СЕРТИФІКАЦІЯ ТУРНІКЕТІВ

Щодо рекомендацій за CoTCCC, вони засновані на дослідженнях DOD США в 2000-х. Тож, поки DOD чи його афілійовані військові підрозділи не проведуть нове дослідження, оновлених рекомендованих турнікетів не буде.

🔺CoTECC

Цивільний аналог CoTCCC. Основна відмінність — не рекомендують певні продукти, оскільки не хочуть спричинити конфліктів інтересів. Також, вважають, що рекомендація продуктів придушить інновації та розвиток нових технологій.

🔺ISO 9001

Сертифікат Міжнародної організації зі стандартизації (ISO), що встановлює стандарти виробництва. ISO 9001 — це сертифікація системи управління якістю, яка прагне до постійного вдосконалення. Вона є мінімальною вимогою до виробництва та продажу турнікетів у США й інших країнах.

🔺ISO 13485

Стосується продуктів медпризначення і гарантує однаковий рівень якості виробництва. Є обов’язковою вимогою для міжнародних продажів, оскільки ISO 9001 недостатньо в деяких країнах.

🔺CE

CE — французька абревіатура від «Conformité Européene». Означає, що продукт відповідає стандартам ЄС щодо здоров’я, безпеки й захисту навк. середовища.

Клас I: пристрої з мінімальним потенціалом для завдання шкоди та простішою конструкцією, ніж пристрої класу II або III. Клас I – це 47% медвиробів. До цього класу входять і турнікети.

Контрафакти — все, виготовлене поза правилами щодо медпристроїв, стандартами якості, державними правилами, належною виробничою практикою та безпекою.

🔺Те, що компанія виготовляє турнікети, не означає, що вони безпечні. Тому вищевказана документація та процеси необхідні для перевірки й підтвердження надійності. Тож, не купуйте підробок, навіть якщо вам порадили. Кожен, хто таке радить – ворог. Підробки небезпечні й ламаються при першому ж використанні. А турнікет має бути надійним за будь-яких обставин та не піддаватися впливу сонця, піску, солоної води, тепла чи холоду.

❗️Р.S Якщо турнікет не має сертифікату ISO 9001 значить не купуйте його. Наявність CE позначки на турнікеті ще не підтвердження сертифікації. Недобросовісні продавці легко ставлять цей знак на упакуванні.

Довіряти українським сертифікатам не можна, адже багато турнікетів, сертифікованих нашими фірмами, ламаються на раз-два.❗️

Сертифікація турнікетів
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Медичний відділ
Медичний відділ@paramedic.if

3.4KПрочитань
0Автори
29Читачі
На Друкарні з 1 травня

Більше від автора

  • ГІПОТЕРМІЯ

    Гіпотермія – патологічний стан організму, при якому температура тіла падає нижче необхідної для підтримки нормального обміну речовин.

    Теми цього довгочиту:

    Тактична Медицина
  • “А чому турнікет не з червоним хвостиком? Це справжній CAT?”

    “А чому турнікет не з червоним хвостиком? Це справжній CAT?”Це досить поширене й справедливе питання. Зберігайте цей пост, адже в ньому даємо розширену на нього відповідь.

    Теми цього довгочиту:

    Тактична Медицина
  • Не ведись на маніпуляції. Донать

    Слідкуючи за інфопростором, часто натрапляю на статті про “цивільні нічого не роблять задля перемоги”. Ці пости мають сотні репостів, тисячі лайків… Дивуюсь, чому в багатьох людей пам'ять, як у равлика...

    Теми цього довгочиту:

    Тактична Медицина

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Знаю точно, що Січ точно +

Вам також сподобається