5 найцікавіших ролей Джонні Деппа (особиста думка)

Вітаю. Всі знають такого неймовірного актора, як Джонні Депп. Цікава та неординарна особистість, здатна перевтілюватися в найнесподіваніші образи.

На фоні незрозумілого хейту в сторону актора (пов’язане, начебто з поїздкою до росії), я вирішив розповісти вам про 5 найцікавіших ролей Деппа, на свою думку. Але перед цим…

Я не розумію, чого останні тижні на нього зі сторони українців вилилося багато негативу. Річ в тому, що я переглянув абсолютно всю діяльність актора за останні місяці, і не побачив ніяких натяків на його бажання побувати в рашці.

Навіть те відео, в кому він розповідає про новий фільм, де він зіграв головну роль, не має нічого спільного з тією пропагандою, яка стічним потоком ллється з росії. У відео актор максимально нейтрально розповів про новий фільм з його участю та запрошував на його перегляд.

Інша ж справа стосується російських ЗМІ. Саме на рашці в телеграм-каналах почали активно розповсюджувати недостовірну інформацію щодо поїздки Деппа. Саме російська пропаганда, що залишається надзвичайно впливовою в Україні заплутала українців. Деякі українські канали підхопили фейк та почали розповсюджувати.

Так ось, достатньо 3 хвилин (переглянути його відео, з якого почалося все), щоб розбити в друзки ці дурниці.

Сподіваюся, що я максимально сильно зменшив негатив до цього актора, що став жертвою російської пропаганди. Навіть на вікіпедії окремими пунктом було описано цю ситуацію - тут.

Перейдемо до самого списку найкращих ролей Джонні Деппа на мою думку.

Уейд Уокер / Wade "Cry-Baby"

Cry-Baby (1990) — Silly song and dance – Mutant Reviewers
Плакса, 1990 / (Walker Cry-Baby, 1990)

Перша дійсно цікава роль Джонні Деппа. За сюжетом, Уейд Уокер — це типовий підліток-хуліган, що обожнює рок та йде на перекір батькам, вчителям, суспільству. В нього є одна унікальна здатність: Уейд може в будь-який момент пустити одну сльозу. Це допомагало головному герою виходити сухим із води та “клеїти” дівчат.

По факту, фільм Плакса — це пародія на музичні фільми 50-60-х років. Але через неймовірну гру акторів, зокрема Джонні Деппа, фільм зумів отримати свою частку слави. На сьогоднішній день, “Плакса” 1990 року представляється, як якісний та продуманий мюзикл.

Віллі Вонка / Willy Wonka

Charlie and the Chocolate Factory (2005) — A sugar high and a sugar crash  in one – Mutant Reviewers
Чарлі та Шоколадна Фабрика, 2005 / Charlie and the Chocolate Factory, 2005

Специфічна та місцями кріпова історія про легендарного кондитера, що наважився шукати собі наслідувача. Історія цього фільму розпочинається з моменту оголошення неймовірної акції “Золоті квитки”, згідно з якою 5 переможців зможуть завітати до легендарної фабрики Віллі Вонки.

Дивний музичний супровід, місцями надзвичайно дивні сценарні рішення зіграли на руку фільму, а Джонні Депп в ролі Віллі Вонки ідеально доповнив цей сюрреалістичний фільм. Мені інколи хочеться передивитися цей фільм, але деякі сцени дуже сильно лякають (наприклад, момент, коли білки забирають одну з переможниць в глибоку якусь діру).

Бенджамін Баркер / Benjamin Barker

Sweeney Todd: O Barbeiro Demoníaco da Rua Fleet
Свіні Тодд: Перукар-демон із Фліт-стріт, 2007 / Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, 2007

Нетиповий для кар’єри Джонні Деппа проєкт. Цікавий, атмосферний фільм-мюзикл про вбивцю, який управляв невеликою їдальнею та перукарнею.

Особисто мені образ подібний сподобався. Джонні Депп ідеально вписався в роль такого собі простого чоловіка, про якого неможливо сказати щось погане. Особисто хочеться відмітити неймовірну та захоплюючу хімію між персонажем Джонні Деппа та персонажкою Геленою Бонем Картер.

Джек Спарроу / Jack Sparrow

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl | Disney Movies
Пірати Карибського моря: Прокляття Чорної Перлини, 2003 / Pirates of the Caribbean: The Curse of The Black Pearl, 2003

Без сумнівів, найвідоміша роль актора. Історія розповідає про пригоди Джека Спарроу та Вільяма Тернера, які об’єднали зусилля для досягнення своїх цілей. Вільям прагне врятувати Елізабет Суон, а Джек — повернути корабель.

Ідеально продуманий образ, манера поведінки, звички Джонні Депп продумував особисто. Майже всі прихильники актора вважають, що ця робота є найкращою в кар’єрі. Можливо це й так, але особисто мені найбільше сподобався інший образ Джонні Деппа.

Едвард / Edward

Edward Scissorhands (1990) 30th Anniversary Retrospective Review | The Film  Magazine
Едвард Руки-ножиці, 1990 / Edward Scissorhands, 1990

Історія про дивне створіння, якому вдалося подарувати справжнє людське серце. Історія починається з того, що мати головної героїні, міс Пег, намагається продати свій товар, заходячи в кожний будинок на вулиці. Коли продажі йдуть не надто добре, вирішує піти до здоровенного будинку на горі. Саме там жінка зустрічає Едварда — дивне створіння, в якого ножиці замість рук. Міс Пег вирішує забрати дивакуватого хлопця до себе. Ніхто не думав, що в суспільстві йому не знайдуться місця.

Романтична, цікава та незабутня історія, що вразила мене. Перевтілення Джонні Деппа в роль на всі 100%. Йому вдається грати такого собі недоробленого робота з людським серцем. А яка ж там красива історія кохання між Едвардом, що вперше в житті закохується та Кім, донькою Пег, якій вдалося розгледіти в Едварді більше людяності, аніж в оточуючих людей (от же, складне речення вийшло, перевантажене). Між головними героями (Едвардом та Кім) за весь час є лише одні обійми та один поцілунок, але цього було достатньо, щоб створити неймовірну романтичну історію кохання.

Особисто я вважаю, що цей образ є найкращим в кар’єрі актора. Скільки нових фільмів з ним не дивився, скільки б він не озвучував персонажів, але Едвард — це саме той образ, що викарбовується в пам’яті назавжди.

Які ролі актора на вашу думку є найкращими?

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Євген Палашинський
Євген Палашинський@palash

18.3KПрочитань
3Автори
148Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (3)

А Рауль Дюк в Fear and Loathing in Las Vegas?

Вам також сподобається