Setapp Mobile представляє новий погляд на магазин застосунків для iPhone

Three phones showing three stages of Setapp Mobile app browsing, verification, and installation.

Завдяки закону Європейського Союзу про цифрові ринки (DMA), Apple була змушена дозволити стороннім ринкам додавати програми для iPhone. Нещодавно запущений AltStore PAL має потенціал, але з послабленням обмежень App Store зʼявляється новий альтернативний магазин додатків, який може значно змінити картину галузі: Setapp Mobile від MacPaw.

Setapp Mobile лише вчора запустив бета-версію за запрошеннями. Його підписницька модель відкриває захопливі можливості використання iPhone, де ви можете користуватися різноманітними програмами, не турбуючись про рекламу, обмеження або зайві витрати на непотрібне ПЗ, що є особливо актуально для жителів ЄС.

Setapp спочатку був платформою для macOS, яка надавала доступ до сотень обраних програм за $9,99 на місяць. Тепер користувачі iOS також можуть насолоджуватися популярними ПЗ для підвищення продуктивності за ту ж ціну, зокрема CleanShot X, Bartender та Yoink.

Але, на відміну від macOS, встановлення додатків через Setapp для iOS є складним процесом. Це вимагає переходу між обліковим записом у браузері та iOS App Store, що досить непросто. Це свідомий хід Apple, яка хоче мінімізувати зовнішні покупки через App Store.

Setapp Mobile ставить перед собою завдання вирішити цю проблему в Європі. Тобто, ви підписуєтеся на маркетплейс та завантажуєте потрібні додатки без додаткових платежів. Перша бета-версія поки доступна безкоштовно, але пізніше буде встановлено плату за підписку.

Setapp Mobile відрізняється від AltStore PAL тим, що вони намагаються не порушувати «кордони», встановлені Apple. З 13 протестованих додатків, 12 вже доступні в App Store. Єдиний виняток – Downie, програма для завантаження відео з YouTube, Instagram тощо.

Представники MacPaw пояснюють, що їхня мета – створити спеціалізований ринок з акцентом на продуктивність, роботу та інструменти оптимізації, а не просто бути додатковим ринком, де можна знайти програми, які відсутні в App Store.

Успіх Setapp Mobile значною мірою буде залежати від їхнього ціноутворення, про яке поки що не відомо. Вартість підписки на платформу для macOS становить $9,99 на місяць, а для пакету macOS та iOS – $12,49. Модель Setapp Mobile має потенціал. Користувачам все більше подобається користування підписками, і якщо великі розробники зможуть співпрацювати, щоб надавати цінні та надійні послуги поза межами екосистеми Apple, цей підхід може стати популярним. Наприклад, сервіс Steam може успішно працювати на iOS, і Setapp Mobile може стати таким же бізнесом для 450 млн жителів ЄС.

Хоча MacPaw обрав продовження альтернативного ринку додатків, його підхід може стимулювати розвиток інших сторонніх магазинів. Зараз інші розробники вирішують, чи прийняти цю модель, чи, можливо, спробувати щось інше, особливо з урахуванням того, що все більше ринків додатків готуються до запуску в Європі.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
iSIGHT
iSIGHT@isight

7.7KПрочитань
0Автори
10Читачі
На Друкарні з 4 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається