Самооцінка: потреба любові до себе

«Бог дивиться на світ твоїми очима та не має інших рук, окрім твоїх…», - так починається одна із «книг Тота», езотеричних текстів герметизму, знайомому ще прадавнім народам. Які з покоління в покоління передавали це священне знання.

І дійсно, хто ж насправді сприймає в середині нас та яким є навколишній світ? Більшість, навіть, не задумається над цим. Куди простіше керуватися написаними моральними нормами та дотримуватись незрозумілих релігійних ритуалів, вірячи, що від того, чи запалиш свічку раз у пів року та чи сповідуєшся у реалізації власних інстинктів згодом – залежить те, чи горітиме цей «хтось» у вічному пеклі по завершенні свого існування.

Людина по своїй природі – лінива. І насолоджуватись втечею від запитань куди простіше, ніж шукати на них відповіді.

Та річ у тім, що ми самі створюємо свою реальність, у якій потім живемо. Хтось живе у похмурому світі вічних підозр, ворогів, зрад та недовіри, а хтось насолоджується найкращим із усіх світів, сповненим Божої любові та необмежених можливостей. І різниця у цьому, насправді, криється лише в середині нас самих. Наше відношення до себе переноситься назовні та формує наше оточення, сприймає події та провокує до дій. В середині кожного з нас живе свій власний міф, який ми реалізуємо щомиті, навіть, займаючись буденними справами. Хтось бачить себе у ролі рятівника, хтось героя, а хтось і у формі вічного страждальця від несправедливості та гіркоти долі.

Тож від того як ми сприймаємо себе і залежить наше життя.

Якщо ми впевнені у собі, знаємо собі ціну та переконані, що краще діяти, ніж бути цапом-відбувайлом бажань оточуючих, - ми не погодимось на спілкування з негідними людьми, не проковтуватимемо образи, не працюватимемо по звичці за копійки, натомість, - ми прагнутимемо розкрити свій потенціал, творити, любити та допомагати іншим, відчуватимемо сере творінням та творцем власного світу та можливостей.

Якщо керуватимемось дитячими травмами, тоді – вважатимемо себе слабкими, нікчемними, залежними від випадковостей та вивертів долі, піддаватимемось на волю інших, не цінуватимемо себе, прислухатимемось до осуду інших, житимемо у співзалежності, терпітимемо наругу та образи, самі озлоблюючись до всіх, сподіваючись на «вищу справедливість», «кару» та помсту, які можливо настануть після того як відмучимось у цьому втіленні.

Як сприймати цей світ – залежить лише від нас. Тому так важливо відчути у собі щось більше за страхи, невпевненість та бажання. Полюбити та поважати себе. Любити себе – це не нарцисичне самозахоплення та самолюбування. Це скоріше, повага до себе як творіння, пізнання себе і свого призначення, іти за покликом серця та думки, жити і насолоджуватися цим!

Тож так важливо бути щасливим та самодостатнім. Адже саме від кожного з нас залежить цей світ!

 Згодом надамо кілька практичних порад для цього. Слідкуйте за наступними публікаціями.

Якщо хочете краще розуміти себе, свої нахили та слабкі сторони, - замовляйте розбір своєї матриці долі за акційною ціною до кінця серпня.

Долучайтесь до нашої групи у телеграм: https://t.me/numeri_fati

Якщо хочете пригостити кавою, можете зробити це тут: https://send.monobank.ua/jar/7HQj61kseD

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Тетяна Оринянська
Тетяна Оринянська@Numeri_fati

Нумеролог

1KПрочитань
0Автори
4Читачі
Підтримати
На Друкарні з 9 червня

Більше від автора

  • Пошук свого шляху

    У житті кожен з нас стикається з безліччю рішень, і кожен вибір, що ми робимо, має потенціал впливати на наше майбутнє. Але що таке правильний вибір? Як ми можемо визначити, що саме відповідає нашим потребам, цілям та цінностям?

    Теми цього довгочиту:

    Саморозвиток
  • Сила бажання

    Звідки береться непоборна тяга до певної дії чи об'єкта? І чому ці бажання часом нестримні та нестерпні? Що є тим стимулом, який рухає нашу фантазію?.. Часом здається, до життя і є саме лише бажання, - задоволене, але частіше "зголодніле"...

    Теми цього довгочиту:

    Саморозвиток

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається