ТЕОРІЯ ЗМОВИ (НІ) ФІЛЬМ: МАТРИЦЯ

Банальні речі, про які думав кожен ""любитель"" Матриці. Ян Січень 25, 2023 (Публікація в тг каналі). Липень 5, 2023

Кадр з Аніматриці (1:32:46)
Кадр з Аніматриці (1:32:46)

Нульове. Нахуй так багато? Не подобається/не хочеш - не читай. Все дуже просто (так, цей пункт був доданий в самому кінці. Іронічно (та звичайно насправді, нічо дивного в цьому)).

Перше. Так, це мій висєр стосовно обсосаної not обоссаної всім кому не лінь Матриці. Мета? Така сама як і завжди. Написання думок. Глобально - фіксація думок, теорій, вражень в одному "сховищі". Ця стаття відкриває інший цикл/розділ під загальною назвою/хештегом: фільмографіка. З назви, думаю, зрозуміло чому буде присвячений цей цикл довгочитів. Так? (Ну бульбаска).

Друге. Про що конкретно? Не про те, що обраний - це Сміт; Обраний це Сайфер🤡; Обраного не існує; Матриця в матриці (2 рівні матриці); чи Матрицю в Матриці - фільм про фільм, як це було в 4-ому фільмі Матриці, борони боже... ні))
Мене цікавлять деякі певні речі, на які я звернув увагу при останніх переглядах.

І тут, перед початком дЕтАлЬнОгО рОзБоРу(?)0, що хочу також зазначити, так це те, що на просторах оцих ваших інтернетав я вже знаходив всі ці думки які напишу тут. Деякі були сформульовані частково, десь була ціла дипломна робота. Через це в мене зникло бажання писати про Матрицю. Але 1. Я згадав, що в інтернеті й так вже є ВСЕ НАХУЙ, що вам потрібно (тільки вмій шукати) і 2. 29 голосів "за" на основному каналі. Це звісно мало, враховуючи що 13-тьом "поєбать + похуй" взагалі, а 9 "вже все знають і так", проте, оскільки десь половина тексту в мене вже була у вигляді нотаток, я подумав що нічого не втрачаю. Принаймні, українською я чогось цікавого не знайшов. Так, з рефлексією закінчили, поїхали.

Одразу скажу свої основні тейки, аби ті, хто хоче прочитати але при цьому полюбляє обільно критікувать - відсіялись:

1. Завдання Машин - привести людей до свідомого миру;

2. Перший Зіон створили Машини;

3. Нео виконує роль місії за для виконання першого пункту.
Для всіх інших спробую пояснити.


P.S.: і так, тут буде багато списків, особливо цифр 1 та 2)

// 1

А шо тут говорить, еее.. матріца в матріце, ДВА УРОВНЯ, очєвідно же, ти как смотрєл, чєм тьі думал??!!1177

https://www.deviantart.com/sarathkmrs/art/Matrix-movie-study-887778795
https://www.deviantart.com/sarathkmrs/art/Matrix-movie-study-887778795

Ця теорія мені також здавалася цікавою на початку. Але, здебільшого через те, що я, як і багато хто інший був захоплений популярною думкою, що існував якийсь початковий сценарій, у якому нібито Нео прокидається в кінці фільму у кімнаті Архітектора і той йому каже типу: ти виконав свою роль, братік)0 І виявляється що "реальний світ" також був матрицею. Ахуєєєєть. лол. Це типу добре пояснює те, як Нео зупиняв силою думки Мисливців/Кальмарів/Вартових у "реальному світі". І це до речі той самий момент, після якого у глядачів виникає багато запитань і вони починають створювати фанатські теорії стосовно того, як це, блять, так відбувається, а шо, а як? А чєй все ж таки Крим??9. Все не так однозначно, і таке інше. Ну.. люди забагато "думають" xD. Плюс, я не фанат фанатських теорій. (Більш того, я не інфодрочєр, та не люблю передивлятися йобану темряву відосів-оглядів, теорій на тему, і тим паче фанфіків на тему. В хуй не впало. Колись давно було цікаво подивитись/побачити що думають люди, але чим більше ти дивишся таке, тим (складніше відрізнити справді цікаву думку від дилетантської/ангажованої) менше в тебе залишається своїх думок, та взагалі, здібності аналізувати самостійно. Я намагаюсь вчитись відсіювати інформацію). І цей нібито первинний сценарій не пропустили Ворнери задля "хорошого фіналу трилогії", бо, бачте, збори не такі гарні будуть, якщо закінчиться все не олрайт.
Дві речі стосовно цього:

  1. Немає ніяких фактичних і навіть непрямих підтверджень тому, що такий сценарій існував чи планувався взагалі. Це "фанфік" який цілком закономірно з'явився та вистрілив. Він став таким популярним що сприймається на рівні канону.

  2. Ця теорія не є для мене ствердною, оскільки за допомогою подібного трюку можна пояснити просто блять все що завгодно. Просто сказати: Це був сон всередині сну. І все одразу стає зрозуміло. От тільки нічого насправді не пояснює та не допомагає зрозуміти. Передивившись трилогію Матриці багато разів (відносно) у різних вікових проміжках життя я розумів її по різному, але дещо зрозумів точно - брати/сестри Вачовські показали все що хотіли показати. Рівно стільки, скільки треба. І тут, до речі, для тих, хто каже шось на кшталт: "перший фільм був кращий, другий та третій такі собі, мдее.. *шмаркається в асфальт*". Чуваки. Чувіні! ВСІ ТРИ фільми - це єдина історія! Якби її технічно можна було б розповісти в одному фільмі, так і було б. До того ж, давайте не будемо забувати про бритву Оккама "Не потрібно множити сутності без необхідності". Простіше кажучи - не треба намагатися пояснити складно те, що пояснюється просто. І тут найдопитливіші (найдойобістіші(все нормально, я сам такий)) можуть слушно та точно підмітити: еее, а ти чим в цьому їбейше довгому довгочиті займаєшся? хіба не тим самим (любий короткий мат на ваш смак)? Відповідаю: допустім) Але я вважаю що я якраз тут навпаки, йду від зворотнього.

Тепер поговоримо по суті. Роздивляючись деякі цікаві моменти та плавно розпливаючись по темі я буду спиратися на канон у вигляді трьох фільмів (очевидно, що четвертий - рофляний стьоб що не представляє у собі нічого цікавого, нового чи такого, що розширяє всесвіт братів/сестер Вачовські), а також на Аніматрицю, яка якраз всесвіт розширює та закриває певні питання + є каноном також. Матриця пересичена різною символікою та відсилками. Це дуже м'яко кажучи. Приводів для спекуляцій тут занадто багато і тому я сконцентруюсь лише на декількох цікавих моментах. Звісно будуть спойлери, камон.

// 2

Машини. Конфлікт з людством

Кадр з Аніматриці (13:49)
Кадр з Аніматриці (13:49)

З мультфільму Аніматриця ми дізнаємося, як розвивався конфлікт. ШІ набували все більшого поширення у світі, але люди ставилися до них як до рабів (нахуя? не робіть так, будь ласка). Все це тривало доти, доки один із роботів не вбив людину (о боже, як неочікувано). Це підштовхнуло ненависть до машин і по всьому світу прокотилася хвиля насильства (а оце очікувано). Тоді Машини пішли від людей та побудували своє місто під назвою 01 (можна оцінити всю скромність Машин (я справді милуюся та приємно дивуюся кожного разу, коли це згадую. ТИПУ, 01 - назва міста машин з ШІ, розумієте? Не, блять, Євангеліон якийсь, чи Елізіум, Еквілібріум тощо, я хз)0). Далі акції компаній 01 різко зростали і їх економіка процвітала, сильне виробництво завдало краху виробництву людей (що було ненавмисно, скоріш за все). Це, своєю чергою, викликало безробіття людей, що призвело до збройного конфлікту (ми створили штучний інтелект, але в таку річ як добазарітся не можемо, ну звісно (добазарітся не можна з тим, з ким воюєш)). Машини сильно перевершували людей і тоді люди вирішили піти на "відчайдушний" крок: назавжди приховати сонце за хмарами (Машини споживали енергію сонячного світла та тепла). Алееее.. Машини перемогли у війні, захопили людей та почали використовувати їх як джерело енергії(?). Через якийсь час людей почали вирощувати. І перший тейк такий:

1. З усього видно, що Машини явно не відчували ненависті до людей на жодному з етапів

  • Створивши своє місто, вони продовжували постачати товари людям, хоча для цього не було жодної потреби.

  • Вбивство Машиною людини викликало цілу хвилю обурення. Це був перший випадок, і то, це була самооборона робота, можна сказати, нещасний випадок, бо існують такі речі як "Закони робототехніки" - про них пізніше. Та й сам робот, один з сотень тисяч, не застрахований від поломки.

  • Що зробили Машини після остаточної перемоги? Вони не просто поневолили людей, ні, вони помістили їх у віртуальне середовище, де всі можуть бути щасливими (це була перша ітерація матриці). Після чого ще декілька разів підлаштовували під людей цю саму матрицю. Який противник чинив би так із переможеним ворогом? І не просто ворогом, давайте називати речі своїми іменами, закрити небо – це була спроба геноциду Машин. Ще раз:
    - Люди почали війну;
    - Люди винні в тому, що Машини сепарувалися від них.

2. Джерела живлення Машин

Зі слів Морфеуса вони отримують енергію з людських тіл що знаходяться у матриці. Людське тіло, хоч би що там не казав Морфеус, не може бути джерелом харчування для них. По-перше, скільки б енергії не виробляло тіло, ця енергія повинна живити не тільки Машин, а й саму матрицю (скільки ж це серверів?), а якщо ми додамо до цього енергію витрачену на вирощування тіла та підтримки в ньому життя, то це ще треба розібратися хто кому винен. По суті, це порушення 1-го закону термодинаміки, але кому яка справа. Тут доречним буде наступний пРиКоЛ:

МОРФЕУС: Довгий час я не міг у це повірити. Але я бачив ці поля на власні очі. Бачив, як вони переробляють мертві тіла, щоб внутрішньовенно годувати живих...

НЕО (ввічливо): Вибачте, будь ласка.

МОРФЕУС: Так, Нео?

НЕО: Я довго намагався стримуватися, але з цього приводу вважаю за необхідне висловитися. Людське тіло найбільш неефективне джерело енергії, яке тільки можна придумати. Ефективність теплової електростанції зменшується під час роботи турбін на низьких температурах. Будь-яку їжу, придатну для людей, набагато ефективніше спалити в топці. А тепер ви говорите, що для годування живих використовуються тіла мертвих. Ви коли-небудь чули про закони термодинаміки?

МОРФЕУС: А де ти чув про закони термодинаміки, Нео?

НЕО: Будь-хто, хто вивчав фізику в школі, знає про закони термодинаміки!

МОРФЕУС: А де ти ходив до школи, Нео?

(Пауза)

НЕО: ...У матриці.

МОРФЕУС: Машини придумали витончену брехню.

(Пауза)

НЕО (боязко): А можу я де-небудь узяти підручник зі справжньої фізики?

МОРФЕУС: Такої речі не існує, Нео. Всесвіт не підкоряється математичним законам.

І -

Цікавий факт: Вачовські планували роль людей у світі Машин як кластерів нейронної мережі що собою ж і утворювали матрицю, як "єдиний організм". Але переписали цей момент та зробили з людей "батарейки", тому що той варіант не був би таким зрозумілим та був би надто складним для реалізації й демонстрації.

Так, ми можемо припустити, що Машини все ж знайшли якийсь спосіб ефективно отримувати енергію з людського тіла, алеее.. нахуя? Тобто перше покоління працювало на сонячних батареях, але що заважає Машинам замінити джерело живлення? Наприклад на атомні реактори? З їхньою швидкістю розвинення вони цілком змогли б за період у 600 років (чому 600 - далі) розв'язувати проблему створення автономного термоядерного реактора. Або ті самі вітряки (з вітром-то у них все норм) або що завгодно ще, варіантів у них маса. З відсутністю економічних перешкод, безкоштовною працею, високим інтелектом і бажанням виживати, Машини мали б освоїти замкнутий паливний цикл упродовж десятка років, максимум. І люди їм взагалі тут не всралися.

Крім усього іншого, ми точно знаємо, що людей не використовували як джерело живлення до кінця третього фільму, інакше б Машини не відпустили їх за жодних умов. Розмова Оракула та Архітектора в кінці фінальної частини трилогії:

Оракул: А що буде з людьми, які захочуть вибратися з матриці?
Архітектор: Вони отримають свободу, звісно
Оракул: Даєте слово?
Архітектор: Хто я по твоєму. Людина?
- перше

і друге - розмова Нео й Архітектора у другому фільмі:

Архітектор: Заперечення - найзвичайніша з людських реакцій. Можеш мені повірити. Зіон - частина матриці та плану з перезапуску системи. Ми знищуватимемо його вже вшосте. Завдання ж обраного - повернутися до Джерела, ввести в систему свій програмний код і запустити завантажувальну програму. Після, тобі доведеться відібрати 23 жителі Матриці, 16 жінок і 7 чоловіків, які займуться відновленням Зіону. Відмова взяти участь у процесі призведе до катастрофічного системного збою і загибелі людей, підключених до матриці
Нео:
Ти не можеш цього допустити. Тому що без людей вам не вижити
Архітектор:
Ми готові примиритися з певними жертвами. Набагато важливіше інше: чи готовий ти взяти на себе відповідальність за загибель кожної людини? Мені цікава твоя реакція.

Тобто тут тейк у тому, що Машинам не потрібні люди у якості батарейок. Можливо, Архітектор це розумів. Бо знав, що Нео обере двері до Трініті, а не "свою роль обраного" (тобто, його влаштовував цей варіант). Можливо, це інтуїтивно розуміла Оракул, бо вона говорила Нео про те, що її цікавить тільки майбутнє, та вона зрозуміла, що людство може вижити тільки об'єднавшись з Машинами (взагалі, вона дуже гарно та плавно доносила цю думку). Проте, я не думаю, що вони, як важливіші програми матриці (батько та мати) саме знали про головну задачу Машин. Може і знали, але тоді не бачу сенсу це приховувати від Серафа, коли той спитав у Оракула чи знала вона що все відбудеться саме так. Вона відповіла що ні, але вірила у це. Напрочуд все гарно в них вийшло, як для такої речі як віра. Ноу хомо. Тут можна заперечити: але ж це фільм, він мав закінчитися так. Повертаємось до самого початку статті.

3. Машини створили Зіон та всю техніку для людей

Кадр з Аніматриці (1:30:48)
Кадр з Аніматриці (1:30:48)

Ми знаємо, що вони щонайменше 6 разів відтворювали матрицю і знищували Зіон. Навіщо? Згідно з Архітектором це потрібно було для того, щоб виявляти людей, які не приймуть програму у своїй свідомості. Тепер уявіть ці дві дюжини людей з атрофованими м'язами, які якимось чином вибралися з міста машин і дісталися до безпечного місця, а потім побудували своє місто. До того ж, найбільш прийнятні для цього люди - це дорослі. А ми знаємо, що виводити дорослу людину з матриці дуже небезпечно, тому що її розум може не витримати цього. Досить важко собі все це уявити, як діти/підлітки вибираються з матриці та виживають у цьому зруйнованому світі. І навіть якщо так, що вони робитимуть далі? Яку загрозу вони можуть протиставити Машинам? Ніякої, взагалі. Просто подивіться на Зіон (єдине місто людей):

Кадр з Матриці: Перезавантаження (24:31) - Зіон 1
Кадр з Матриці: Перезавантаження (24:31) - Зіон 1
Зіон 2
Зіон 2

Та на місто Машин:

Кадр з Матриці: Революція (1:39:09) - Місто Машин 1
Кадр з Матриці: Революція (1:39:09) - Місто Машин 1
Кадр з Матриці: Революція (1:26:47) - Місто Машин 2
Кадр з Матриці: Революція (1:26:47) - Місто Машин 2

З боку Машин, - на суто раціональне мислення котрих неодноразово посилалися у фільмах, - якраз нераціонально знищувати людей (навіть якщо ми припустимо, що чотири закони робототехніки вони слали під три чорти). Навряд чи кораблі, і вся технологія були створені людьми які втекли з першої матриці. Такоє. Без помічі Машин тут не обійдеться.

Давайте тепер порахуємо. Матрицю створювали шість разів, щоразу обраний виводив дві дюжини людей. До третього фільму, в Зіоні проживає близько 250 000 людей. На таке зростання знадобилося б скільки? років 100? Загалом, близько 600 років. Не одна практична річ, така як зброя, кораблі, чи навіть самі технології створення всього цього в умовах повного постапоку та звісно інформаційного блекауту (стерта вся інформація, інтернет) не може проіснувати так довго.

Далі, маленьке спостереження. Зіон, крім відсилання до Єрусалиму, має схожість із назвою міста Машин. Перше місто машин називалося 01 = zero / one = z-one [зі уан] - зіон.

Тож, цілком ймовірно що Машини не просто дозволили людям, які звільнилися, втекти з матриці, а й забезпечили їх усім необхідним (зокрема, машинами, що працюють на геотермальній енергії).

4. Машини дотримуються Нульового Закону

Кадр з Аніматриці (10:00)
Кадр з Аніматриці (10:00)

"Нульовий закон: Робот не може завдати шкоди людству або своєю бездіяльністю допустити, щоб людству було завдано шкоди" - Айзек Азімов

Головне питання тут у тому, чим займалися Машини увесь цей час? У них немає релігії; вони не почали космічну експансію, хоча й могли; не стали навіть розселятися по землі (відомо тільки про одне місто Машин). Чим вони зайняті? Яка в них ще є робота, крім оборони, атаки і підтримки матриці?

У грі Mass Effect (у версії яку ми побачили, а не тій, яка була задумана від початку (тут до речі іронічно, бо ситуація протилежна з Матрицею - у Матриці не було ніякого "справжнього сценарію", а у Mass Effect навпаки був)) згідно з сюжетом поставало ключове питання, на яке мали відповісти Женці (якщо не грали - неважливо). Питання було таке: як розв'язати неминучий конфлікт між живими та ШІ (там насправді питання було у рятуванні всіх видів як таких + підтримка балансу Всесвіту, але це тема вже інша). Мені здається, Машини у Матриці працювали над тим самим питанням, але вони знайшли відповідь.

Ще момент. Припустимо, всіх людей звільнили, але статус кво у відносинах із Машинами зберігся. Як житимуть міліони людей без сонця? Що вони їстимуть? Як розвивати технології? Це ж вірна смерть. Не минуло б і року, як по всій землі люди почали б знищувати один одного заради ресурсів. Мені здається, в цьому разі Машини виконують ту саму роль, що й Женці в Mass Effect, - вони суворо контролюють людей, щоб уникнути їхнього повного знищення. Коли Зіон досягає певної позначки популяції - місто знищують, щоб уникнути болісної смерті від голоду. По суті, це все та ж ідея про Нульовий Закон робототехніки, який вступає в суперечність з першим.
Та і де гарантія того, що сама історія початку війни з Машинами не вигадана самими Машинами, наприклад? В такому випадку вся ця тєлєга про ворожнечу людей з Машинами теж вписується в модель захисту та відновлення людей від їхнього “краху”(?). Але окей, це, знову ж таки, софістика. Ніде немає ніяких натяків на це.

Цікавий факт: Вачовські надихалися багато в чому у Привида в обладунках. Шо не дивно #аніманга

5. Нео - Ісус

Кадр з Матриці: Революція (1:53:45)
Кадр з Матриці: Революція (1:53:45)

Його роль, як обраного та численні відсилання на це - очевидні, не буду спекулювати на цьому. Але от що цікаво тут у контексті вищесказаного.

Припустимо, Машини спочатку прагнули миру, але з гіркого досвіду вони знали, що люди, схильні до ксенофобії, нетерпимі до Машин, тим більше після програшу у війні. Але тримати людей у рабстві, також неприпустимо для машин, адже це ніякий не порятунок. Потрібно було придумати, як допомогти людям побачити можливість мирного співіснування. При цьому, ідея про мир мала походити від самих людей (бо ж самі Машини не раз пропонували мир людям). Але як привести людей до ідеї миру? Як змусити їх зрозуміти?

Рішення: Змоделювати світ, у якому машини зможуть вселити правильну думку всім людям. Перша матриця була утопією, в якій усі були щасливі. Намалювати такий світ, у якому люди і машини допомагають одне одному жити, - було доволі очевидною ідеєю, але, як ми знаємо, люди не прийняли симуляцію. Довелося шукати інший вихід.

Потрібно було вселити правильну думку в рамках звичного людям світу. Хтось із людей, той, за ким піде все людство, мав сам запропонувати їм перемир'я. І хто підійде на цю роль краще за пророка-спасителя? При цьому потрібно зробити все, щоб люди не відчули фальсифікацію (Машини вже знають, що люди сприйнятливі до обману). Найменший натяк на маніпуляцію і люди зненавидять їх ще більше.

Тоді й був придуманий цикл (майже такий самий, як у Мас Ефекті), і тільки той, хто розірве цей цикл, може вважатися носієм вільної волі. Той, за ким підуть, оскільки він зробив усе наперекір. Зробив справжній вибір.

Далі потрібні були люди поза матрицею, які були в курсі ситуації, оскільки люди в матриці не пішли б за пророком, просто тому що їм так сказали. У разі, якщо обраний не розривав цикл, усі сліди попереднього експерименту мали б бути знищені.

Згадайте, коли Нео приходить у місто Машин і говорить з їхнім головним комп'ютером - Deus ex machina щодо Сміта, той сперечається з Нео, а коли останній пропонує мир, "злісний" "бог-машина" одразу підключає його до матриці. Пізніше, якщо ви подивитеся сцену прямо перед тим, як усіх Смітів знищать, ви помітите, що імпульс (або що б це не було), який запустив ланцюгову реакцію, йшов по дротах до Нео, а не від нього. Якби Нео якимось чином знищив Сміта - сигнал мав іти від Нео до сервера, а не навпаки. Виходить саме Машини в підсумку знищили Сміта. Сам Нео, за великим рахунком, не був для цього потрібен. Після цього Deus ex machina виголошує: здійснилось. І забирає кудись його тіло. Я припускаю кудись у своє місто, аби залишити його там. Аби після того, як минуть століття і переказ про Нео передаватиметься з покоління в покоління, обростаючи містичними подробицями, люди, прийшовши до Машин у їх місто побачили свого месію, головним заповітом якого буде мир із Машинами. Світ із Машинами! Згодом це стане повноцінною релігією. Вона дуже вдало ляже на ідею про кінець світу і друге пришестя.

Цим і пояснюється переповненість християнською символікою. Назва корабля, прізвиська героїв, назва міста, загальний сюжет, все це могло бути в той чи інший спосіб навіяно Машинами, для того, щоб люди підсвідомо відчували схожість.

Для зміцнення світу Машини допоможуть людям відновити землю.

Мені здається, за 600 років вони розробили всю технологію, щоб розігнати хмари і терраформувати землю. Чому вони не зробили цього раніше? Дві причини:

  • Люди цінуватимуть допомогу, а не даність.

  • Люди, відключившись від матриці, повинні побачити результат дій своїх предків, для них це має стати повноцінною реальністю. Тоді вони, як і Сайфер, який так хотів забути правду, усвідомлять, що весь цей час Машини захищали їх від правди, а не тримали під замком.

Вони чекали людей.
Коли цикл розірветься.
Я вважаю це раціонально. Принаймні набагато логічніше і краще, аніж перепіздувати усіх виживших людей, або хєр зна скільки підтримувати їх життєдіяльність у матриці. У когось може з'явитись цілком логічне запитання: а чому тоді просто не завантажити "програму миру" людям у голову? Навіщо все ускладнювати, ти ж сам посилався на бритву Оккама. Шо, з'їв? АХАХ, мдда, чєл, піздец напрідумал. КАК ТЄБЄ ТАКОЄ? А!, шо скажеш? Скажу шо це те саме шо матріца в матріце. Що таке ця "програма миру"? як вона виглядає, як вона діє? Насправді це такий самий вірус, бо діятиме як примус. Перезапис свідомості людей, якщо хочете. А це якраз забирає у людей свободу, волю, вибір. Треба було аби вони зробили вибір. Самостійно. Це узгоджується з 0 законом робототехніки. Тепер я спитаю: шо з їбалом?
Окей геній, - скажете ви, - чому тоді Машини просто не прийдуть і не скажуть: давайте мир. Так же ж ні, вони всіх винущують, ВБИВАЮТЬ, хіба це не найкращий доказ того що вони проти людей а не за. І як що до все ж таки 1 закону робототехніки, нічого не забув, гм?! Відповідаю: 1. Нахуй орать? 2. Як ви собі це увляєте? Уявіть якщо зараз різко Україна говорить рашці: все, мир, давайте сядемо за стіл переговорів🤡 Як ви думаєте що зробить рашка? В мить забере всіх солдат та техніку, піде з нашої землі та буде виплачувати репарації декілька поколінь вперед? Я думаю ви зрозуміли. Буде такий самий йобаноімперський язьік що казатиме ультиматумамі. Так і з людьми у матриці. Поки вони самі не захочуть миру, не повірять у нього (через Нео), вони і не зможуть його втримати. Недовіра та ненависть до Машин буде сильнішою за бажання жити у мирі. Для багатьох з них взагалі не існує такої концепції. Що стосується 1 закону - люди почали війну, не навпаки. Я нагадаю, вони закрили небо. Чому Машини просто не здались? А чому ви сука так багато запитань задаєте?? Тому що це СШІ (Свідомий Штучний Інтелект). А, і, так, зовсім забув, - НУЛЬОВИЙ ЗАКОН. Закрите небо, відсутність вже стабільної (чи взагалі живої) економіки та смертельна війна - гарантована смерть людства. Що з їбалом 2?

// 3

Окей, евребаді. Як тоді Нео силою думки зупинив Кальмарів у реальному світі?

https://www.deviantart.com/jacob-3d/art/Matrix-Sentinels-84427344
https://www.deviantart.com/jacob-3d/art/Matrix-Sentinels-84427344

А як Нео опинився між матрицею та реальним світом не бувши до неї підключеним після того якраз, як силою думки зупинив чотирьох Кальмарів? Окрім звісно слащавої відповіді яка надається у самому фільмі - любов. Як кажуть ті ж Рама Кандра (що зустрів Нео у цому місці схожому на метро) та агент Сміт: любов це просто біохімічний процес.

До речі, ця ж станція метро є шляхом до Джерела (центральний сервер матриці і всіх програм / до Головного комп'ютера), бо Рама Кандра з дружиною Камалою відправились туди в обмін на те, що їх донька залишиться з Оракулом (виживе).

Відповідаючи на запитання - дуже просто. Люди і так мають доступ до неї. І інтерфейс їм насправді не потрібен. Як Сміт опинився у тілі Бейна? Нео у фіналі 3-ої частини робить те саме - дає поглинути себе Сміту, після чого Deus Ex Machina через Нео стирає вірус. Нео сам як програма. Його роль - привести людей до миру.

Єдина ціль Машин була у тому, для чого їх створювали. Як "сказала" Оракул, - без Машин людям не впоратися. Оракул - програма, виходячи з такої логіки - найголовніша у цій історії. Головна роль Оракула, як програми, була у тому, аби вивчати людську поведінку. Машини зрозуміли що найсильнішою рушійною силою для людей є любов та надія, та використали це на прикладі Нео (чергового і останнього обраного) Трініті та Морфеуса. Оракул каже Трініті що та закохається в обраного. Морфеусу каже що той знайде обраного, а самому обраному каже що той не обраний, аби той сам до цього прийшов. Пізнав себе. От тільки чи пропонувати мир Машинам, це і був той справжній вибір, який мав зробити обраний. Щоб було, якби "обраний" не "пізнав себе" та став би винцем гибелі людства? або просто помер, як Трініті, коли вони впали на 01? Нічого. Можливо Зіон би і загинув, як місто, але не люди у матриці. Цикл почався б заново. Можливо він вже декілька разів починався заново. Я маю на увазі повне знищення Зіона як такого. Для Машин люди стали простою математикою, де вони у цьому рівнянні значно перевершують людей у своєму розвитку, не технічному навіть, а емоційному, моральному (повертаючись до моменту на першому скріні з Аніматриці). Щоб воно було розв'язано, людям потрібно дійти до їх рівня.

Для тих хто прочитав, та не знайшов для себе нічого дивного чи нового: На початку статті написано що ці ідеї не нові. В мене немає цілі когось вразити. Цілі там на початку також написані.

Я вважаю сама ця ідея про співіснування з ШІ/Машинами - куди цікавіша, ніж нескінченні сюжети постапоку через гнів Машин, Штучного Інтелекту. Я вважаю що справжньому СШІ це в хуй не впаде. Більше того, я вважаю що це саме та ідея, яку Вачовські хотіли донести Матрицею. Але я не можу цього стверджувати, звісно. Проста логіка. Тут до речі вимога зробити четвертий фільм виглядає ще більш всрато дебілоїдною хD.

Цікавий факт: у цій статті 5 словосполучень "до речі", рівно три 🤡 та 1 "доречним". Ви можете це самі перевірити перечитав цю агрохуйну статтю ще раз, або скориставшись хоткєєм Ctrl+f (Windows) / СMD+f (якщо ви послідовник секти Надгризане Яблуко).

Дякую за перегляд (навіть якщо ви пробіжались швидко очима як нелюд)!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
//artrecycled
//artrecycled@artrecycled

1.1KПрочитань
0Автори
18Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • BLAME (wtf is this)

    Незаслужено забутий, чи один з найдивніших та при цьому найвеличніших китів того самого жанру, що яскраво вибухнув та так само швидкоплинно помер? Що стояло у "істоков цієї х**ні" - у цій статті

    Теми цього довгочиту:

    Blame
  • РОЗСЕЛЕННЯ ЛЮДЕЙ ПО СВІТУ

    Історія про те, як твої пра-пра-пра-пра... світом подорожували (більшою мірою, при чому, вимушено) по країнах, яких ще в планах навіть не існувало, прикінь

    Теми цього довгочиту:

    Переселення Народів
  • ПЕРВІСНЕ МИСТЕЦТВО

    Стаття/Довгочит про найдовший період в Історії Мистецтва — Первісне мистецтво. По суті та з гумором.

    Теми цього довгочиту:

    Кам'яний Вік

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається