Що анонсували на Microsoft Build 2024

A picture of Microsoft CEO Satya Nadella speaking.
Microsoft CEO Сатья Наделла на Build 2024
Microsoft Copilot розширюється за допомогою автономних агентів і додає ШІ до вашого буфера обміну Windows.

Під час основного виступу на Build 2024 Microsoft багато говорила про Windows і ШІ — і побіжно про кастомні емодзі. Компанія, як і майже всі інші в галузі, прагне інтегрувати ШІ у всі можливі сфери. Це означає, що Copilot стежитиме за вашим екраном, допомагаючи вам грати в Minecraft, або надаватиме вам ШІ-агентів як колег.

Microsoft хоче використовувати ШІ-агентів у роботі

Microsoft заявляє, що ШІ-агентів Copilot невдовзі зможуть застосовувати як віртуальних співробітників, тобто бізнеси використовуватимуть їх для рутинних завдань, таких як моніторинг електронної пошти, виконання ряду автоматизованих задач, допомога в адаптації нових співробітників або введення даних — все це без необхідності надання їм вказівок. Компанія запевняє, що нові можливості Copilot не заберуть робочі місця — лише рутинні процеси. Нова функція буде доступна в Copilot Studio в режимі попереднього перегляду пізніше цього року.

Microsoft переходить до мінімультимодальності

Компанія представила Phi-3-vision, нову версію моделі ШІ Phi-3, про яку було оголошено в квітні. Вона є мультимодальною і може читати текст та розпізнавати зображення, але є невеликою мовною моделлю, досить компактною для роботи на мобільному пристрої. Аналіз зображень — одна з важливих сфер застосування, яку просувають компанії, що займаються ШІ, тож смартфони є ідеальним місцем для їх використання, як ніде інше. Phi-3-vision є частиною сімейства моделей Phi-3 від Microsoft, яке компанія анонсувала в квітні і є доступним для попереднього перегляду.

Microsoft Edge може перекладати відео на YouTube під час перегляду

Браузер Edge від Microsoft отримує функцію перекладу відео в режимі реального часу за допомогою ШІ, яка може озвучувати відео з таких сайтів, як YouTube, LinkedIn, Reuters і Coursera. Функція працює з декількома мовами, пропонуючи переклад з іспанської на англійську або навпаки, з англійської на німецьку, хінді, італійську тощо. Microsoft повідомляє, що функція "з'явиться незабаром" і що в майбутньому буде додано більше мов і відеоплатформ.

Кастомні емодзі для Microsoft Teams

Приготуйтеся до диско-папуг і вирізок ваших колег у Microsoft Teams, тому що компанія анонсувала можливість додавати власні емодзі в Slack, конкурента Microsoft. Як і в Slack, адміністратори зможуть обирати, хто додаватиме емодзі, і вони не будуть видимі поза межами домену вашої організації. Ця функція з'явиться вже у липні.

A picture of Qualcomm’s new computer. It’s a squat, square-shaped black box, with far less rounded corners than the Mac Mini.

Мініатюрний ПК Snapdragon

Приблизно 899$ набір для розробників Windows від Qualcomm розміром з Mac Mini містить чип Snapdragon X Elite всередині. Він також оснащений 32 ГБ оперативної пам’яті, 512 ГБ SSD і безліччю портів, хоча поки не зрозуміло, чи зможе його придбати кожен охочий.

A picture of File Explorer being used as a git repository.

Microsoft File Explorer як репозиторій Git

Незабаром ви зможете використовувати Microsoft File Explorer для відстеження своїх проєктів з кодування, оскільки компанія інтегрує Git у браузер файлової системи. Компанія стверджує, що розробники зможуть відстежувати статус файлів, повідомлення про фіксацію та свою поточну гілку безпосередньо у File Explorer. Крім того, тепер програма підтримує стиснення 7-zip і TAR за замовчуванням.

Windows додає функції буфера обміну з підтримкою ШІ в PowerToys

Нова функція Advanced Paste від Microsoft вже доступна як частина набору PowerToys для Windows 11, що дає змогу перетворювати вміст вашого буфера обміну у процесі. Ви зможете викликати меню Advanced Paste, натиснувши клавіші Windows + Shift + V, і з нього конвертувати вміст буфера обміну у такі формати, як звичайний текст, розмітка або JSON, використовуючи подальші комбінації клавіш. Ви також зможете перетворити текст, вводячи його у поле запиту, яке має й інші можливості, наприклад, змінювати чи узагальнювати текст перед вставкою. Одна умова: вам знадобиться ключ API OpenAI і кредити на вашому обліковому записі OpenAI для використання ШІ.


iSIGHT — медіаплатформа про ІТ, бізнес та професійне зростання. Instagram / YouTube / Telegram

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
iSIGHT
iSIGHT@isight

8.1KПрочитань
0Автори
11Читачі
На Друкарні з 4 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається