Історія лейблу WEDAPLUGG почалася у 2017-му році, а саме тоді, коли Lil Cherry та її брат GOLDBUUDA (у ті часи – Jito Mo) вирішили створити свій незалежний лейбл.

З часом до них почали приєднуватися й інші музиканти, і вже у 2018-му році лейбл складався із Swings, Jhnovr, Yunhway, Jito Mo, Lil Cherry, Giriboy i sAewoo.

Та потім, одного дня того ж 2018-го року, було помічено, що офіційний акаунт лейблу та всі артисти просто відписались від сторінок Ліл Чері та Джіто Мо. А сам лейбл надалі присвоїли собі Свінґс разом із Ґірібоєм. Що сталось? Зараз розберемося.

Акт 1. Що за хрінь відбулась?

Дійові особи: Ліл Чері, її брат Джіто Мо (нині Ґолдбууда), Юнбі (YunB).

Все почалося в момент, коли Ліл Чері привітала свого брата з днем народження, а в коментарях з'явився Юнбі. Він прокоментував її пост фразою "не забувайте людей, які вам допомогли". Згідно з Юнбі, він допомагав Чері та її братові на початку їхнього шляху, та в один момент вони просто послали його і відписались в Інстаграмі. Здається, окей, чувак не витерпів та через образу написав коментар. Та на цьому він не зупинився і написав ще один. В 10 разів більший.

«Не забувайте людей, які щиро

допомагали вам на цьому шляху».

«Чесно кажу, це якесь підозріле лайно,

я навчив твого брата міксувати вокал,

надав всю інформацію, яку знав щодо запису.

Я перетнувся з ним на початку 2017 року, після того як

почув пісню «Stunnamob», сказав, що його трек крутий.

Хоча знайомі музиканти засирали його музику, я щиро підтримував його.

Потім він увімкнув мені вашу пісню, яка, як я і очікував, була крутою.

Ми працювали в Hilite*(лейбл Палоальто†) studio, і я хотів,

щоб світ дізнався про ваш талант.

Я підігнав вам «Robabank» (трек Юнбі з Ліл Чері на фіті).

Зробив щирий внесок у вдосконалення вашого таланту.

Пару місяців тому ви обоє перестали стежити за

мною в Instagram/ігнорували мої повідомлення

з питаннями про те, що відбувається.

Ви не відреагували, коли я вітав вас у WDP.

Твій брат досі не відповів. То що, в біса, відбувається?»

***

У відповідь на коментар Юнбі, Ліл Чері сказала наймудріші, на мою думку, слова: "Ти насправді думаєш, що якщо винесеш на публіку свої комплекси щодо мого ігнору, це зможе все виправити та магічно зробити нас друзями?"

Далі вона розписала ситуацію зі своєї позиції та розповіла про всі складнощі, які Юнбі провокував за час їх співпраці. Однією із ситуацій було перенесення фільмування кліпу на три місяці через не названі обставини – це в цілому не дуже тактовно. Та й до того ж кліп не належить йому, трек – також. І саме те, що Юнбі хоче співпрацювати та допомагати лише тоді, коли все добре та йде за планом, вона назвала причиною, через яку вона не хоче мати нічого спільного з ним.

«Ти справді думаєш, що оприлюднення твоїх комплексів та того, що я ігнорую твої повідомлення, вирішить щось між нами та чарівним чином зроблять нас друзями? Отже, ти намагаєшся отримати від нас гайп чи що? Зметикуй, підозрілий тут ти і всі хитрі трюки, які ти виконуєш. Під час "Robabank" у нас були хороші моменти, Джіто і я висловили тобі велику подяку за це. Тоді ти хотів бути в "Motorola", тому ми записувалися разом. Я ДУЖЕ намагалася узгодити з тобою зйомки музичного кліпу і відклала їх на 3 місяці, чекаючи на тебе. Ти не прийшов на жодну з наших зустрічей із командою, і врешті-решт, коли ми нарешті визначилися з датою зйомки, ти забрав сказане назад та відмовився від зйомок У ЇХНІЙ ДЕНЬ, через жахливе виправдання, що твій “директор не погоджується" з моєю ідеєю кліпу. Тож я написала йому довгого листа, пояснюючи свій концепт, сподіваючись змінити його думку. Але коли ми говорили по телефону, виявилося, що він НІКОЛИ такого не казав, і що це ти не погоджувався з ідеєю через те, що тебе лякала суперечлива сцена танців з дівчиною в кліпі і що ти заперечував те, що я чітко пояснила своє бачення кліпу з самого початку.

Ти стверджував що мені треба стати "командним гравцем" і намагався вмовити мене змінити концепт кліпу. Коли я відмовилася, ти засмутився. Тому ти видумав жахливу брехню, щоб зробити все по своєму, та тебе спіймали на гарячому. Після цього трюку ти намагався звалити, через що я потрапляла у незручне становище».

***

Як свій останній аргумент на захист Ліл Чері, хочу сказати, що «Motorola» - її особистий проєкт, відповідальність за концепт та деталі якого мала б нести тільки вона, тому намагання Юнбі взяти все під свій контроль є незрозумілим. Таку поведінку я помічала за ним не один раз.

Та й взагалі, якщо поцікавитися історією Юнбі як виконавця, можна побачити, що такі штуки траплялися з ним не один раз і не два. Його навіть Палоальто встиг образити. Стає жаль добряка.

Акт 2. Напрямки.

Дійові особи: Свінґс, Ліл Чері, Джіто Мо.

Більшість кхх-фанів вважають, що лейбл WEDAPLUGG із самого початку належав Свінґсу та Ґірібою. Після конфлікту з Юнбі і так названих «проблем з контрактом Джіто Мо» (невідомо, які можуть бути проблеми з контрактом, якщо ти - людина, що створила лейбл), Чері та її брат покинули лейбл, і лише після цього ми дізнались про те, що у музикантів було реально багато непорозумінь. Деталі нікому не відомі, бо репери постійно казали про "різні напрямки", в яких вони хотіли рухатись.

Як висновок до другого акту, я хочу сказати, що Чері і Джіто Мо буквально викинули із їхнього ж лейблу, який перед цим придбав Свінґс.

Акт 3. Ґірібой, а може краще Ґірігнобила?

Дійові особи: Ґірібой, Ліл Чері.

Після того як все це лайно трапилось, Ґірібой також вставив свої п'ять копійок. Він запостив історію, де їсть вишню, і написав англійською (яку він, до речі, не знає): "Ви хочете вистрелити в Кореї, щоб переїхати до Америки. Не використовуйте корейську і не повертайтесь". Ґірібой разом із Свінґсом поганенько ставляться до Чері та Бууди через те, що під час покупки лейблу у них виникли якісь проблеми, і саме як наслідок цього виникли і "проблеми з контрактом Джіто Мо" з подальшим вигнанням із лейблу.

До речі, вони вже давно вистрелили та отримали популярність, і чомусь досі живуть в Кореї та базуються в корейському музичному просторі, хоч можливостей переїхати в Америку у них було безліч.

Акт 4. Соусна історія Чері та Юнхвей.

Дійові особи: Ліл Чері, Юнхвей (Yunhway), Чанню (Jjangyou), Панчнелло (punchnello).

Почнемо з того, що Юнхвей дебютувала у 2015-му, але отримала визнання та славу лише після релізу її спільного з Ліл Чері мініальбому «Yunhway vs Lil Cherry» у 2018-му.

Саме в цьому альбомі й з'явилася фішка Юнхвей щодо теріякі. Ліл Чері ще задовго до цього почала використовувати фразочки про соус, приклад - її альбом «Sauce Talk», що був випущений за кілька місяців до цього. Якщо коротко, то фішку з теріякі Чері придумала для того, щоб Юнхвей було легше запам'ятовувати та впізнавати. Ну і щоб вони були, типу, соусними подружками, і все чікі-пікі. А ще всі тексти також писала Чері, вона буквально була гострайтеркою Юнхвей.

І через це гріх не згадати про легендарний діс-батл Юнхвей і Панчнелло з Чанню на Шоумі8, де трапилось ось це:

«Ліл Чері все одно написала цю лірику замість тебе»

***

Її в цілому гнобили за лейбл під час того дісу, після частини противників було дуже помітним те, що Юнхвей образилась.

«Як Ліл Чері зникати»

***

Та вважати Юнхвей жертвою - така собі ідея. Чому? Тому що в легендарному «119 REMIX» Ґрея (GRAY), де були всі круті виконавці того часу, вона примудрилася всунути міні-діс на Ліл Чері. Вона наголосила на тому, що відрізняється від Чері та "не зникає". А ще вона використала Чері, бо та кличе себе "Sauce/Cherry/Pye Mama", а Юнхвей використовувала фразу "Mama's teriyaki", що в даному контексті також є ніби відсилкою, хоча з іншого боку всього лиш є посиланням на бізнес її матері, що готувала курку теріякі у своєму ресторанчику.

Але чи не забагато соусу?

Висновок: немає виключно позитивних або негативних персонажів, в один момент Чері та Бууда почали ігнорувати наставника в обличчі Юнбі, в наступний момент їх вигнали з їхнього ж лейблу, а пізніше Чері і сама стала наставницею, об яку буквально витерли ноги. На сьогодні лейбл WEDAPLUGG досі існує, але в трохи іншому складі: SWINGS / GIRIBOY / sAewoo / YUNHWAY / Jhnovr / Lil tachi / OLNL / K.vsh / YULEUM, а Чері з Ґолдбуудою створили новий лейбл з назвою Sauce Cartel.

А ще Ґірібой, чмоня, вчи англійську, ну серйозно.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Кімбу
Кімбу@nchh_kimbu

534Прочитань
0Автори
18Читачі
На Друкарні з 17 квітня

Більше від автора

  • Beat.On Wall | KC - Крємльовські С*чки?

    Давно ми не збиралися з вами за столом обговорень чергових самопринижень корейських реперів.

    Теми цього довгочиту:

    Beat On
  • Beat.On Wall | Welcome to ♂Попускальня♂

    Ми живемо в часи, коли обізнаність - це надважливо. Саме тому в першу річницю успішної операції "Шакалячий експрес на Чілін Гоумі" ми підготували список кхх та крнб виконавців, які обісрались, виразивши позитивне ставлення до країни-терориста з назвою р*сія.

    Теми цього довгочиту:

    Beat On
  • Beat.On Wall | Знайомство з Okashii

    Вам може здатися, що Бетон перетворюється на фан-сторінку AP Alchemy, може, воно так і є. Але пройти повз цих музичних геніїв просто неможливо, тож знайомтесь - Окашіі, геніальні діти Свінґса.

    Теми цього довгочиту:

    Кхх

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається