд.
Наступна стаття з циклу Історії Мистецтв - калчє Єгипепту

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
//artrecycled
//artrecycled@artrecycled

1.1KПрочитань
0Автори
18Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • BLAME (wtf is this)

    Незаслужено забутий, чи один з найдивніших та при цьому найвеличніших китів того самого жанру, що яскраво вибухнув та так само швидкоплинно помер? Що стояло у "істоков цієї х**ні" - у цій статті

    Теми цього довгочиту:

    Blame
  • ТЕОРІЯ ЗМОВИ (НІ) ФІЛЬМ: МАТРИЦЯ

    Банальні речі, про які думав кожен ""любитель"" Матриці. А ти вже прослідкував за білим кроликом??

    Теми цього довгочиту:

    Матриця
  • ПЕРВІСНЕ МИСТЕЦТВО

    Стаття/Довгочит про найдовший період в Історії Мистецтва — Первісне мистецтво. По суті та з гумором.

    Теми цього довгочиту:

    Кам'яний Вік

Вам також сподобається

Коментарі (5)

Вобще надцікаво, дуже дякую, підписка, лайк. Буду рада читати вас далі

Вам також сподобається