🍿 Що дивитися на Netflix: Травень 2024

Зміст

Ми підготували для вас список найцікавіших прем'єр, які варто подивитися на стрімінговому сервісі Netflix у травні.

Раніше ми писали про серіали квітня, березня, лютого та про Українські фільми про війну: 9 емоційних історій про свободу, героїзм та біль (які також можна подивитися).

Нижче ви можете ознайомитися з найкращими фільмами, які з'являться на платформі Netflix в цьому місяці


"БЛИСК ДІАМАНТІВ" / HEERAMANDI: THE DIAMOND BAZAAR

"Блиск Діамантів" / Heeramandi: The Diamond Bazaar
Дата прем'єри: 1 травня 2024
Жанр: Романтика, Драма, Мелодрама
Країна: Індія

"Блиск Діамантів" / Heeramandi: The Diamond Bazaar – це епічна сага про кохання, владу, зраду, боротьбу та, врешті-решт, свободу, яка розгортається на тлі руху за незалежність Індії до здобуття нею незалежності.

У центрі сюжету – протистояння двох непримиренних суперників – Малікаджан та Фарідан, які борються за спадкоємність Хірамандіі, де куртизанки правлять як королеви. Єдиною надією є молода Алам, наймолодша дочка Малікаджан. Але що станеться, коли Алам відмовиться від влади та обере кохання одного чоловіка замість обожнювання багатьох?


"СПРАВЖНІЙ ЧОЛОВІК" / A MAN IN FULL

"Справжній чоловік" / A Man in Full
Дата прем'єри: 2 травня 2024
Жанр: Драма, Екранізація
Країна: США

"Справжній чоловік" / A Man in Full – це новий мінісеріал Netflix, який розповідає про долю Чарлі Крокера, впливового бізнесмена з нерухомості в Атланті. Коли Чарлі раптово стає банкрутом, його бізнес-імперія опиняється під загрозою, оскільки політичні та ділові інтереси зіштовхуються, коли він намагається захистити свої активи від тих, хто хоче скористатися його падінням.

Серіал, заснований на однойменному романі Тома Вулфа, обіцяє захопливу історію про владу, гроші та політичні інтриги на тлі сучасної Атланти.


"ПАТРУЛЬ ЧАСУ БОНА" / T. P. BON

"Патруль часу Бона" / T. P. Bon
Дата прем'єри: 2 травня 2024
Жанр: Мультфільм, Фантастика, Пригоди, Комедія, Екранізація манґи
Країна: Японія

"Патруль часу Бона" / T. P. Bon – аніме-серіал за мангою Фудзіко Ф. Фудзіо, який буде ексклюзивно доступний на Netflix, розповідає про пригоди звичайного школяра Бона Намігіри, який випадково стає членом Патруля Часу. 

Разом з дівчинкою з майбутнього Рім Стрім та дивною істотою Буйойоном, вони рятують тих, хто помер через нещасні випадки, що не змінюють хід історії. Бон таємничим чином зберігає пам'ять про свої місії, на відміну від інших, кому стирають спогади.


"БЕЗ ГЛАЗУРІ" / UNFROSTED

"Без глазурі" / Unfrosted
Дата прем'єри: 3 травня 2024
Жанр: Біографія, Комедія
Країна: США

"Без глазурі" / Unfrosted – це комедія, написана та зрежисована Джеррі Сейнфелдом. 

Сюжет розгортається у 1963 році в Мічигані, де дві великі компанії сухих сніданків Kellogg's і Post, закляті конкуренти, вступають у запеклу боротьбу, намагаючись створити новий революційний кондитерський виріб, який назавжди змінить індустрію сніданків.


"ДЖОН МУЛЕЙНІ: ТИЖДЕНЬ, КОЛИ В Л.А. ЗІБРАЛИСЯ ВСІ КОМІКИ" / JOHN MULANEY PRESENTS: EVERYBODY’S IN L.A.

"Джон Мулейні: тиждень, коли в Л.А. Зібралися всі коміки" / John Mulaney Presents: Everybody’s in L.A.
Дата прем'єри: 3 травня 2024
Жанр: КомедіяТок-шоу
Країна: США

"Джон Мулейні: тиждень, коли в Л.А. Зібралися всі коміки" / John Mulaney Presents: Everybody’s in L.A. – це новий комедійний проєкт від Джона Мулейні та Netflix, який поєднує в собі елементи стендапу, скетчів, інтерв'ю та репортажів. Протягом шести вечорів Мулейні в прямому ефірі досліджуватиме комедійну сцену Лос-Анджелеса, зустрічаючись як з відомими, так і з невідомими коміками.

Кожен епізод обіцяє бути унікальним і непередбачуваним. Будуть живі виступи коміків, кумедні сценки, зняті в різних куточках міста, а також почують розмови Мулейні з колегами по цеху. Хоча в тизері згадуються такі зірки, як Джеррі Сайнфелд, Кріс Рок і Девід Леттерман, офіційно учасники ще не підтверджені, що додає інтриги.

Шоу також покаже різні сторони життя Лос-Анджелеса – міста, яке на тиждень перетвориться на світову столицю гумору і показати, чим живе місто під час щорічного фестивалю Netflix is a Joke Fest.


"НАДБАГАТІ У КОРЕЇ" / SUPER RICH IN KOREA

"Надбагаті у Кореї" / Super Rich in Korea
Дата прем'єри: 7 травня 2024
Жанр: Реальне ТБРеаліті
Країна: Південна Корея

"Надбагаті у Кореї" / Super Rich in Korea – нове реаліті-шоу від Netflix, присвячене життю корейських мультимільйонерів та мільярдерів.

Реаліті покаже розкішні маєтки, дорогі автомобілі, приватні літаки та яхти найзаможніших людей Кореї.

Окрім матеріальних статків, шоу розповість про особисті історії героїв – як вони розбагатіли, чим займаються у повсякденному житті, які мають захоплення та спосіб життя. Як молоді спадкоємці керують мільярдними бізнес-імперіями, реаліті-шоу покаже світських левиць та інфлюенсерів з мільйонними арміями підписників. 

Також буде показано закулісне життя відомих бізнесменів та зірок к-поп індустрії.

"Надбагаті у Кореї" відверто продемонструє реалії життя корейської еліти без жодних прикрас чи цензури.


"МАТИ НАРЕЧЕНОЇ" / MOTHER OF THE BRIDE

"Мати нареченої" / Mother of The Bride
Дата прем'єри: 9 травня 2024
Жанр: Комедія, Драма, Мелодрама
Країна: США

"Мати нареченої" / Mother of The Bride – романтична комедія про Лану, яка стикається з несподіваними викликами, коли її дочка Емма повертається з-за кордону з новиною про своє майбутнє весілля в Таїланді. 

Ситуація стає ще більш складною, коли Лана дізнається, що наречений її дочки є сином чоловіка, який колись зламав їй серце. Це відкриття викликає у Лани суміш емоцій, адже вона мусить впоратися з минулим болем, одночасно готуючись до весілля своєї дочки.


"БОДКІН" / BODKIN

"Бодкін" / Bodkin
Дата прем'єри: 9 травня 2024
Жанр: Комедія, Драма, Трилер
Країна: США, Ірландія

"Бодкін" / Bodkin – це захопливий трилер з елементами чорного гумору. Він розповідає про групу подкастерів, які досліджують зникнення трьох людей в маленькому ірландському містечку біля моря. Коли вони починають розслідування, виявляють, що справа набагато складніша і дивніша, ніж здавалося на перший погляд.

Головні герої стикаються з викликом: їм потрібно визначити, що є правдою, а що — вигадкою. Це стосується не тільки розслідуваної справи, але й відносин з колегами та власних внутрішніх переконань. Серіал змушує задуматися про те, як ми сприймаємо правду та які історії ми розповідаємо собі, щоб виправдати власні погляди або заспокоїти свої страхи.


"ДЯКУЮ, НАСТУПНИЙ" / THANK YOU, NEXT

"Дякую, наступний" / Thank You, Next
Дата прем'єри: 9 травня 2024
Жанр: Комедія, Мелодрама
Країна: Туреччина

"Дякую, наступний" / Thank You, Next – це історія про успішну адвокатку Лейлу Тайлан, яка подолала зраду свого першого кохання завдяки підтримці друзів і привабливого шеф-кухаря. 

Вона береться за справу року – розлучення знаменитої третьої дружини Туби Тепеліоглу. Проти неї стоїть Джем Муратхан, чоловік, який за 15 років розлучився з трьома різними жінками. Лейла відстоюватиме свою клієнтку проти цього нарцисичного чоловіка з великою пристрастю. Однак ця пристрасть призведе до великого скандалу.


"БРІДЖЕРТОНИ" / BRIDGERTON

"Бріджертони" / Bridgerton
Дата прем'єри: 16 травня 2024
Жанр: Серіали, Романтика, Драми
Країна: США

"Бріджертони" / Bridgerton – це історія про вісім тісно пов'язаних між собою братів та сестер з родини Бріджертон, які шукають кохання та щастя у вищому суспільстві Лондона. Серіал засновано на бестселерах Джулії Куїн.

У третьому сезоні Пенелопа Фезерінгтон (Нікола Кафлан) нарешті відмовляється від свого давнього захоплення Коліном Бріджертоном (Люк Ньютон) після того, як почула його образливі слова про неї минулого сезону. 

Вона вирішує, що настав час вийти заміж, бажано за такого чоловіка, який забезпечить їй достатньо незалежності, щоб продовжувати своє подвійне життя як Леді Вісслдаун, якомога далі від матері та сестер. Проте, через брак впевненості, спроби Пенелопи закінчуються катастрофічно. В той самий час Колін повертається з літніх подорожей із новим іміджем та впевненістю в собі. 

Прагнучи відновити дружбу, Колін пропонує стати її наставником у питаннях впевненості, щоб допомогти їй знайти чоловіка. Однак, коли його уроки стають надто ефективними, Коліну доводиться зіткнутися з тим, чи дійсно його почуття до Пенелопи є лише дружніми. Ситуацію для Пенелопи ускладнює її розбіжність з Елоїз (Клаудія Джессі), яка знаходить нову подругу у дуже незвичайному місці, а зростальна присутність Пенелопи у світському товаристві ускладнює збереження її таємного образу.


"ОДНОРІЖКА ТЕЛЬМА" / THELMA THE UNICORN

"Одноріжка Тельма" / Thelma the Unicorn
Дата прем'єри: 17 травня 2024
Жанр: Мультфільм, Пригоди, Комедія, Сімейний, Фентезі, Мюзикл
Країна: Канада, США

"Одноріжка Тельма" / Thelma the Unicorn – це анімаційна музична комедія, яка розповідає про звичайну поні, на ім'я Тельма, що мріє стати зіркою естради. 

Одного разу, внаслідок дивовижного збігу обставин, коли її облило рожевою фарбою та блискітками, Тельма перетворюється на єдинорога й миттєво здобуває світову популярність. 

Однак життя знаменитості виявляється не таким привабливим, як здавалося. Тельмі доведеться зрозуміти, що справжнє щастя криється не в розкоші та славі, а в простих речах і вірних друзях.


"ШЛЯХ САМОТНЬОГО ВОВКА" / GAROUDEN: THE WAY OF THE LONE WOLF

"Шлях самотнього вовка" / Garouden: The Way of the Lone Wolf
Дата прем'єри: 23 травня 2024
Жанр: Аніме
Країна: Японія

"Шлях самотнього вовка" / Garouden: The Way of the Lone Wolf – це майбутній аніме-серіал від Netflix, який створено на основі популярної японської серії романів "Garouden", написаної Баку Юмемакурою. Перша частина серії виходила з 1985 по 2003 рік і налічувала 13 томів, а друга частина під назвою "Shin Garouden" публікувалася з 2006 по 2020 рік і мала 5 томів.

Сюжет розповідає про Дзюдзо Фудзімакі, який змушений брати участь у смертельних підпільних боях. Щоб вижити, Фудзімакі доводиться докладати всіх зусиль, долаючи власні демони та протистоячи досвідченим супротивникам.


"ІЛЮЗІЇ НА ПРОДАЖ: ЗЛІТ ТА ПАДІННЯ ІМПЕРІЇ КОСІТОРТО" / ILLUSIONS FOR SALE: THE RISE AND FALL OF GENERATION ZOE

"Ілюзії на продаж: Зліт та падіння імперії Косіторто" / Illusions for Sale: The Rise and Fall of Generation Zoe
Дата прем'єри: 23 травня 2024
Жанр: Документальний
Країна: Аргентина

"Ілюзії на продаж: Зліт та падіння імперії Косіторто" / Illusions for Sale: The Rise and Fall of Generation Zoe – це історія про світ, який спустошений пандемією, світ, насичений розчаруванням і невизначеністю. 

В цей складний час з'являється чоловік, який здатен змінити ринки та свідомість людей завдяки ініціативі, що охоплює освіту, фінансову сферу та духовний розвиток. 

Фільм "Ілюзії на продаж: Зліт та падіння імперії Косіторто" зображує появу, зростання та крах найбільш дивної та амбітної фінансової платформи Латинської Америки, яка є вірним портретом її ексцентричного творця, Леонардо Косіторто.


"У ДОБРІ РУКИ 2" / IN GOOD HANDS 2

"У добрі руки 2" / In Good Hands 2
Дата прем'єри: 23 травня 2024
Жанр: Комедія, Драма, Мелодрама
Країна: Туреччина

"У добрі руки 2" / In Good Hands 2 – після втрати Меліси, Фірат та Кан намагаються створити власний маленький світ. Вони дають обіцянку ніколи не забувати Мелісу. Тепер вони не тільки батько та син, а й двоє друзів, яких об'єднує спільний біль. 

Після року випробувань Фірат стикається з рядом випадковостей, які знову привели його до кохання, і в їхнє життя входить нова людина.


"АТЛАС" / ATLAS

"Атлас" / Atlas
Дата прем'єри: 24 травня 2024
Жанр: Фантастика, Трилер
Країна: США

"Атлас" / Atlas – Атлас Шеперд (Дженніфер Лопес), видатна аналітикиня даних з антипатією до людей та глибокою недовірою до штучного інтелекту, долучається до місії з полювання на бунтівного робота, який має з нею загадкове спільне минуле. 

Однак, коли плани зриваються, єдиною надією Атлас на порятунок майбутнього людства від AI (ШІ) стає довіра саме до штучного інтелекту.


"МОЯ ДІВЧИНА ОНІ" / MY ONI GIRL

"Моя дівчина Оні" / My Oni Girl 
Дата прем'єри: 24 травня 2024
Жанр: Аніме, Мультфільм, Пригоди, Драма, Сімейний, Фентезі
Країна: Японія

"Моя дівчина Оні" / My Oni Girl – це аніме про Хіїрагі, старшокласника, який прагне завоювати симпатію своїх однолітків, але часто потрапляє в незручні ситуації через свою нездатність відмовити іншим коли хтось просить його про щось. Хоча він і намагається робити все можливе для інших, йому це не вдається, і у нього немає друзів.

Його життя змінюється, коли він зустрічає Цумугі, енергійну дівчину-оні (демона), яка прибула в людський світ у пошуках своєї матері. Відмінність їхніх характерів створює незвичайний дует, який разом досліджує складнощі дружби та взаєморозуміння. 

Їхня історія відбувається на тлі барвистого світу, де звичайне переплітається з чарівним, відкриваючи нові перспективи та уроки про особистісне зростання та прийняття себе.


"ТАЄМНИЦІ НЕАНДЕРТАЛЬЦІВ" / SECRETS OF THE NEANDERTHALS

"Таємниці неандертальців" / Secrets of the Neanderthals
Дата прем'єри: у травні 2024 
Жанр: Документальний
Країна: Велика Британія

"Таємниці неандертальців" / Secrets of the Neanderthals – це документальний фільм, який відкриває новий погляд на неандертальців, спростовуючи стереотип про них як про не дуже розумних істот. 

Фільм розповідає про унікальні археологічні розкопки та сенсаційну знахідку – найкраще збережений скелет неандертальця за останні понад двадцять п'ять років. Фільм озвучено Сером Патріком Стюартом.


"ЧАСТИНА ТЕБЕ" / A PART OF YOU

"Частина Тебе" / A Part of You
Дата прем'єри: 31 травня 2024
Жанр: Драма
Країна: Швеція

"Частина Тебе" / A Part of You – історія про старшокласницю Агнес, яка живе в тіні своєї старшої сестри Джулії, зірки шкільних вечірок і дівчини Ноела, про якого мріє кожен. 

Агнес завжди хотіла бути як її сестра, але коли в їхньому житті відбувається трагедія, дівчина мусить знайти в собі сили, щоб відкрити світу свою унікальність. 

На шляху до самопізнання вона стикається з привабливою перспективою досягнення всього, про що мріяла, але чи готова вона платити за це невимірювану ціну?

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Шуфляда
Шуфляда@shufliada.com

Огляди та рекомендації

813Прочитань
1Автори
5Читачі
На Друкарні з 30 жовтня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається